Ünlü Tiyatro Ve Sinema Oyuncusu Erol Günaydın Bir Süredir Tedavi Gördüğü Hastanede Hayatını Kaybetti!
Günaydın 79 yaşındaydı.
Bizler meddahı onunla bildik
Ayı Yogi’yi bizlere o sevdirdi.
Nasreddin Hoca’yı her zaman o canlandırdı.
Erol Günaydın’ı sevmeyen yoktur.
O farklı biriydi, o güzel biriydi, o nazik bir İstanbul Beyefendisiydi.
Onun sesi, bakışları, sanattaki ustalığı her zaman izleyenleri etkisi altına alırdı.
O bir çınardı ama büyük bir çınardı.
O büyük bir sanatçıydı.
Uzun süredir hastaydı.
Elimiz kalbimizde bekliyorduk. Şifa bulsun diyorduk.
Bizim büyük çınarımız devrildi.
Hakkın Rahmetine Kavuştu.
Allah Rahmet Eylesin.
Sanatçılar ölmez, onlar her daim gönüllerde, akıllarda, perdede, televizyonda, kitaplarda, gazetelerde, en çok da yüreklerde yaşarlar.
Erol Günaydın’da öyle olacaktır…
- Tiyatroya Galatasaray Lisesi bünyesinde başlayan Günaydın, 1955’te Haldun Dormen Cep Tiyatrosunda “Papaz Kaçtı” adlı oyun ile profesyonel aktörlük hayatına başlamıştır.
- 1960’da ilk sinema filminde oynayan Erol Günaydın, elli yıllık bir süre içinde çok sayıda filmin ve tiyatro oyununun yanı sıra TRT’de yayınlanan Çiçek Taksi adlı dizide de oynadı.
- Nasreddin Hoca tiplemesi, meddah gösterileri, Ayı Yogi seslendirmesi ve canlandırdığı diğer pek çok karakter günümüzün en tanınan ve kıdemli aktörlerinden biri haline gelmesini sağlamıştır.
- Gazeteci-yazar Emine Algan tarafından birkaç aylık bir süre içinde kendisiyle gerçekleştirilmiş bir nehir-söyleşi 2007 yılında “İki Kalas Bir Heves” başlığı altında kitaplaştırılmıştır.
- 2 Ağustos 2008‘de Florence Nightingale Hastanesi’ne kaldırılmış geçirdiği ameliyat sonrası yoğun bakıma alınmıştır.
- Erol Günaydın 16 Ağustos 2008‘de taburcu edildi. Ameliyat edilen Erol Günaydın’ın genel sağlık durumunun iyi olduğu, daha sonra genel kontrol için geleceği öğrenildi. Günaydın, Okan Bayülgen‘in Disko Kralı adlı programına müdavim konuk olarak katılmaktadır.
- 2010 yılında Athena‘nın Arsız Gönül klibinde oynamıştır. (alıntı)
Erol Günaydın’ın kızları Günfer ve Fatoş Günaydın, gözyaşlarıyla yaptıkları açıklamada babaları için Çarşamba gün Ses Tiyatrosu’nda bir tören düzenleneceğini, aynı gün ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından sanatçının Feriköy Mezarlığı’da eşinin yanında toprağa verileceğini söyledi. (alıntı)
Nazan Şara Şatana
📆 16 Ekim 2012 Salı 12:42 · 💬 0 yorum ·