Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Daire Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Yayınlanma:
ABONE OL

Daire satın alma süreci pek çok açıdan dikkatli olmanızı gerektiren bir dönemdir. Yakın zamanda yaşamak ya da yatırım amacıyla bir daire satın almayı düşünüyorsanız nelere dikkat etmeniz gerektiğini bu içerikten öğrenebilirsiniz.

Öncelikle daire satın almanın aceleye getirilmemesi gereken bir süreç olduğunu belirtmeliyiz. İyi bir araştırma ve analiz sürecinin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Özellikle yeni bir projeden ev satın almayı planlıyorsanız bu hususlara çok daha fazla dikkat etmeniz gerektiğini ekleyelim. Toplu konut projelerine dair olmak istiyorsanız daireyi incelemeden önce firma incelemesi yapmalısınız. Firmanın güvenilir olup olmadığından emin olmalısınız. Proje sahibi firmanın daha önce hayata geçirdiği projeleri incelemek size fikir verecektir.

Henüz tamamlanmamış bir projeden daire almayı düşünüyorsanız tüm detayları mutlaka öğrenmelisiniz. Proje ne zaman tamamlanacak, ne zaman teslim edilecek, ekstra ödeme gerekecek mi gibi soruların yanıtları, ileride mağduriyet yaşamamanız adına önemlidir.

Deprem Riskini Göz Ardı Etmeyin!

Ülkemizin deprem kuşağında yer alıyor olması, daire satın alacak olanların bu unsuru da göz önünde bulundurmasını zorunlu kılıyor. Konutların kesinlikle ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde depreme dayanıklı olarak inşa edilmesi gerekiyor. Dolayısıyla satın alma işleminden önce konutun depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmelisiniz. Bununla birlikte evin bulunduğu bölgedeki deprem riskini de öğrenmenizi öneririz. Yeni çıkan yönetmelik kapsamında deprem riskinin yüksek olduğu bölgelerin bazılarında kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılması gerekiyor. Almak istediğiniz evin bu bölgede olup olmadığını öğrenmenizi öneririz.

Haciz ve İpotek Konusunu Araştırın!

Satın almak istediğiniz evin üzerinde ipotek ya da haciz kararının olup olmadığını da öğrenmelisiniz. Çoğunlukla eski bir binada daire almak isteyenler bu unsuru göz önünde bulunduruyor. Ancak yeni tamamlanan bir inşaat projesinden ev almak istediklerinde ipotek ya da haciz konusunun göz ardı edildiği biliniyor. Oysa yeni tamamlanan projelerde de bu riskler mevcut olabilir ve dolayısıyla daire üzerinde bu kararların olup olmadığını araştırmanız gerekiyor. Eğer üzerinde ipotek olan bir daireyi satın alırsanız müteahhitin borcunun olması durumunda bu konut satılabilir. Dolayısıyla haciz ve ipotek konusu tahmin ettiğinizden çok daha fazla önem taşıyor.

Evi Mutlaka Görün!

Ev satın alırken yapılabilecek en büyük hatalardan biri de evi görmeden satın alma işlemlerini gerçekleştirmenizdir. Bu durumun ciddi mağduriyetler yaratabileceğini unutmamalısınız. Henüz tamamlanmamış bir projeden konut satın almayı düşünüyorsanız bu durumda proje bazında da olsa konutu ve sahip olacağı özellikleri incelemeniz gerekiyor. Tamamlanmış konularda ise evi görmeniz, size bahsedilmeyen olası sorunları tespit etmenizi sağlar. Bu durumun evin değerinde farklılıklar oluşturabileceğini unutmayın.

Evin Konumu Önemli!

Evin nasıl bir bölgede olduğu yani muhitin özellikleri de aslında önemlidir. Sadece evi değil evin bulunduğu semti ve mahalleyi de araştırmanızda fayda var. İlerleyen dönemlerde satın aldığınız gayrimenkulü satışa çıkarmak isteyebilirsiniz. Yatırım amacıyla satın aldıysanız kiraya vermek de isteyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda evin konumunun ne kadar önemli olduğu daha net anlaşılıyor.

Evin Krediye Uygunluğu

Şayet konut kredisi kullanarak daire satın alacaksanız evin krediye uygunluğu da araştırmanız gerekenler listesinde yer alır. Bankaların her ev için kredi vermediğini bilmeyenlere hatırlatalım. Eğer halihazırda bir bütçeniz yoksa evin krediye uygunluğu konusunu da mutlaka öğrenmelisiniz.

Bu arada yukarıda sıraladığımız hazırlık ve araştırma aşamalarına başlamadan önce kendinize uygun bir daire bulmanız gerekecek. İşte bu noktada önerimiz hepsiemlak üzerinden sahibinden satılık daire ilanlarına göz atmanız olacak. En popüler satılık ve kiralık ev ilanları sitesi olması nedeniyle çok daha fazla sayıda seçenek ile karşılaşacaksınız. Bu da ev satın almak için ayırdığınız bütçeyi daha verimli kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

İlgili Haberler

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]

Belediye
29 Nisan 2024
Şile Şakayık Şenliği 10. Yaşında Doğa Severlerle Buluştu

10 Yıl önce Şile Çevre Gönülleri Derneği tarafından başlanan ve Şile Belediye Başkanlığının da organizasyona dahil olan 10.Şile Şakayık Şenliği geçtiğimiz hafta sonu Şile Hasanlı Mahallesi Sarıkavak Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği İşbirliğinde Gerçekleştirildi Zaman Yağan Yağmura Rağmen Yoğun Katılımla Gerçekleşti. Şakayık Şenliği, Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği işbirliğindeki […]

Genel
29 Nisan 2024
Basketbol U14 Kızlar Türkiye Şampiyonasında Rüya Şükran Güvenç turnuvanın en iyisi seçildi

22-28 Nisan arası Sinop’ta gerçekleşen basketbol U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası Samsun Canik Belediyesi – Botaş Spor finali ile sonuçlandı. Botaş Sporun 66-35 galibiyeti ile sonuçlanan maçta 15 sayı 10 ribaund ile double double yapan Botaş Spor oyuncusu Rüya Şükran Güvenç aynı zamanda turnuvanın en iyi oyuncusu ödülüne layık görüldü. Slot Demo.Kumar Becerileri Admin See Full Bio

Akıllı Telefonların Alışveriş Deneyimini Nasıl Dönüştürdüğü?

Akıllı telefonların ortaya çıkışı, tüketicilerin davranışlarını önemli ölçüde şekillendirerek alışverişle etkileşim kurma ve algılama şeklimizi etkilemiştir. Bu elde taşınabilir teknoloji, günlük yaşantımıza sorunsuz bir şekilde entegre olmuş, yeni kolaylıklar sunmuş ve alışveriş deneyimimizi artırmıştır. Akıllı telefonların perakendeyi nasıl devrim niteliğinde dönüştürdüğünü keşfederken, dijital ve fiziksel alışveriş dünyalarının sorunsuz bir şekilde birleştiği bir manzara keşfediyoruz. Akıllı […]