Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Url Kısaltmak Faydalı mı

Yayınlanma:
ABONE OL
Url Kısaltmak Faydalı mı

Web site URL uzantılarının karmaşık görünümde olacak kadar uzun olması kullanıcılar için link paylaşmanın zorlaşmasına neden oluyor. Bu amaç doğrultusunda ortaya çıkan link kısaltma siteleri, url adresinin en fazla 15 karaktere kadar kısaltılması ile kullanım kolaylığı sağlıyor.

Bazı sosyal medya platformlarında karakter kısıtlaması ile sınırlı paylaşımlar yapılmak durumunda kalınıyor. Web sitesine yönlendirme yapmak için kısa url her zaman daha çok avantaj sağlayıcı özelliklerden biridir. Hem kullanıcı tek tıkla link kopyalama ve yapıştırma işlemini gerçekleştirirken, hedef kileye ulaşan url adresinin de paylaşılma ihtimali artıyor.

Url Kısaltma Nedir?

Sahip olunan bir web sitesinin ya da kurumsal bir firmaya ait url adreslerinin paylaşılması gerektiği durumlarda kısa ve öz bir link daha akılda kalıcıdır ve göz yormaz. Şirketlerin yaygın olarak kullandığı url kısaltıcı araçlar sayesinde uzun ve akılda kalması olanaksız linklerin kısaltılması mümkün olmaktadır.

Uzun olan linklerin kısaltılması konusunda yardımcı olan bu araçlar, aynı zamanda site içerisinde gizli kalması istenen linklerin kamufle edilmesinde de yardımcı oluyor. Bireysel ya da kurumsal kullanıcıların tercih ettiği link kısaltma genel anlamda birkaç amaç için kullanılmakla birlikte tercih nedenlerinde değişiklik gösteriyor.

Kullanıcı dostu url kısaltma servisleri sayesinde uzun olan linklerin kısaltılması oldukça kolaydır. Popüler olan servislerin keşfedilmesi ile birlikte gerekli yönlendirmeleri takip ederek url kısaltıcı rahatlıkla kullanılabilir.

Link kısaltma servisi ziyaret edilir ve kısaltılması gereken linkin kopyalandıktan sonra ilgili yere yapıştırılması gerekiyor. Verilen onay sonrası servis tarafından ekranda gösterilen kısa link, birçok platformda paylaşılmak için hazır hale gelir. Ücretsiz olarak kullanıcıların hizmetinde olan bu araçlar sayesinde seo uyumlu ve spam içerik barındırmayan linklere sahip olmak mümkün.

Url Kısaltmanın Avantajları

İnternet sitelerinin bir nevi kimliği niteliğinde olan Url adresleri akılda kalıcı özelikte olduğu zaman kullanıcılarına fayda sağlamaktadır. İlk defa ziyaret edilen bir web sitesinde url uzantısının uzun olması güven vermeyeceği gibi bir sonraki ziyaretler içinde ihtimalin düşmesine neden olacaktır.

Paylaşılan linke dair istatiksel verilerin elde tutulması açısından da url kısaltma yönteminin pek çok faydası bulunuyor. Site trafiğinin profesyonel şekilde yönetilmesi ve gerektiğinde düzeltilmeler yapılması için link kısaltma ile verilere daha pratik şekilde sahip olmak mümkün.

URL Kısaltırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Link kısaltma işlemi için tercih edilen servislerin güvenilir ve kaliteli olduğundan emin olunmalı. Özellikle amatör servisler aracılığı ile yapılan kısaltmaların seo optimizasyonuna zarar vereceği olasılığı göz önünde bulundurularak popüler olan url kısalt araçları tercih edilmelidir.

Uzun linkler diğer kullanıcılar tarafından virüs içerikli internet adresi olarak da algılandığı için link kısaltma her zaman için faydalıdır. Üstelik L24 tarafından sağlanan ayrıcalıklı özellikler sayesinde kısaltılan linkin adını belirlemekte mümkün olmaktadır.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
15 Mayıs 2024
Akasya’dan 19 Mayıs’ta gençlere armağan: “Drone Soccer”

Bu yıl 10’uncu yılını kutlayan Akasya, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda futbol tutkunlarına ve teknoloji meraklılarına eğlenceli bir deneyim sunacak. Geleneksel futbol heyecanının modern teknolojiyle birleştiği ve ziyaretçilerin ücretsiz deneyimleyebileceği Drone Soccer Akasya’da. Açıldığı 2014 yılından bu yana alışveriş, eğlence ve sanatın buluşma noktası olan Akasya, 10’uncu yılına özel gerçekleştirdiği birbirinden eğlenceli etkinliklere yenisini […]

Akıllı Telefonların Alışveriş Deneyimini Nasıl Dönüştürdüğü?

Akıllı telefonların ortaya çıkışı, tüketicilerin davranışlarını önemli ölçüde şekillendirerek alışverişle etkileşim kurma ve algılama şeklimizi etkilemiştir. Bu elde taşınabilir teknoloji, günlük yaşantımıza sorunsuz bir şekilde entegre olmuş, yeni kolaylıklar sunmuş ve alışveriş deneyimimizi artırmıştır. Akıllı telefonların perakendeyi nasıl devrim niteliğinde dönüştürdüğünü keşfederken, dijital ve fiziksel alışveriş dünyalarının sorunsuz bir şekilde birleştiği bir manzara keşfediyoruz. Akıllı […]

Bir Akıllı Telefon İşletim Sistemini Öne Çıkaran Nedir?

Akıllı telefon işletim sistemi (OS), işlevselliğinin ve kullanıcı deneyiminin temelini oluşturur. İdeal bir OS, cihaz etkileşimini basitleştirmenin yanı sıra yeteneklerini artırarak günlük yaşamımızda vazgeçilmez bir araç haline getirir. Teknolojinin ilerlemesiyle, olağanüstü bir OS’u ayırt etmenin kriterleri daha da talepkar hale gelmiştir. Bu makale, çağdaş kullanıcıların ve geliştiricilerin taleplerini nasıl karşıladığına odaklanarak, akıllı telefon işletim sistemlerini […]

Kadikoy’s Digitized Youth Spearhead Bitcoin Revolution, Shaping Future of Turkish Economy
Kadikoy’s Digitized Youth Spearhead Bitcoin Revolution, Shaping Future of Turkish Economy

Sunday, November 14, Kadikoy- The captivating district of Kadikoy in Istanbul is popularly known for its vibrant energy, historic marketplaces, and most recently, its enthusiastic digitized youth. Kadikoy’s younger demographic has successfully harnessed the potentials of blockchain technology, creating a new wave of economic revolution within the district. It’s the Youth of Kadikoy vs. the […]