Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Vatandaş İYS Nedir?

Yayınlanma:
ABONE OL
Vatandaş İYS Nedir?

Hizmet sağlayıcıların arama, SMS, e-posta yoluyla ticari elektronik ileti yönetim sistemi  göndermek için alıcılardan aldıkları izinleri saklayabilecekleri ve yönetebilecekleri sistemdir. Ayrıca alıcıların izinlerini, kısa mesaj numarasını, mesaj şikâyetlerini görüntüleme, reddetme, şikâyet etme ve yönetme izinlerini saklayabilirler. Web sitesi, kamuya vatandaş İYS açık olduğunda şikâyete tabi izinler ve çağrı merkezi üzerinden hizmet verecek güvenlik standartlarına sahip ulusal bir veri tabanı sistemidir.

Kısaca Ticari Elektronik İleti onayı alınmasına, ret hakkının kullanılmasına ve şikâyet süreçlerinin yönetilmesine olanak sağlayan bir sistemdir. İYS vatandaş kayıt olmadan onaylanmayan alıcılara sesli arama, e-posta veya SMS yoluyla ticari elektronik ileti gönderilmeyecektir.

 23.10.2014 tarihli ve 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesine Dair Kanuna Dayanılarak Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Ticaret Bakanlığı Yönetmeliği 01.01.2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.

İYS Nasıl Kullanılır?

Sesli arama, e-posta veya SMS gibi ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişilerin Mesaj Yönetim Sistemi’ne kayıt olmaları gerekmektedir. MYS sisteminde ise web sitesine giriş yapıldığında karşınıza çıkan ilk sayfa da “Vatandaş Girişi” bölümüne tıklayarak giriş yapılır.

Bir sonraki sayfada telefon numaranızı da ekleyebileceğiniz bir alan var. Buraya numaranızı ve alınan doğrulama kodunu girmelisiniz. Sonraki sayfada “Aydınlatma Metni” görünür. Bunu okuduktan sonra “Okudum, anladım” kutusunu İYS 24 işaretlemeniz gerekmektedir.

Size elektronik mesaj gönderme izni olan firmaları tek tek inceleyebilirsiniz. Mesaj ve arama iznini güncelleyebilir ve kaydedebilirsiniz.

Servis Sağlayıcıları

Servis sağlayıcılar şunlardır;

  • Arama, mesaj ve e-posta gibi farklı mesaj izinlerini de yönetebilir.
  • Alıcılara ticari elektronik ileti de göndermeden önce gerekli izinleri güvenli bir ortamda saklayabilir.
  • İYS gönderilmiş olan onay ve retler İYS aktarım bildirimleriyle, müşterilerin de tüm izinlerini hareketlerini, her kanal için ayrı ayrı kayıt altına alınmaktadır.
  • İYS alıcıları
  • Verilen izinleri kolay ve hızlı bir şekilde hem görüntüleme, hem onaylama ve hem de reddetme imkânı sağlanabilir.
  • Yetkisiz gönderimleri rapor edebilir.
  • Bu izinler için herhangi bir zamanda çıkış haklarının alıcıları
  • Alıcılar, hangi Hizmet Sağlayıcının İYS dataların aktarılması ne zaman, nereden, hangi kanaldan (arama, mesaj ve e-posta) ticari elektronik ileti göndermesine izin verir.
  • Tek bir ekrandan görüntüleyebilir ve izinleri ayrı ayrı düzenleyebilir.
  • Vermiş oldukları onaylar için tebligat gönderilir, dilerlerse bu bildirim üzerinden çıkış yapabilirler.

Kamu’ da İYS

Kamuda da İYS’ den yararlanılabilir.

  • Ticari olan mesajlar da verilmiş olan izinler doğrultusunda ise İYS üzerinden her zaman kolayca kontrol edebilirsiniz.
  • Şikâyete konu mesaj şikâyetlerini ve izin durumunu görüntüleyebilir.
  • Tüm izinleri zaman damgası ile kaydeder ve güvenli bir şekilde saklar.
  • Muayene görevini doğru ve hızlı bir şekilde yerine getirir.

İlgili Haberler

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]

Akıllı Telefonların Alışveriş Deneyimini Nasıl Dönüştürdüğü?

Akıllı telefonların ortaya çıkışı, tüketicilerin davranışlarını önemli ölçüde şekillendirerek alışverişle etkileşim kurma ve algılama şeklimizi etkilemiştir. Bu elde taşınabilir teknoloji, günlük yaşantımıza sorunsuz bir şekilde entegre olmuş, yeni kolaylıklar sunmuş ve alışveriş deneyimimizi artırmıştır. Akıllı telefonların perakendeyi nasıl devrim niteliğinde dönüştürdüğünü keşfederken, dijital ve fiziksel alışveriş dünyalarının sorunsuz bir şekilde birleştiği bir manzara keşfediyoruz. Akıllı […]

Bir Akıllı Telefon İşletim Sistemini Öne Çıkaran Nedir?

Akıllı telefon işletim sistemi (OS), işlevselliğinin ve kullanıcı deneyiminin temelini oluşturur. İdeal bir OS, cihaz etkileşimini basitleştirmenin yanı sıra yeteneklerini artırarak günlük yaşamımızda vazgeçilmez bir araç haline getirir. Teknolojinin ilerlemesiyle, olağanüstü bir OS’u ayırt etmenin kriterleri daha da talepkar hale gelmiştir. Bu makale, çağdaş kullanıcıların ve geliştiricilerin taleplerini nasıl karşıladığına odaklanarak, akıllı telefon işletim sistemlerini […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]