Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Gayrimenkul Danışmanlığına Talep Artıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Gayrimenkul danışmanlığı, yapılan araştırmalara göre son zamanların en popüler ve en çok ilgi çeken meslekleri arasında yer alıyor. Bu duruma neden olan birçok  faktör mevcut.

Ancak en önemli faktör gayrimenkul sektöründe yaşanan hareketlilik. Herkesin evlerine kapandığı pandemi dönemi sonrası birçok insan oturduğu evin koşullarını gözden geçirmeye karar verdi. Gayrimenkul sektöründe özellikle kentsel dönüşüm ile başlayan hareketlilik bu yüzden daha da çok artmaya başladı. Bütün bu faktörlerin üzerine bir de son yıllarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar eklendi.

Ev kiralarının her geçen gün artması kiracıları, kendi evlerinin sahibi olmaya yönlendirirken, mevcut finansal birikimini korumak ya da değerlendirmek isteyenler de gayrimenkul sektörüne yöneldi. Bütün bu nedenlerin hepsi ise gayrimenkul sektörünün daha da hareketlenmesine ve gayrimenkul danışmanlığına olan talebin daha da artmasına neden olmuş durumda. Remax gayrimenkul danışmanı olma talebinin artmasının bir diğer önemli nedeni ise gayrimenkul danışmanlığının sağladığı avantajlar. Kendi işinin patronu olmak, çalışma saatlerinin kontrolünün gayrimenkul danışmanında olması, yüksek gelir elde edilebilmesi de gayrimenkul danışmanlığına olan ilginin artmasındaki en önemli nedenlerden bazıları.

Gayrimenkul Danışmanlığı Düşük Sermaye Gerekiyor

Son zamanlarda yaşanan ekonomik dalgalanmalarla birlikte birçok kişinin araştırdığı konuların başında az sermaye ile kurulan işler yer alıyor. Yüksek gelir sağlamasına rağmen düşük sermaye gerektiren işlerin başında ise gayrimenkul danışmanlığı geliyor. Özellikle konusunda uzman, değerli gayrimenkullerin bulunduğu gayrimenkul ofislerine bağlı olarak çalıştığınızda hem kendi işinizin patronu oluyor hem de en düşük sermaye ile iş kurmuş oluyorsunuz.

Gayrimenkul Danışmanları Kurumsal Emlak Şirketlerinde Kariyer Yapılıyor

Kurumsal emlak şirketleri hayalleri ve hedefleri doğrultusunda, işinde başarılı birer gayrimenkul danışmanı olmak isteyenler için büyük fırsat olarak görülüyor. Çünkü kurumsal bir emlak şirketine bağlı olarak çalışmaya başlayan danışmanlar konusunda uzman kişiler tarafından başarılı olmak için gerekli olan eğitimleri alıyorlar. Kurumsal emlak şirketleri ofis dışındaki eğitimler ile de gayrimenkul danışmanının gerekli tecrübeyi kazanmasını sağlıyor.

Çalışma Bölgesini Danışman Seçiyor

Son olarak gayrimenkul danışmanlığına olan talebin artmasının bir diğer önemli nedeni ise gayrimenkul danışmanının çalışma bölgesini kendisinin seçebilmesi. Gayrimenkul danışmanının gelir elde etmesinin tek yolu sahip olduğu gayrimenkul portföyü ile gerçekleştirdiği alım, satım ve kiralama işlemlerinden aldığı hizmet bedelidir. Gayrimenkul danışmanı daha değerli gayrimenkullerin bulunduğu bir bölgede çalışmayı tercih ederek kendisine yüksek değere sahip bir gayrimenkul portföyü oluşturabilir. Böylece gelirini de yükseltme şansı yakalayabilir.

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
05 Nisan 2024
Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivalinde farklı ülkelerden çocuklar İstanbul’da olacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) tarafından yine Türk ve dünya çocuklarının bir araya geleceği bir etkinlikle kutlanıyor! 19-25 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, dünya genelinde 16 ülkeden çocuk halk dansları topluluğunu İstanbul’da ağırlayacak. Şehrin 11 farklı […]