PG Slot Giriş Siteleri Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Pırlanta Yüzük Almayı Düşünenler İçin Tavsiyeler

Yayınlanma:
ABONE OL
<strong>Pırlanta Yüzük Almayı Düşünenler İçin Tavsiyeler</strong>

Pırlanta yüzük almayı düşünüyorsanız bazı detaylara dikkat etmeniz gerekir. Ufak gibi görünen bu detaylar, aslında oldukça önemli olabilir. Her yaştan kişinin büyük bir tutku ile yaklaştığı pırlanta yüzüklerin karat, renk ve kesim gibi özel detaylarına satın alım sırasında son derece özen gösterilmelidir. Böylelikle doğru tercihler yaparak uzun süre boyunca kullanabileceğiniz pırlanta yüzüklere sahip olabilirsiniz.

Karat

Mücevher dünyasında pırlantanın ağırlık birimi ölçüsü olarak nitelendirilen karat, pırlanta yüzükler için son derece önemlidir. Bir karatın ortalama 200 mg ağırlığa sahip olduğu bilinir. Bu, 0.2 grama denk gelen bir ölçü birimidir. Elmas başta olmak üzere değerli taşların ölçümü karat cinsiyle yapılır. Karat, pırlanta yüzüklerin boyutu ve ağırlığı söz konusu olduğu zaman önemlidir. Pırlantanın değeri, kalitesi ve fiyatı belirlenirken karat ile beraber diğer detaylar da hesaba katılır.

Renk

Pırlanta rengi, pırlantanın kalitesini ifade edebilen en değerli ayrıntılardandır. Pırlantalar renksiz gibi gözükmelerine rağmen aralarında farklılıklara sahiptir. Bir pırlanta ne kadar renksiz olursa o kadar kaliteli olduğu düşünülür. Belirgin renkli olan pırlantaların yeterince kaliteli olmadığı söylenir. Pırlantadaki renk sıralamaları D harfi ile başlar ve Z harfine kadar ilerler. D harfi en beyaz pırlanta olarak bilinir. Pırlanta rengi ve beyazlığı Z harfine doğru sürekli değişime uğrayabilir.

Kesim

Pırlantanın rengi kadar önemli olan bir diğer nokta da kesimdir. Usta kişilerin ellerinde yeni nesil teknolojiler ile gerçekleştirilen kesimler pırlanta yüzüklere şıklık kazandırır. İnce ve hassas şekilde kesilmiş yüzükler pırlantanın ışığı yansıtma ve kırma oranlarını etkileyebilir. Pırlantanın kesimi ne kadar kaliteli olursa parlaklığı ve ışıltısı da o kadar iyi olur.

Berraklık

Pırlanta berraklığının kendine has bir karakteri vardır. Kristalleşme döneminde maddelerin içerisine karışan mineraller pırlantayı özgün kılan detaylardandır. Pırlanta üzerinde doğal berrak izler yer almalıdır. Doğal iz taşımayan pırlantaları bulmanız neredeyse imkansıza yakındır. Burada önemli olan nokta, doğal izleri en az şekilde yansıtan pırlantalar tercih etmektir. Berraklık pırlantanın yapısına göre farklı formlarda karşınıza çıkabilir.

Görüldüğü gibi pırlanta yüzük alırken birçok detaya özenle yaklaşmanız gerekir. En önemlisi de pırlantayı alacağınız yerdir. Sina Pırlanta gibi güvenilir ve kaliteli markalardan alışveriş yapmayı tercih ederek en doğru seçimi yapabilirsiniz. Siz de kendiniz ya da sevdikleriniz için pırlanta yüzük arayışı içerisindeyseniz birbirinden özel Sina Pırlanta tasarımlarına göz atabilirsiniz!

İlgili Haberler

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]

Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size Uygun Olanı Bulun

Güvenilir ve hızlı bir sanal sunucu (VPS) çözümüne mi ihtiyacınız var? Türkiye’de hizmet veren birçok harika sanal sunucu sağlayıcısı bulunmaktadır, ancak ihtiyaçlarınız için en uygun olanı seçmek zor olabilir. İster küçük bir işletmeyi yönetiyor olun, ister yüksek trafikli bir web sitesine ev sahipliği yapıyor olun, dikkate alınması gereken birçok önemli faktör vardır. Bu blog yazısında, […]

KMSpico kullanarak Excel dünyasına dalın

Kimya dönem ödevi yazma yolculuğumun başında, derinlemesine veri analizi ve etkili sunum ihtiyacı ile karşı karşıya kaldım. Kimya bana her zaman karmaşık formüllerin ve reaksiyonların büyülere benzediği heyecan verici bir şey gibi geldi. Ancak konu veri işleme ve analiz olunca profesyonel bir asistan olmadan baş edemeyeceğimi fark ettim. Seçimim, yetenekleri hakkında çok hevesli eleştiriler duyduğum […]

EFSANEVİ BAROK ORKESTRASI ACCADEMIA BIZANTINA, İSTANBUL VE ANKARA’DA 40.YILINI KUTLAYACAK!

Barok müziğin öncüsü Accademia Bizantina, 40 yıllık bir müzikal yolculuğunun gururunu özel konserlerle kutluyor. Grammy adaylığı ve sayısız prestijli ödülle taçlanmış uluslararası efsanevi topluluk, İstanbul ve Ankara’daki müzikseverleri unutulmaz bir geceye davet ediyor. Barok müzik geleneğine bağlı kalarak eski enstrümanların orijinal seslerine vurgu yapan dünyaca ünlü barok orkestrası Accademia Bizantina, Mart ayında İstanbul ve Ankara’da […]