hi88

good88

new88

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kasko Sigortası Yaptırılırken İMM Teminatı Şart mı?

Yayınlanma:
ABONE OL
Kasko Sigortası Yaptırılırken İMM Teminatı Şart mı?

Kasko sigortası yaptırılırken İMM teminatı şart değildir. İMM, Motorlu kara taşıtları için sunulan sigorta ürünlerinden biri olarak kasko hizmetlerine dahil edilen İMM (İhtiyari Mali Mesuliyet) maddi hasarlı kazalar için önemli bir teminattır. İMM ürünü içeren kasko hizmetleri sayesinde kasko sigortasının karşıladığı mali kayıpları aşan hasarlar söz konusu olduğunda, sigorta sahipleri kalan tutarlar için güvence altındadır.

Yani herhangi bir kaza sonucu, karşı tarafa ödenmesi gereken mali tazminat tutarını aşan giderler ortaya çıkarsa, zorunlu sigortanın ödediği tutardan fazla olan kısım İMM ürünü ile karşılanabilir. 

Ek teminat olarak da sunulabilen İMM ürünleri; yalnızca maddi hasarlı kazalarda araç zararları için değil, sağlık ödemeleri ve manevi tazminat ödemeleri için de kullanılabilir. Bu nedenle kasko sahipleri sıklıkla poliçelerine İMM ürünlerini de ekletir.

Kaskosu olmayan kişilerin karşı tarafa ödeyeceği hasar karşılama tutarı, zorunlu trafik sigortası ile 120 bin liradır. Karşı tarafa verilen hasar toplam 300 bin liradır. Bu örnekte, zorunlu trafik sigortası tarafından karşılanan tutardan geriye 180 bin lira daha ödeme gerekir. 

Kasko sahibi kişiler, İMM ürünlerinden faydalanarak geriye kalan 180 bin lirayı şirketin ödemesini sağlayabilir. Ödeme limiti 100 bin lira olan bir İMM ürünü alan kişiler, aynı örnek düşünüldüğünde arta kalan 180 bin liranın 100 bin lirasını İMM üzerinden karşılar. Sonuç olarak sigorta sahibi, karşı tarafa yalnızca 80 bin lirayı kendisi öder.

İMM sigorta hizmetlerini poliçesine ekleten kasko sahipleri, bu tamamlayıcı teminat sayesinde hem zorunlu sigortalarının hem de poliçelerinin taahhüt ettiği tutarın karşı tarafa ödenmesini sağlar.

Özellikle maddi hasarlı kaza, hasar ve kayıplardan dolayı karşı tarafa ödeme yapması gereken kişiler için işlevsel ürünlerden biri olan İMM ile, yüksek tutarlı tazminatlar dahil kayıplar en aza indirilebilir. Bu hizmeti poliçelerinde sunan profesyonel sigorta şirketleriyle çalışmak avantaj sağlar.

Kaynak: sigortaladim.com

İlgili Haberler

Eğlence
11 Eylül 2024
Keyifli Kamplarıyla Ünlü Agora Sanat Köyü

Çanakkale Ezine’ye yakın Tavaklı İskelesi civarında ağaçların ortasında ve denizin kıyısında sanatseverlerin ilgisini çeken bir alan var. Çarşı alanı anlamına gelen Agora, ismini de her şeyin ortasında olmasından dolayı alıyor. Tüm antik yerlerin de tabi: Troya, Asos, Neandria, Tenedos, Behramkale, Kolonai… ( İstanbul, İzmir, Balıkesir, Bursa) 20 yıllık geçmişi olan Agora Sanat Köyü’nün kuruluş hikayesini […]

Genel
11 Eylül 2024
“İtibarlı Baykuş Kategorisi Altın Baykuş Ödülü” Evyap’ın oldu

  Türkiye Araştırmacılar Derneği’nin, yılın en başarılı pazarlama ve kamuoyu araştırmalarını ödüllendirmek amacıyla düzenlediği 12. Baykuş Ödülleri’nde, “İtibarlı Baykuş” kategorisinde altın ödülün sahibi Evyap oldu. Cumhuriyet ile akran, 100 yıla yakın köklü geçmişiyle Türkiye’nin lider kişisel temizlik, kişisel bakım ve hijyen şirketi Evyap; ERA Research & Consultancy ile gerçekleştirdiği marka algısı ve itibarı araştırmasıyla bu […]

Eğitim
03 Eylül 2024
KİTAPSEVERLER İÇİN MALTEPE KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR

Kültür ve sanatın kalbi Maltepe’de atacak. 7-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Maltepe Kitap Günleri, “Cumhuriyet’in Yeni Yüzyılında Laiklik, Özgürlük, Adalet ve Barış” temasıyla kitapseverleri bir araya getirecek. Onur Konuğu Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin açılış oturumuyla başlayacak Maltepe Kitap Günleri, 9 gün boyunca Maltepe’nin zengin tarihini ve geleceğe uzanan vizyonunu edebiyatla buluşturacak. Maltepe Belediyesi’nin Yayıncılar Kooperatifi […]

Ekonomi
03 Eylül 2024
YATAK SANAYİSİ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR

Uluslararası Yatak Endüstrisi Derneği (IBIA] ile Birleşik Fuar Yapım A.Ş (BİFAŞ) tarafından düzenlenen IBIA Expo – Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı, 25-28 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde 300’ün üzerinde firma ve üreticinin katılımıyla sektör profesyonellerine kapılarını açacak. Türkiye’nin yatak kompanentleri ve teknolojileri konusunda tek fuarı olan IBIA Expo, sektör profesyonellerini bir araya getiren […]