Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kadıköy’de hafriyat kamyonu dehşeti! 10 ÖLÜ

Yayınlanma:
ABONE OL

Özel Haber: Adem Giden

Haber başlığımızdaki acı fatura ne yazık ki gerçek! Kazaların ayrı yer ve zamanlarda olması sonucu değiştirmedi; Şehrin göbeğinde ölüm, ölüm ve yine ağır ölüm! Kadıköy, hafriyat kamyonları ve beton mikserleri nedeniyle son iki yıl içerisinde 10 vatandaşını kaybetti. Bir yanda “yeni ocaklar” inşa etmeye çalışılırken diğer yandan ocaklar söndü!

“Daha medeni” koşullarda yaşamamız için binalar yükselirken “o medeniyetin” altında sıkışan canlarımız yok oluyor. “Şoför sizi bu alanda göremez” yazısı bizleri kurtarmaya yetmiyor. Sadece insanları da konuşmayalım; “Metal canavarlar”  nedeniyle kaç sokak hayvanının öldüğü ya da sakat kaldığı ise bilinmiyor.

KADIKÖY’DE YARA BÜYÜK!

Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda hafriyat kamyonunun altında kalarak hayatını kaybeden Şule İdil Dere’nin ailesinin ağır tonajlı araçlara yönelik yaptığı takipte ortaya çıkan ve kamuoyuna yansıtılan rapor, durumun ciddiyetini ortaya koyuyor. Diğer yandan istatistikler, Dere ailesinin yanı sıra birçok raporda da çarpıcı bir şekilde kamuoyunun gözleri önüne seriliyor. Şule İdil Dere ile birlikte Göztepe Tanzimat Sokak’ta 36 yaşındaki motorlu kurye Volkan Aydemir, Suadiye Kaptan Arif Sokak’ta 50 yaşındaki Ayşe Altın, Erenköy Yakutlu Sokak’ta 66 yaşındaki Mehmet Demirkaya, Moda Tuğlacı Emin Bey Sokak’ta 22 yaşındaki Özge Kandemir gibi hayatını yitiren 10 vatandaş, kentsel dönüşüm sancısının kayıpları olarak yürekleri dağlıyor. İstanbul genelinde yitirilen 1 yılda kaybedilen 22 canın 9’unun yaya, 1’nin de bisikletli olduğu da Dere ailesi raporunda yer aldı.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grubu tarafından paylaşılan bilgiler de İstanbul’daki 2013 ve 2017 yıllarındaki hafriyat alanı 15,8 km olarak duyuruldu. Bu alan, İstanbul’un 7 ilçesinin yüz ölçümünden daha büyük olarak tespit edildi.

ŞOK GERÇEK! İSTANBUL’DA 1 YILDA CAN VEREN 22 KİŞİNİN 5’İ KADIKÖY’DEN!

Türkiye’de en yoğun şekilde kentsel dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü yerler arasında ilk sıralarda Kadıköy’de yer alıyor. Sistemsizlik, takipsizlik ve açgözlülük, beraberinde geri dönüşü olmayan ağır sonuçları getiriyor.

Yapı stoğunun yüzde 90’ına yakını riskli grupta bulunan Kadıköy’de kentsel dönüşümün gerçekleşmesinin gerekliliği kaçınılmaz ancak emniyetli koşullar sağlanamayınca, ortaya korkunç manzaralar çıkıyor. Sadece Kadıköy’de 2017 yılında hafriyat kamyonları ve beton mikserleri nedeniyle 5 kişi hayatını kaybederken bir yıl daha geriye gittiğimizde ölü sayısı 10’a yükselmesi, “katliam” gibi korkunç gerçekleri gözler önüne seriyor.

YAKLAŞIK 13 BİN KAMYON TAKİBE ALINIYOR ANCAK, GİDEN GİTTİ…

Metropolde moloz, hazır beton ve hafriyat taşıyan kamyonlara araç takip cihazları takılması çalışması başladı. GPS ile izlenecek “metal canavarlar”  aşırı hız yapmaları, güzergah dışına çıkmaları ya da hafriyatlarını yasal bölgeler dışına dökmeleri halinde cezai işlem ile karşı karşıya kalacak. Ocak 2018 öncesi İstanbul’da bir buçuk yılda 38, 12 ay içerisinde de 22 kişi feci şekilde can verdi. Kimi kamyonun tonlarca ağırlığı altında tekerleklere sıkıştı, kiminin üzer,ne ise hafriyat malzemeleri boşaldı ve saniyeler içinde canını teslim etti. “Bir kamyon ne kadar çok git – gel yaparsa, o kadar para kazanıyor” gerçeğinin profesyonel olarak nasıl aşılabileceği bilinmese de, aşırı hız yapmaları halinde sisteme takılacak olmaları caydırıcı nitelik taşıyor. Mevcut düzenleme hayata geçmeden önce ise çok yakın zamanda 38 canın kaybedilmesi; “İlla ki insanın ölmesi mi gerekiyor, can yanmadan planlanarak önlemlerin alınması faydalı olur” gerçeğini gözler önüne seriyor. Türkiye genelinde hafriyat kamyonu dehşeti nedeniyle ölü sayısı ise 141’e, yaralı sayısı ise 452’ye ulaştı.

EMNİYET İÇİNDEKİ RÜŞVET ÇARKINI YİNE EMNİYET ORTAYA ÇIKARDI!

2017 yılının Temmuz ayında Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, tarihi bir çalışmaya imza atarak acı gerçekleri ortaya çıkarmıştı. 24 Temmuz 2017 tarihinde suçüstü yapılarak ortaya çıkarılan rüşvet zincirinde, İstanbul’da hafriyat kamyonu ve beton mikserlerini denetimlerden kaçırmak için 79’u trafik polislerinden oluşan 148 kişi soruşturmaya dahil edilmiş, 31 Temmuz tarihinde de serbest bırakılmıştı. Bu dönemde İstanbul’da organize bir şekilde rüşvet zinciri olduğu gerçeği, kamuoyuna şoka uğratmıştı.

NE HİKMETSE RÜŞVETİ VERENLERE YÖNELİK SESLER DUYULAMADI!

Ortada rüşvet iddiaları ve soruşturmaları vardı ancak, “rüşveti kimler nasıl veriyordu” sorusunun ayrıntılarına yönelik aydınlanma net bir şekilde görülemedi. “Kimler, kamu görevlilerine para aktarıyordu” gibi soruların hala tam olarak yanıtlanmadığı da bir gerçek olarak önümüzde duruyor.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]