Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Türkiye’nin önde gelen sanayi projesinde ABS Plus kör kalıpları tercih edildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Uluslararası Altın Çekül ödüllerinde 2020’nın inovatif ürün ödülü sahibi ABS Plus kör kalıp sistemi, Türkiye’nin önde gelen sanayi projesinde 250 cm yüksekliğinde radye temel üzerinde subasman dolgusu olarak tercih edildi.

ABS Dolgu Kör Kalıpları, geri dönüşümlü plastikten imal edilen tek kullanımlık beton kalıplarıdır. Her türlü yapıda 300 cm’ye kadar betonarme yükseltilmiş döşemeler oluşturulmasını ve böylece hafif, hızlı, kolay ve ekonomik bir şekilde dolgu yapılmasını sağlarlar. ABS Kör Kalıpları ayak yüksekliğinin sabit veya ayarlanabilir olmasına göre iki farklı tipte üretilir.

ABS Kör Kalıpları her türlü hafif dolgu uygulaması için kullanılabilir. Bazı kullanım alanları; düşük döşeme dolgusu, peyzaj dolgusu, ters kiriş dolgusu, temel pabuçları arasında dolgu, otopark rampası, havuz etrafında dolgu, asansör/merdiven holü dolgusu ve subasman yapımı.

Ayrıca, kör kalıplar ile oluşturulan betonarme yükseltilmiş döşeme buat kapakları eklenerek modüler yükseltilmiş döşeme yerine de kullanılabilir.



ABS Hafif Dolgu Kör Kalıpları Ulusal Teknik Onay Belgesi ve G İşaretine sahip ilk ve tek yerli ürün grubudur.

https://www.youtube.com/watch?v=tj4Qm5lwXBk


Radye temel üzerinde, ortalama 230 cm yüksekliğindeki subasman dolgularında ABS Plus kör kalıpları kullanılarak;

  • Zemin iyileştirme ve radye temel üzerine gelen yükler emsalsiz bir oranda azaltıldı; m2’de 4.200 kg yerine 700 kg.
  • Betonarme yükseltilmiş döşemenin altında oluşturulan boşluk rahatlıkla her türlü tesisat geçişi için kullanıldı.
  • Toplam 160.000 m2 alan için gerekli olan dolgu hacmi 22.000 kamyondan sadece 240 kamyon kör kalıba düşürüldü.
  • 230 cm yükseklikte malzemeli dolgulara kıyasla çok ciddi ekonomik tasarruf sağlandı.
  • Geleneksel malzemeli dolgulara kıyasla 16.000 adam-gün sürmesi beklenen iş 1.000 adam-güne düşürüldü.
  • Oluşturulan betonarme yükseltilmiş döşeme, kör kalıpların şekil verdiği kolon, kemer, kubbe yapısı ile zaman içerisinde oluşabilecek oturma, çatlama, kırılma risklerini tamamen bertaraf etti.

ABS Plus, geri dönüşümlü plastikten imal edilen yüksekliği ayarlanabilir tek kullanımlık beton kalıp sistemidir. Her türlü yapıda 300 cm’ye kadar betonarme yükseltilmiş döşemeler oluşturulmasını ve böylece hafif, hızlı, kolay ve ekonomik bir şekilde dolgu yapılmasını sağlar.

ABS Plus sisteminin yüksekliği, ayakların önceden projeye göre kesilerek sahaya getirilmesi veya boy olarak sahaya indirilip ayakların ihtiyaca göre yerinde kesilmesiyle ayarlanır. Benzerlerine kıyasla sistemin m2’de iki ayağı vardır, dolayısıyla aşağıdaki avantajlarına ilaveten uygulama kolaylığı, beton ve demir tasarrufu da sağlar. ABS Plus her türlü hafif dolgu uygulaması için kullanılabilir. Bazı kullanım alanları; düşük döşeme dolgusu, peyzaj dolgusu, ters kiriş dolgusu, temel pabuçları arasında dolgu, otopark rampası, havuz etrafında dolgu, asansör/merdiven hölü dolgusu ve subasman yapımı.

  1. En hafif dolgu: Geleneksel, malzemeli dolgulara kıyasla yapılabilecek en hafif imalattır. Yapıya dolgu yüksekliğinden bağımsız olarak sadece kaplama betonu kadar ilave ağırlık yüklenir. Ayrıca, kalıpların kemer-kubbe formu standart kaplama betonu kalınlığını da azaltır.
  2. Benzersiz lojistik ve nakliye tasarrufu: Ürünler iç içe geçecek şekilde tasarlanmıştır. Sistem bu sayede benzersiz bir lojistik ve nakliye tasarrufu sağlar. Örneğin, 100 cm’lik dolguda 50 kamyonluk dolgu malzemesi yerine 1 kamyon kör kalıp yeterlidir!
  3. Çok yüksek yük taşıma kapasitesi: Kör kalıpların oluşturduğu yüzlerce kolon, kemer ve kubbe sayesinde oluşturulan betonarme yükseltilmiş döşeme çok yüksek bir yük taşıma kapasitesine sahiptir; örneğin, 100 cm kesit yüksekliğinde, kubbe üzeri 5 cm beton kalınlığında 55 kN/m2 hareketli yük dayanımı vardır.
  4. İnşaat süresinde kısalma: Üst katlardaki inşaat devam ederken dolgunun yapılmasına imkan tanır, dolayısı ile ciddi anlamda inşaat süresinde kısalma sağlar.
  5. Döşeme altı boşluğu: Oluşturulan döşeme altı boşluğundan her türlü tesisat (elektrik, mekanik vb.) geçirilebilir; kolonlar arasındaki net açıklık 59 cm’dir.
  6. Kolay ve hızlı kurulum: Ortalama 20 m2/adam-saat hızla kurulur. herhangi bir kalifiye iş gücü gerektirmez.
  7. Rampa yapımı: İstenilen boyda kesilebilen ayaklar sayesinde her türlü rampa yapılabilir.
  8. Kesintisiz beton yüzey: Oluşturulan yüzey beton olduğu için üzerine daha sonra serbestçe her türlü zemin kaplaması yapılabilir, tuğla-gazbeton-alçıpan vb. bölme duvar oluşturulabilir.
  9. Isı ve ses izolasyonu: Oluşturulan döşeme altı hava boşluğu ısı ve ses izolasyonu sağlar.
  10. Radon gazı ve nem bariyeri: Doğal olarak havalandırılabildiği için toprak altında kalan kotlarda doğal havalandırma sağlanırsa radon gazını uzaklaştırır, nem ve rutubet oluşumunu engeller.
  11. Çevresel fayda: Geri dönüşümlü malzemeden üretilen kör kalıplar, projelere LEED sertifikası puanı kazandırır.

NEDEN BİZ?
KALİTE, GÜVEN VE TECRÜBE
ABS Yapı olarak yeniliklere öncülük etmenin, kendi alanında lider olmanın, Türkiye’de ilk G işareti ve UTO belgesi sahibi olarak kaliteli ve güvenli kör kalıpları üretmenin yanında çok önemli bir görevimiz daha var: İş ortaklarımızın ihtiyaç duyduğu her anında yetkin, eğitimli ve deneyimli ekibimizle yanlarında olmak.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. Türkiye’de özellikle son yıllarda konutlardaki arz yetersizliği ve enflasyondaki hızlı yükseliş, kira fiyatlarının katlanarak artmasına […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]