Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

YEŞİLAY, GENÇ GÖNÜLLÜLERE YÖNELİK “BAĞIMLILIKLA MÜCADELE AKRAN UYGULAYICI EĞİTİMİ” GERÇEKLEŞTİRDİ

Yayınlanma:
ABONE OL

Bağımlılıklara karşı farkındalık yaratma amacıyla çalışmalar gerçekleştiren ve birincil önleme faaliyetleri ile gençlere ulaşmayı hedefleyen Yeşilay, genç gönüllülere yönelik Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’nın (TBM) İstanbul ayağını 5-8 Ekim 2023 tarihleri arasında SETA İstanbul’da gerçekleştirdi.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) Akran Uygulayıcı Eğitimine İstanbul’da üniversite eğitimini sürdüren Genç Yeşilay Kulübü üyesi 65 öğrenci ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gönüllüleri katıldı. Dört gün süren eğitim programında, alanında uzman eğitmenler tarafından sunumlar, uygulamalar ve atölyeler düzenlendi.  

Bağımlılıklara karşı birincil önleme temelli bir farkındalık programı olan TBM’nin, genç bireyler arasında yaygınlaştırılması ve akran eğitimi faaliyetlerinin desteklenmesi hedefiyle gerçekleşen program; “Yeşilay Önleme Çalışmaları ve TBM”, “STK’da Gönüllü Olmak”, “Gelişen Dünyada Bağımlılıklar” başlıklı sunumlarla başladı.

Eğitimde “Sağlıklı Yaşamın Temelleri”, “Alkol ve Madde Bağımlılığı”, “Kumar Bağımlılığı”, “Tütün Bağımlılığı”, “Teknoloji Bağımlılığı”, “Akran Arabuluculuğu”, “Yetişkin Eğitim İçerikleri Uygulamaları”, “Etkili Sunum Teknikleri”, “Bağımlılık Atölyesi”, “Savunuculuk ve Federasyon Yönetimi” başlıkları ele alındı. Eğitimin son günü genç gönüllülere, sahada gerçekleştirecekleri eğitimlerle ilgili uygulamalar yaptırıldı ve geri bildirimler verilerek uygulama becerileri geliştirilmiş oldu.

“Gençlerimizle birlikte Türkiye’yi daha sağlıklı bir geleceğe taşıyabiliriz”

Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Samet Koca eğitim programında gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, “Bağımlılıklar konusunda akran etkisinin olumlu ya da olumsuz yönde çok etkileyici olduğunu biliyoruz. Yeşilay olarak bu eğitimle, bağımlılıklarda akran etkisini olumlu yönde kullanmayı amaçlıyoruz. Bağımlılıkla mücadele, sadece Yeşilay’ın değil, hepimizin sorumluluğunda olan bir konu. Bu eğitimde elde edeceğiniz bilgi ve becerilerle, bağımlılıkla mücadeledeki rolünüzü daha da güçlendireceksiniz. Hep birlikte, bağımlılıkla mücadelede daha büyük bir etki yaratabilir ve Türkiye’yi daha sağlıklı bir geleceğe taşıyabiliriz.” dedi. Koca, konuşmasını bitirirken Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Akran Uygulayıcı Eğitimi’ne katılım sağlayan tüm gençlere tebriklerini ve teşekkürlerini iletti.

Proje ile dayanışmadaki sürekliliğin sağlanması hedefleniyor

Akranlar arası eğitim faaliyetleri gerçekleştirmek, dayanışmadaki sürekliliğin sağlanması, gençlerin Yeşilay’ın mücadele ettiği alanlarda bir amaç edinmesi ve gençlerin bağımlılıklarla mücadele konusunda bir duruş oluşturması için farkındalık yaratmayı amaçlayan eğitim programına katılan genç gönüllüler, bağımlılıkla ilgili farkındalıklarının arttığını ve öğrendikleri bilgiler çerçevesinde çevrelerinde bağımlılıklara karşı bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştireceklerini belirttiler.

Her oturumda en az bir uygulama/etkinliğin düzenlendiği eğitim programının sonunda, katılımcılara sertifika töreni düzenlendi. Sertifikalarını alan katılımcılar, kendi üniversitelerinde veya bölgelerinde bağımlılıkla mücadeleye katkı sağlayacaklar. Üniversitelerindeki en az 250 akranına ulaşarak eğitim verecek ve bağımlılıklar konusunda farkındalık yaratmış olacaklar.

Yeşilay, bağımlılıklarla mücadelede genç gönüllülerin gücüne inanıyor ve onlara yönelik eğitim programlarına devam ediyor. Yeşilay, TBM Akran Uygulayıcı Eğitimi’nin yanı sıra, Genç Yeşilay Kulüpleri, Yeşilay Gönüllüleri Platformu, Yeşilay Gençlik Kampı, Yeşilay Münazara Turnuvası gibi farklı projelerle de gençleri bağımlılıklardan korumak ve sağlıklı yaşam kültürünü yaymak için çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]