Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İstanbul’un Mutlaka Gezilmesi Gereken En Güzel Tarihi Yerleri

Yayınlanma:
ABONE OL

Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul’da gezilmesi gereken yer sayısı o kadar fazla ki, kent gezintisi için ne kadar zaman ayırırsanız ayırın yetmeyecektir. Bu özel şehirde mutlaka herkesin görmesi gereken tarihi yerleri hemen sizlerle paylaşıyoruz gezi noktalarınıza bu yerleri de dahil edin.

  • Ayasofya Cami

Mimarisi, kendine has atmosferi ve heybetli duruşu ile görenleri kendine hayran bırakan Ayasofya Cami, her karışını gezmek ve görmek isteyeceğiniz yerlerden biridir. Bizans döneminden bu yana aktif bir şekilde ziyaret edilen bir yer olması da önemini ikiye katlıyor. Ayasofya Cami için mutlaka bir tam gününüzü ayırmalısınız. Çünkü görülmeye değer çok fazla yer tespit edeceksiniz.

  • Topkapı Sarayı

Elbette İstanbul’a gidip Topkapı Sarayı’nı görmeden dönmek olmaz. Sarayburnu semtinde yer alan Topkapı Sarayı Osmanlı döneminde tam 4 asır boyunca idare merkezi olarak kullanıldı. Mimarisinin yanı sıra iç kısmında yer alan süslemeler de sizi epey etkileyecek. Topkapı Sarayı 1478 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilmiş ve günümüze kadar ayakla kalmayı başarmış bir yapıdır.

  • İbrahim Paşa Sarayı

16. yüzyıl Osmanlı sivil mimari örneklerinin en güzeli kuşkusuz İbrahim Paşa Sarayı’dır. Pargalı Damat İbrahim Paşa adına yaptırılan bu özel saray süslemeleri ve sivil mimari örneği olmasının getirdiği harika estetik hatları ile herkesi büyülemeyi başarıyor. Bu sarayda kendinizi bir anda tarihin eski dönemlerinde hissedeceksiniz.

  • Kapalı Çarşı

Çok sayıda kişi bilmez ama aslında Kapalı Çarşı dünyanın ilk alışveriş merkezlerinden biri olma özelliği taşıyor. 65 sokak üzerinde kurulu olan Kapalı Çarşı’da 4 binden fazla dükkan bulunuyor. Hem alışveriş yapabileceğiniz hem de tarihi bir yerde gezmenin keyfini yaşayabileceğiniz Kapalı Çarşı artık İstanbul’un simgelerinden biri haline geldi.  

  • Yerebatan Sarnıcı

Farklı bir örneğini dünyanın hiçbir yerinde asla göremeyeceğiniz Yerebatan Sarnıcı geçirdiğiniz her dakikanın özel olmasını sağlayan yerlerden biridir. Bizans döneminde sarayın su ihtiyacını karşılaması için yaptırılan bu tarihi yer halen ilk günkü kadar etkileyici olmayı başarıyor.

Elbette İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken yerler sıraladıklarımızdan ibaret değil. Eğer kenti doyasıya gezmek istiyorsanız siz de hemen araç kiralama hizmetinden faydalanabilirsiniz. Sabiha Gökçen araç kiralama hizmeti ile dakikalar içerisinde araç kiralama rezervasyonu yaptırabilir ve İstanbul’u gönlünüzce gezebilirsiniz.

İlgili Haberler

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]

Akıllı Telefonların Alışveriş Deneyimini Nasıl Dönüştürdüğü?

Akıllı telefonların ortaya çıkışı, tüketicilerin davranışlarını önemli ölçüde şekillendirerek alışverişle etkileşim kurma ve algılama şeklimizi etkilemiştir. Bu elde taşınabilir teknoloji, günlük yaşantımıza sorunsuz bir şekilde entegre olmuş, yeni kolaylıklar sunmuş ve alışveriş deneyimimizi artırmıştır. Akıllı telefonların perakendeyi nasıl devrim niteliğinde dönüştürdüğünü keşfederken, dijital ve fiziksel alışveriş dünyalarının sorunsuz bir şekilde birleştiği bir manzara keşfediyoruz. Akıllı […]

Bir Akıllı Telefon İşletim Sistemini Öne Çıkaran Nedir?

Akıllı telefon işletim sistemi (OS), işlevselliğinin ve kullanıcı deneyiminin temelini oluşturur. İdeal bir OS, cihaz etkileşimini basitleştirmenin yanı sıra yeteneklerini artırarak günlük yaşamımızda vazgeçilmez bir araç haline getirir. Teknolojinin ilerlemesiyle, olağanüstü bir OS’u ayırt etmenin kriterleri daha da talepkar hale gelmiştir. Bu makale, çağdaş kullanıcıların ve geliştiricilerin taleplerini nasıl karşıladığına odaklanarak, akıllı telefon işletim sistemlerini […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]