Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kadıköy Bağdat Caddesinde Cumhuriyet Bayramı Kutlama Yürüyüşü

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’inci kuruluş yıldönümünde kutlamaların İstanbul’daki merkezi bu yıl da Kadıköy oldu.   Bağdat Caddesi’ndeki Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü’nde yüz binlerce kişi Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı. 

Kadıköy Belediyesi tarafından her yıl Bağdat Caddesi’nde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü’ne bu yıl da yüz binlerce kişi katıldı. Türk Bayrakları ve ışıklı led ekranlarla özel olarak hazırlanan Cumhuriyet tırından çalınan marşlar ve şarkılar eşliğinde, büyük bir coşkuyla yürüyen Cumhuriyet sevdalıları, sloganlar eşliğinde şarkılara ve marşlara eşlik etti. Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle yapılan yürüyüşte, Fener Alayı etkileyici görüntüler oluşturdu. Suadiye Işıklar’da, saat 19.00’da başlayan yürüyüş Caddebostan İskele Sokak’ta son buldu. Cumhuriyet yürüyüşüne, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve eşi Rojvan Odabaşı, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin katıldı. 

 “KADIKÖY, CUMHURİYETLE HESAPLAŞMA İÇİNDE OLANLARIN HEDEFİ BİR KENT”

Cumhuriyet tırından kalabalığa seslenen Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy’ün cumhuriyetle hesaplaşma içinde olanların hedefinde bir kent olduğunu söyledi. Odabaşı sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadıköy, cumhuriyetle hesaplaşma içinde olanların hedefi bir kent. Kent diyorum çünkü, bir kenti kent yapan, ona lutfedilen sınırlardan çok onu var eden kültürü, değerleri, yaşayanlarıdır ve Kadıköy, bütün bu değerlerin fazlasına sahip. Hedef kent diyorum çünkü, cumhuriyetle hesaplaşma içinde olanların bütün bu hesaplarını hayata geçirmek istedikleri, cumhuriyetin sinir uçlarına dokundukları yer Kadıköy. Bin türlü hasetlik içinde aydınlığımıza uzaktan baktıkları yer Kadıköy, En küçüğümüzden en büyüğümüze, yüzümüzden gülümsemeyi, aklımızdan cumhuriyeti, kalbimizden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silemedikleri yer Kadıköy.”

“ÖĞRENCİLERİMİZ ATAMIZIN HUZURUNA ÇIKIP MEŞALE YAKAMADILAR”

Her yıl öğrencilerin katılımıyla yakılan meşale yakma töreninde, öğrencilerin katılımına izin çıkmadığını hatırlatan Odabaşı, “Yaklaşık 20 yıldır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları belediye başkanlarımız ve öğrencilerimizin meşale yakma töreniyle başlar Kadıköy’de. Bu artık bir geleneği, bir değeri olmuştur Kadıköy’ün. Ama ilk kez bu yıl öğrencilerimiz, atamızın huzuruna çıkıp meşale yakamadılar. Niye yakamadılar? Kim göndermedi? Bu soruların cevaplarını hepimiz biliyoruz. Kıskandılar, göndermediler çocuklarımızı; korktular göndermediler. Biz de onları her sabah okullarına uğurlayan anneleri babalarıyla, neneleri dedeleriyle yaktık o meşaleleri.” dedi. 

“CUMHURİYET VE ATATÜRK SEVDASI İÇİN KİMSEDEN İZİN ALMAYIZ”

Cumhuriyet ve Atatürk sevdası için kimseden izin almayız diyen Odabaşı, sözlerini şöyle sürdürdü: “İçimizdeki Cumhuriyet ve Atatürk sevdası için ne kimseden izin alırız, ne nasihat, ne boyun eğeriz ne de vazgeçeriz. Tıpkı tezkereye hayır demek için kimseden milliyetçilik dersi almayacağımız gibi; tıpkı, kayyumlara karşı özgür üniversiteyi savunan Boğaziçili öğrenciler ve hocaların boyun eğmediği gibi;  tıpkı, sokaklarda hak arama mücadelesi veren, cinayetlere dur diyen kadınların erkek egemen zihniyetten talimat almadığı gibi; tıpkı, parlamenter sistemi yeniden tesis etmek için, bir gün bile umudunu yitirmeden köy köy gezen, bu amaçtan bir gün bile şüphe duymayan, vazgeçmeyen vatan evlatları gibi.”

Alkışlar eşliğinde konuşmasını tamamlayan Odabaşı eşi Rojvan Odabaşı ile kalabalığı selamladı. Cumhuriyet Yürüyüşü, Kadıköy’de yıllardır okunan, geleneksel Cumhuriyet’e Bağlılık Andını Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ve Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi öğrencisi Can Keskin’in okuması ile son buldu. Yürüyüş marşlar ve sloganlarla coşku içinde sona erdi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum Saba Tümer, programının ikinci bölümünde çok sevdiği Mabel Matiz’i ağırladı. Tümer’in; “Bazen ruhun, bedenin […]