Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Bebeklerin Pişiklerini Başlamadan Nasıl Önleyebiliriz?

Yayınlanma:
ABONE OL

Bebeklerde pişik oluşumunu en sık rastlanan rahatsızlıklar arasındadır. Candida albicans adlı bir mantarın sebep olduğu cilt problemi, kızarıklık ve kabarıklık şeklinde kendisini gösterir. Çoğu zaman kaşıntıya da sebep olabilir. Bu mantar türü idrar ve dışkı atıklarını seven ve o bölgede yoğun şekilde gelişebilen bir yapıdadır. Bölgenin nemli ve ıslak olması mantarın ilerlemesine sebep olabilir. Bu sebeple, bebeklerde pişik başlamadan önce dikkat edilmesi gereken önleyici adımlar takip edilmelidir.

packshot diaper change vbc cream

Bebeklerde pişiği önleyebilmenin ve tedavi edebilmenin en önemli yöntemi bezin kapladığı alanın temiz, kuru ve serin tutulması gerektiğidir. Bebeğin alt bezinin sık sık değiştirilmesi de önemlidir. Aynı zamanda bol bol havalandırılmalıdır. Alt bezini bağlarken bel kısmı iki parmağın girebileceği kadar bol olmalıdır. Bu sayede yeterli bolluk ile havalandırma işlemi de tamamlanmış olur.

Bebeğin bezini seçerken yaşına ve kilosuna uygun hareket etmelisiniz. Ufak boydaki bezler bebeği sıkabilir. Sıkı bezler cildin tahriş olmasına da sebep olabilir. Büyük boy bezler sızdırma yaparak bebeğin rahatsızlanmasına yol açabilir. Bu sebeple, bebeğin vücuduyla uyumlu olabilecek ürünler seçilmelidir.

Bebeklerde Pişik için Pişik Kremi Kullanılır mı?

Bebekler tuvaletini yaptıktan sonra ve bezi değiştirildikten sonra ilgili bölge ılık su ile yıkanabilir. Dışkı ve idrar atıkları pişik oluşumuna yol açabilir. Bebeklerin bez bölgesinin temizliğini yaparken bu bölgeyi ıslak bir pamuk veya temiz bir bez yardımıyla köpürmeyen sabun ya da duru su ile nazikçe temizleyebilirsiniz. Islak mendil gibi ürünler kullanmayı düşünüyorsanız mendillerin alkolsüz ve yumuşak olmasına da dikkat etmelisiniz.

Bebeğin bezinin bağlanmasından önce altının kuru olduğundan da emin olmalısınız. Bezin üzerine sentetik kumaşlı kıyafetler asla giydirilmemelidir. Bebekler için bez olarak kumaş bez tercih ediliyorsa, bezler yıkandıktan sonra dezenfekte edilmelidir. Bu tür yöntemler pişik oluşumunu engelleyebilmek için alabileceğiniz tedbirler arasındadır.

Pişik oluşumunu önleyebilmek ve yayılmasının durdurulabilmesine yardımcı olabilmek amacıyla özel pişik kremi ürünlerini de kullanabilirsiniz. Pişik kremleri bebeklerin hassas ciltleriyle uyum sağlayabilecek özel içeriğe sahiptir. Böylelikle doğru yöntemlerle pişik sorunundan kurtulabilmek için destekleyici uygulamalar elde etmiş olursunuz.

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
05 Nisan 2024
Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivalinde farklı ülkelerden çocuklar İstanbul’da olacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) tarafından yine Türk ve dünya çocuklarının bir araya geleceği bir etkinlikle kutlanıyor! 19-25 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, dünya genelinde 16 ülkeden çocuk halk dansları topluluğunu İstanbul’da ağırlayacak. Şehrin 11 farklı […]