Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

E-Bordro Nedir? Nasıl Alınır?

Yayınlanma:
ABONE OL
E-Bordro Nedir? Nasıl Alınır?

Bordro, herhangi bir işletmenin çalışanlarına ödediği ücretlerin ayrıntılı bir şekilde yer aldığı tablodur. İnternetin yaygınlaşmasıyla beraber bordro işlemleri dijitale taşınmıştır. Bu yüzden de “E-Bordro nedir?” tarzında sorular sıklıkla sorulmaya başlamıştır. E-Bordro internet ortamında maaş sorgulama ve bordro görüntüleme işlemlerinin yapılabildiği bir hizmet türüdür.

E-Bordro hizmeti ilk olarak 2018 yılında verilmeye başladı. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından devreye sokulan e-bordro hizmeti sayesinde kamu çalışanları kolay bir şekilde maaş bordrosu sorgulama işlemi yapabiliyor. E-Bordro sorgulama hizmeti internet üzerinden veriliyor. Belirli adımları takıp ederek bordronun yanı sıra çalışanlar işe giriş ve çıkış tarihi hakkında da bilgi alabiliyor.

E-Bordro Nasıl Alınır?

E-Bordro hizmetinin popüler hale gelmesiyle beraber çoğu kişinin kafasında “E-Bordro nasıl alınır?” sorusu oluşmaya başladı. E-bordro, e-devlet kapısı üzerinden sorgulanabilir. Bordro ya da SGK tescil ve hizmet dökümü gibi konularda bilgi almak için şu adımları takip etmek gerekir:

  • Öncelikle e-devlet kapısına giriş yapmanız gerekir. Sisteme e-devlet şifresi, internet bankacılığı veya mobil imza seçeneklerinden birini kullanarak giriş yapabilirsiniz.
  • Sonrasında sistemde yer alan e-hizmet kısmına gelerek almak istediğiniz hizmeti yazmalısınız. SGK primi ya da bordro gibi aramalar yaparak çalışma bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
  • Eğer devlet memuru olarak kamuda görev yapıyorsanız 4C tescil kaydı sorgulama gibi aramalar yapmanız daha doğru olur.

E-Devlet Üzerinden Hangi Hizmetlere Ulaşabilirim?

E-Devlet sisteminde e-bordro uygulaması gibi kişilerin yararlanabileceği birçok hizmet bulunur. Örneğin 4C bir aylık maaş tercihi sistem üzerinden yapılabilir. Maaşını 3 ayda bir alan emekli birisi maaşını ayda bir almaya çevirebilir. Bunun yanı sıra 4C banka değişikliği de sistem üzerinden pratik bir şekilde yapılabilir.

Vergi bordro sistemi de e-devlet sisteminde sıklıkla kullanılan bir hizmettir. Çalışanlar aylık kazançlarına bakıp ne kadar vergi ödediklerine bakabilir. Böylelikle aldıkları brüt ücret hakkında da fikir edinebilir. Sistemde bulunan arama kısmına yapmak istediğiniz işlemle alakalı birkaç kelime yazarak yüzlerce farklı hizmete kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

E-Hizmetlerin İşletmeme Yararı Nedir?

E-Dönüşüm hareketinin başlamasıyla beraber çoğu hizmet dijital ortama geçiş yaptı. Buna bağlı olarak da teknoloji alanında kendini geliştirmeyen firmalar geride kalmaya mahkum oldu. Günümüzde her firmanın işlerini dijital ortama aktarması, gelecekte de var olması açısından oldukça önemlidir. Teknolojiyi firmanıza entegre etmek için alanında uzman kişilerden yardım almanız faydalı olur.

NetBT Danışmanlık Hizmetleri, bilgi birikimini modern teknolojilerle harmanlayıp müşterilerine hizmet veren bir firmadır. Hizmet verdiğiniz sektör ne olursa olsun danışmanlık hizmeti alarak firmanızı bir adım öteye taşımanız mümkündür. NetBT Danışmanlık Hizmetleri SAP danışmanlığı, mobil uygulama geliştirme ve açık bankacılık gibi farklı alanlarda hizmet verir. Uzman kadrosuyla iletişime geçerek almak istediğiniz hizmet hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Ayrıca e-bordro hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz sayfamızı inceleyebilirsiniz;

İlgili Haberler

Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size Uygun Olanı Bulun

Güvenilir ve hızlı bir sanal sunucu (VPS) çözümüne mi ihtiyacınız var? Türkiye’de hizmet veren birçok harika sanal sunucu sağlayıcısı bulunmaktadır, ancak ihtiyaçlarınız için en uygun olanı seçmek zor olabilir. İster küçük bir işletmeyi yönetiyor olun, ister yüksek trafikli bir web sitesine ev sahipliği yapıyor olun, dikkate alınması gereken birçok önemli faktör vardır. Bu blog yazısında, […]

KMSpico kullanarak Excel dünyasına dalın

Kimya dönem ödevi yazma yolculuğumun başında, derinlemesine veri analizi ve etkili sunum ihtiyacı ile karşı karşıya kaldım. Kimya bana her zaman karmaşık formüllerin ve reaksiyonların büyülere benzediği heyecan verici bir şey gibi geldi. Ancak konu veri işleme ve analiz olunca profesyonel bir asistan olmadan baş edemeyeceğimi fark ettim. Seçimim, yetenekleri hakkında çok hevesli eleştiriler duyduğum […]

Renault durdurulamıyor! Mart ayında bir kampanya daha açıkladı - Gören bayiye koşuyor
Ekonomi
09 Mart 2024
Renault durdurulamıyor! Mart ayında bir kampanya daha açıkladı – Gören bayiye koşuyor

Son günlerde elektrikli SUV aracıya gündemden düşmeyen Renault Clio yeni bir kampanya ile piyasayı sarsmaya geliyor. Mart ayına özel yapılan kampanya kapsamında 150.000 TL’lik takas desteği ve niceleri var. Üstelik Renault’un Mart ayı kampanyası Koleos, Tailant, Clio, Megane ve Express Van gibi modellerinde de geçerli. Sizin için Renault’un Mart ayı kampanyalarına ve fiyat listesine bu […]

Herkes yükseltti Renault Clio düşürdü; Bu model sadece 620.000 TL'ye satılacak...
Ekonomi
08 Mart 2024
Herkes yükseltti Renault Clio düşürdü; Bu model sadece 620.000 TL’ye satılacak…

Mart ayında fiyatlar yükseldi. Şubat ayındaki kampanyalar mumla aranmaya başlandı. Ancak Renault’dan sevindiren haber geldi. Herkes fiyatları yükseltirken Renault yeni elektrikli Clio modelinde fiyatları düşürdü Şubat ayında başlayan otomobil çılgınlığının Mart ayında da devam etmesi bekleniyordu. Ancak markalar yeni aya yeni zamlarla birlikte girdi. Haliyle otomobil almak yine hayal oldu. Böyle düşünenler için en çok […]