Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Havlupan (Banyo Peteği) Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yayınlanma:
ABONE OL

Havlupanlar; Isınma ve ısıtıcı aracıdır. Tasarımsal özellikleri, havlu kurutma fonksiyonları, az yer kaplayarak mekânı ısıtma özellikleri ile banyo ve mutfakların en önemli ısıtıcı aracı arasındadır. Havlu ve bornozların rahatlıkla kurutulabildiği havlupan modelleri, birbirinden farklı tasarımları sayesinde birçok alana rahatlıkla uyum sağlamakta. Havlupan seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Banyo ve mutfaklara şıklık katarken, ısı ihtiyacını karşılamak veya fonksiyonel ihtiyaçlara da cevap vermek mümkün.

1- Görsel Uyum: Banyonuzun tasarımına uygun havlupan seçmeniz çok önemlidir. Sade ve sakin bir görünüm arzu ediyorsanız, minimal çizgilerden oluşan havlupanları tercih edebilirsiniz. Az borulu, düz kare veya dikdörtgen hatlardaki havlupanlar banyonuzun sadeliğine uyum sağlayacak, bol boşluklu yapıları ile birçok havluyu aynı anda kurutabilme seçeneği sunacaktır. Modern ve göz alıcı bir alanınız olsun istiyorsunuz, tasarım tescilli havlupanlar içindeki eşsiz modelleri seçebilir, rüya gibi bir mutfak veya banyo elde edebilirsiniz. Klasik avangart tarzda alanlar tercih ediyorsanız, altın, gold, parlak brass, fırça brass klasik havlupan modelleri seçerek bir koleksiyon oluşturabilirsiniz.

2- Kullanım Tipi ve Ölçü: Seçeceğiniz havlupanı satın almadan önce hangi amaçla kullanacağınıza karar vermeniz çok önemli. Sadece bornoz ve havlu kurutmak için havlupan tercih edecekseniz, tamamen fonksiyonel özelliklerine bakarak bir havlupan seçebilirsiniz.

3- Malzeme, Kalite ve Garanti: Radyatör ve havlupanlarda kullanılan metal türü, malzeme ürünün kalitesini doğrudan etkiler. Havlupan veya radyatörün hangi malzeme kullanılarak imal edildiği kadar üretim esnasında uyulması gerekli üretim ve test standartları da çok önemlidir. Havlupan ve radyatörler genelde çelik, alüminyum ve paslanmaz çelik malzemeden imal edilirler. Kalite belgeleri, ürünün sertifikaların sormanızı tavsiye ederiz. Elektrikli havlupan için CE etiketi olmayan hiçbir ürün almamanız güvenlik açısından en doğru seçim olacaktır.

4- Isı İhtiyacı: Seçim öncesi mekanınızın en x boy x yükseklik bilgilerini bilmeniz kabaca ısı ihtiyacını belirlemek için yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra seçeceğiniz ürünün ölçülerine göre havlupan fiyatları farklılık göstereceğini de unutmayınız.

5- Garanti: Havlupanların garanti süreleri min. 2 yıldan başlayarak 5 yıl, 10 yıl veya daha fazla süreli garantiler şeklinde olabilir. Garanti süresinde sıkıntı yaşamamak için mutlaka satın aldığınız yerden detaylı bilgi almanız ve kullanım kılavuzlarını detaylı okumanız faydalı olacaktır. Havlupanlar arasında, genelde, paslanmaz çelik havlupanlar en uzun garantiye sahiptirler. Tesisatlar borulama, vana, kombi, kazan gibi birçok bileşenden oluşur. Havlupan ve radyatörünüz takıldığı tesisata uyumlu olmalıdır. Bu nedenle mutlaka iyi hizmet bilgi alabileceğiniz bir marka seçmeniz sizin için faydalı olacaktır.

6- Havlupan Bağlantı Aralıkları: Sanılanın aksine, standart beyaz ve krom havlupanlar dışındaki dekoratif havlupan veya tasarım banyo radyatörlerinin bağlantı aralıkları birbirinden çok farklıdır. Bağlantı aralıkları 5 santimden 60 santime kadar değişir, mutlaka beğendiniz modeli seçtikten sonra üreticisinden vana bağlantı mesafesini öğrenerek tesisat çekmenizi öneririz.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
05 Nisan 2024
Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivalinde farklı ülkelerden çocuklar İstanbul’da olacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) tarafından yine Türk ve dünya çocuklarının bir araya geleceği bir etkinlikle kutlanıyor! 19-25 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, dünya genelinde 16 ülkeden çocuk halk dansları topluluğunu İstanbul’da ağırlayacak. Şehrin 11 farklı […]

Neden Güçlü İletişim Özelliklerine Sahip Bir Cep Telefonu Taşımalısınız?

Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, uluslararası seyahatlerde iletişimi kolaylaştırmak için cep telefonlarının rolü önemlidir. Rahat bir tatil veya iş seyahati yaparken güçlü iletişim özelliklerine sahip bir cep telefonuna sahip olmak seyahat deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir ve size birçok avantaj sağlayabilir. Uluslararası Seyahatlerde Gelişmiş Mobil İletişimin Kritik Rolü Sınırlar Arası Bağlantı Kurun Uluslararası seyahatlerde güçlü iletişim özelliklerine […]