Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Uykusuzluk için Online Terapi Ne Kadar Etkili?

Yayınlanma:
ABONE OL
Uykusuzluk için Online Terapi Ne Kadar Etkili?

Uyku, vücudumuzun ve zihnimizin gün boyunca en iyi şekilde çalışması için hayati önem taşır. Düzenli ve dinlendirici bir uyku olmadan, işlev görmekte, sorumluluklarımızı yerine getirmekte zorlanırız ve ruh halimiz bundan belirgin bir şekilde etkilenir. Bununla birlikte, uykusuzluk, birçok insanın gece boyunca uykuya dalmasını veya huzurlu bir şekilde uyumasını engelleyen yaygın bir uyku bozukluğudur.

Yetişkinlerin yaklaşık %30’u yaşamları boyunca bir tür uykusuzluk yaşayacaktır ve yetişkinlerin %80’i şu anda haftada en az bir kez ortaya çıkan uyku sorunlarına sahiptir.

Online Terapi bu konuda henüz tam olarak bilinmese de etkileri kanıtlanmış bir uyku bozukluğu tedavi seçeneğidir. Şimdi, kronik uykusuzluk çekiyorsanız, evinizin rahatlığında bilişsel-davranışçı terapi (CBT) alabilirsiniz!

İzmir Nora Psikoloji kliniği uykusuzluk tedavisi bilişsel davranışçı terapiye (CBT) dayanmaktadır. Bu online terapi programı ve terapistinizin yardımıyla uyku düzeninizi olumsuz etkileyen düşünce ve davranışları belirleyebilecek ve onları uykunuzu iyileştirecek daha iyileriyle değiştirebileceksiniz. 

Hoş olmayan yan etkileri olan uyku haplarıyla karşılaştırıldığında, aslında uyku güçlüklerinize neden olan sorunlarla (işte, ilişkinizde veya parayla ilgili stres gibi) uğraşacaksınız. Bu, uzun vadede uyku kalitenizi artırmanıza izin verecektir. 

Online Terapi Uykusuzluk için Faydalı mı?

Güncel Psikiyatri araştırmalarına göre, uykusuzluk için çevrimiçi bilişsel-davranışçı terapi (CBT-I), uyku sorunları, kaygı ve depresyon için etkili bir tedavidir. 

Not: Depresyon genellikle uykusuzluğun bir belirtisidir. Yeterince uyumadığınız zaman “blues” yaşamak yaygındır.

İnceleme, online ve yüz yüze BDT-I çalışmalarına odaklandı ve çevrimiçi BDT-I’nin uykusuzluk ve depresyon semptomlarını iyileştirmede yüz yüze BDT-I kadar etkili olduğunu buldu. Sonuç olarak, araştırmacılar hem yüz yüze hem de çevrimiçi BDT-I’nin terapiden yıllar sonra uyku kalitesini iyileştirmek için eşit derecede faydalı olduğu sonucuna vardılar.

Benzer şekilde, yakın tarihli bir çalışma, çevrimiçi BDT-I’nin depresyon semptomlarını azaltmada antidepresanlara kıyasla 2 kat etkili olduğunu buldu. Araştırmacılar ayrıca çevrimiçi BDT-I’nin yalnızca uyku kalitesini iyileştirmekle kalmayıp aynı zamanda kronik ağrı, yorgunluk, fibromiyalji, TSSB, kaygı, ruh hali değişimleri ve yüksek tansiyonu da azalttığını buldu. Ayrıca, madde kötüye kullanımı / bağımlılığı sorunları olan uykusuzluk hastalarının yandaş hastalık durumlarını daha iyi yönetmesine yardımcı olur.

Çevrimiçi CBT-I, doğal uyku düzeniniz veya sirkadiyen ritminiz ne olursa olsun geceleri daha sağlıklı uyumanıza yardımcı olabilir. Uykusuzluğun yaygın nedenleri olan kabusları, gece korkularını ve sıcak basmaları da azaltabilir veya ortadan kaldırabilir.

Popüler inanışın aksine, reçeteli uyku ilaçları geceleri düşmenize ve uykuda kalmanıza yardımcı olmayabilir, ancak çevrimiçi olarak CBT-I’nin iyi bir şansı var. Aslında araştırmalar, reçeteli uyku yardımcılarının (yani Sonata, Ativan veya Ambien) tek başına iddia ettikleri kadar faydalı olmayabileceğini öne sürüyor. 

2012’de yapılan bir araştırma, uyku haplarının plasebo haplarından daha etkili olmadığını buldu. Aslında, reçeteli bir uyku yardımı alan katılımcılar normalden sadece 10 dakika önce uykuya daldılar. Ayrıca, uyku yardımı 65 yaş üstü kişilerin önemli yan etkiler yaşamasına neden oldu.

Araştırmacılar, online terapi seanslarının hafif ila orta düzeydeki faydalarının, önemli yan etki riskinden (örneğin, ajitasyon, gündüz sedasyonu, demans, aşırı doz, bozulmuş hafıza, zihinsel karışıklık ve yönelim bozukluğu, intihar düşünceleri vb.) koruduğunu göstermiştir. Böylece araştırmacılar, çevrimiçi CBT-I’nin uykusuzluk çekenlerin geceleri daha fazla uyumasına yardımcı olmak için erişilebilir ve kullanışlı bir yol olduğu sonucuna vardı.

Ülke çapında bilinen ve İzmir Psikolog, ve Online terapist gibi aramalarınızda da en iyi psikoloji kliniklerinden olan Nora Psikoloji Kliniği, Uzman kadrosu ile bilişsel davranışçı terapi tedavisinde yüzlerce danışanında olduğu gibi; kendine güvenen, sağlıklı düşünebilen, özgüveni yüksek, sosyal faaliyetlerde aktif ve ruhsal olarak sağlıklı bireyler olmasını sağlamaya devam etmektedir.

Online Terapi Nasıl Çalışır?

Çevrimiçi BDT-I’nin amacı, düşünceleriniz, davranışlarınız ve uyku alışkanlıklarınız arasındaki ilişkiyi keşfetmektir. Tedavi sırasında, CBT-I terapisti, uykunuzu olumsuz yönde etkileyebilecek düşünce, duygu ve davranışları belirlemenize ve bunlara değinmenize yardımcı olur. 

Uykuyla ilgili korku ve/veya endişelerinizin gerçekçi olup olmadığını belirlemek için uykuyla ilgili tüm düşünce ve hisler kapsamlı bir şekilde incelenir. Değilse, terapistiniz uykuyu nasıl gördüğünüzü yeniden çerçevelemek ve uykuyla ilgili korkuları ortadan kaldırmak için sizinle birlikte çalışır.

Terapistinizin amacı, huzurlu bir uyku çekmenizi engelleyebilecek tüm yanlış anlamalara meydan okumaktır. Tedavinin tamamlanması genellikle 6 ila 8 seans sürer; bununla birlikte, terapinin uzunluğu büyük ölçüde sizin özel uyku sorun(lar)ınıza bağlıdır. Örneğin, tedavi planınız ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize bağlı olarak 2 ila 3 seans kadar kısa veya 6 ay kadar uzun olabilir. 

BDT-I (çevrimiçi ve yüz yüze), bilişsel, davranışsal, eğitimsel ve ev ödevi bileşenlerini içerdiğinden çok bileşenli bir tedavi olarak kabul edilir.

Çevrimiçi Psikolog seanslarının nihai hedefi, evinizin rahatlığında, kendi zamanınızda ve sorunsuz bir şekilde bilişsel-davranışçı terapi sağlamaktır. Amaç, düşünce süreçlerinizi değiştirmektir, böylece sizi uyanık tutan “şey” gücünü kaybederek gece boyunca huzur içinde uyumanıza izin verir.

İlgili Haberler

Neden Güçlü İletişim Özelliklerine Sahip Bir Cep Telefonu Taşımalısınız?

Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, uluslararası seyahatlerde iletişimi kolaylaştırmak için cep telefonlarının rolü önemlidir. Rahat bir tatil veya iş seyahati yaparken güçlü iletişim özelliklerine sahip bir cep telefonuna sahip olmak seyahat deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir ve size birçok avantaj sağlayabilir. Uluslararası Seyahatlerde Gelişmiş Mobil İletişimin Kritik Rolü Sınırlar Arası Bağlantı Kurun Uluslararası seyahatlerde güçlü iletişim özelliklerine […]

Genel
12 Mart 2024
Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?

Ramazan ayında egzersiz yapılır mı? Ramazan ayının, soğuk havalara denk gelmesi ve viral enfeksiyonlardaki artış hepimizin kapalı ortamlarda vakit geçirmesine neden oluyor. Bu durum ise düzenli egzersiz yapan vatandaşlarımızı düşündürüyor. Spor eğitmeni ve milli sporcu Yavuz Aktunç, ramazan ayında bilinçli beslenerek ve doğru egzersizler yaparak metabolizmanın dengesini bozmadan, kilo artışı veya kilo kaybının önüne geçerek […]

Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size Uygun Olanı Bulun

Güvenilir ve hızlı bir sanal sunucu (VPS) çözümüne mi ihtiyacınız var? Türkiye’de hizmet veren birçok harika sanal sunucu sağlayıcısı bulunmaktadır, ancak ihtiyaçlarınız için en uygun olanı seçmek zor olabilir. İster küçük bir işletmeyi yönetiyor olun, ister yüksek trafikli bir web sitesine ev sahipliği yapıyor olun, dikkate alınması gereken birçok önemli faktör vardır. Bu blog yazısında, […]

KMSpico kullanarak Excel dünyasına dalın

Kimya dönem ödevi yazma yolculuğumun başında, derinlemesine veri analizi ve etkili sunum ihtiyacı ile karşı karşıya kaldım. Kimya bana her zaman karmaşık formüllerin ve reaksiyonların büyülere benzediği heyecan verici bir şey gibi geldi. Ancak konu veri işleme ve analiz olunca profesyonel bir asistan olmadan baş edemeyeceğimi fark ettim. Seçimim, yetenekleri hakkında çok hevesli eleştiriler duyduğum […]