Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Jinekolog Hizmetlerinin Önemi

Yayınlanma:
ABONE OL
Jinekolog Hizmetlerinin Önemi

Jinekolog hizmetleri kadınsal tüm rahatsızlıklarla alakalı geniş kapsamlı hizmet sunan bir alan olduğu için önemi büyüktür. Kadın Hastalıkları ile ilgili taş teşhis ve tanı konulması aynı zamanda tedavi edilmesi gibi durumlar jinekolog tarafından sağlanır. Ayrıca tedavilerin dışında rutin kontroller amaçlı da jinekolog hizmetlerinden faydalanmak önemlidir. Jinekologlar bu alanda sağladıkları detaylı hizmetlerle birlikte kadınsal rahatsızlıkların daha kısa süre içerisinde teşhis edilmesini ve Bu doğrultuda tedavi uygulanmasını sağlar. Bu hizmetler uzman jinekolog tarafından sunulduğu sürece kadınsal rahatsızlıkların daha kısa süre içerisinde tedavi edilmesi sağlanır.

Vajinismus Nedir Belirtileri nelerdir

Vajinismus, ilk cinsel ilişki esnasında görülen kadınların o esnada kasılmaları ve esneklik durumu yaşanmaması ile birlikte cinsel ilişkinin gerçekleşmemesi ve vajinaya girişin engellenmesini ifade eden bir kavramdır. Psikolojik ya da fiziksel pek çok nedenlerden dolayı oluşmuş olabilir. Vajinismosunu pek çok belirtisi mevcuttur.

Cinsel ilişki esnasında vajina daha çok şiddetli şekilde kasılma ve spazmlarin görülmesi bu belirtilerden biridir. Ayrıca kadının cinsel ilişki istemesine rağmen o esnada kendini kapatma ihtiyacı hissetmesi de vajinismus belirtilerinden biridir. Cinsel ilişki esnasında kadında bacakları tamamen kapatma isteği oluşuyorsa bu da belirtilerden biridir. İlişki esnasında ya da öncesinde yoğun terleme titreme ya da yoğun heyecan hissetme durumları da bu durumlar arasında yer alır. Jinekolog muayenesinden rahatsız olmak ve o esnada kişinin kendini kasılmış hissetmesi de yine bu durumlardan biridir.

Vajinismosu belirtileri oluştuğunda tedavi amaçlı jinekolog hizmetleri almak her zaman doğru olur. Alanında uzman bir jinekolog’dan bu rahatsızlığın geçmesi adına hizmet alabilmek ve detaylı bilgi için zuleyhagedikcevahir adresini ziyaret edebilirsiniz.

Vajinismus Neden Ortaya Çıkar

Vajinismus psikolojik ve fiziksel nedenlerden dolayı ortaya çıkmasıyla bilinir. Cinsel ilişki esnasında vajinada olan kasılmalar ve spazmlardan dolayı yoğun kasılma durumu cinsel ilişkiye izin vermez. Genelde ilk cinsel ilişkinin zor olduğuna dair toplum içerisindeki olumsuz söylemlerden dolayı kişide psikolojik açıdan korku oluşabilir. Bu korku ve stresten dolayı ortaya çıkabilen vajinismus yüzünden pek çok yeni evli çiftler problem yaşayabiliyor. Alanı da uzman bir jinekolog ile kısa süre içerisinde vajinismus durumunu aşabilmek ve Daha sonrasında cinsel ilişk iye kolay bir şekilde yapabilmek mümkün hale geliyor.

İnfertilite Kimlerde Görülür

İnfertilite, halk arasında kısırlık olarak bilinen ve belli surelerle korunması cinsel ilişkiye girildiği halde gebeliğin oluşmama durumunu ifade eden bir kavramdır. İnfertrite durumları yaşandığından kişinin alanında uzman bir jinekolog ile tedavi alması doğru olur. Bu konuda tüp bebek de dahil olmak üzere pek çok tedavi yöntemleri mevcuttur.

İnfertilite genellikle genetik açıdan bozukluk yaşayan ya da obezite ve hapların yan etkisi gibi farklı nedenlerden dolayı yumurtalık ve sperm düşük yaşayan kişilerde görülür. Aynı zamanda yoğun stres ve kargaya maruz kalmış kişilerden psikolojik açıdan da yine infertilite durumları yaşanabilir.

İnfertilite Tedavisi Mümkün mü

İnfertilite tedavisi olabilen bir durumdur. Tüp bebek ya da mikroenjeksiyon gibi birbirinden farklı tedavi yöntemleri ile birlikte kısa süre içerisinde bu durumun çözülmesi ve çiftlerin çocuk sahibi olması mümkündür. Dünyada yaklaşık %30’luk bir dilimde infertilite durumları yaşanıyor.

İnfertilite genellikle pek çok nedenden dolayı yaşanması ile birlikte bu nedenlerin önüne geçebilmek adına doğru bir jinekolog ile tedavi görebilmek ve kısa süre içerisinde sorunun çözülmesi mümkün olur.

İnferitilite konusunda alanında uzman bir jinekolog’dan tedavi hizmetleri alabilmek ve bu durumun nedenlerinin de ortaya çıkmasını sağlamak mümkündür. En iyi jinekolog hizmetleri için zuleyhagedikcevahir adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Haberler

Akıllı Telefonların Alışveriş Deneyimini Nasıl Dönüştürdüğü?

Akıllı telefonların ortaya çıkışı, tüketicilerin davranışlarını önemli ölçüde şekillendirerek alışverişle etkileşim kurma ve algılama şeklimizi etkilemiştir. Bu elde taşınabilir teknoloji, günlük yaşantımıza sorunsuz bir şekilde entegre olmuş, yeni kolaylıklar sunmuş ve alışveriş deneyimimizi artırmıştır. Akıllı telefonların perakendeyi nasıl devrim niteliğinde dönüştürdüğünü keşfederken, dijital ve fiziksel alışveriş dünyalarının sorunsuz bir şekilde birleştiği bir manzara keşfediyoruz. Akıllı […]

Bir Akıllı Telefon İşletim Sistemini Öne Çıkaran Nedir?

Akıllı telefon işletim sistemi (OS), işlevselliğinin ve kullanıcı deneyiminin temelini oluşturur. İdeal bir OS, cihaz etkileşimini basitleştirmenin yanı sıra yeteneklerini artırarak günlük yaşamımızda vazgeçilmez bir araç haline getirir. Teknolojinin ilerlemesiyle, olağanüstü bir OS’u ayırt etmenin kriterleri daha da talepkar hale gelmiştir. Bu makale, çağdaş kullanıcıların ve geliştiricilerin taleplerini nasıl karşıladığına odaklanarak, akıllı telefon işletim sistemlerini […]

Kadikoy’s Digitized Youth Spearhead Bitcoin Revolution, Shaping Future of Turkish Economy
Kadikoy’s Digitized Youth Spearhead Bitcoin Revolution, Shaping Future of Turkish Economy

Sunday, November 14, Kadikoy- The captivating district of Kadikoy in Istanbul is popularly known for its vibrant energy, historic marketplaces, and most recently, its enthusiastic digitized youth. Kadikoy’s younger demographic has successfully harnessed the potentials of blockchain technology, creating a new wave of economic revolution within the district. It’s the Youth of Kadikoy vs. the […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum Saba Tümer, programının ikinci bölümünde çok sevdiği Mabel Matiz’i ağırladı. Tümer’in; “Bazen ruhun, bedenin […]