Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Safra Kesesi Nedir?

Yayınlanma:
ABONE OL
Safra Kesesi Nedir?

Safra kesesi ameliyatı kişilerde meydana gelen bir tür ağrılı rahatsızlık olan safra kesesindeki taş oluşumundan sonra bu taşları almak için tercih edilen ameliyat türüdür. İnsanlarda armut şekline benzeyen karnın sağ kısmında karaciğerin altında bulunan bu organa safra kesesi adı verilir.

Bu organın kişilerin vücudundaki görevi insanların ince bağırsağına salınan safra adındaki bir sindirim sıvısını tutmasıdır. Safra kesesinde oluşan taşlar bu organın görevini yapmasını kısıtlayabilir.

Safra Kesesi Ameliyatı

Kişilerde meydana gelen safra taşları kişiyi safra kesesi ameliyatıolmayaiter. Safra kesesi ameliyatına ihtiyaç duyan hastalara bu tedavi genel anestezi altında uygulanabilir. Halk arasında açık ameliyat olarak bilinen yöntem ile kişinin karın duvarına yapılan bir tür cerrahi kesi işlemidir. Bu ameliyat ile hastanın karın boşluğuna girilerek safra kesesinin çıkarılma işlemi yapılır. Safra kesesi ameliyatı sonrası kişinin iyileşme süreci elli yedi gibi bir süre zarfıdır.

Safra Kesesi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bazı kişilerde baş gösteren safra kesesi taşı tedavisi iki farklı ameliyat yöntemi ile tedavi edilir. Açık ameliyat ve kapalı ameliyat olarak bilinen bu iki farklı tür kişilerin sağlık ve genel durumuna göre tercih edilerek yapılan birbirinden farklı tedavi işlemleridir.

Hastaların safra kesesi taşı tedavisi içineğer açık ameliyat yöntemi tercih ediliyor ise kişiye öncelikle genel anestezi uygulanmaktadır. Daha sonra kişinin karın duvarına kesi işlemi uygulanarak kişinin karın boşluğuna girilir ve safra kesesinin çıkartılma işlemi gerçekleştirilir. Bir diğer yöntemlerden olan kapalı ameliyat ise bin dokuz yüz doksan yılında ortaya çıkan bir yöntemdir. Bu tedavi yönteminde de amaç safra kesesini çıkartmaktır. Ancak bu tedavide kişinin karın duvarında genişçe bir kesi işlemi yapımına ihtiyaç yoktur.

Bu ameliyat işleminde kişiye üç veya dört delik açılarak gerekli olan alet ve kamera yardımı ile yapılan işlem televizyon ekranından izlenir. Bu kapalı ameliyatı yine genel anestezi altında yapılan bir ameliyat olup kişilerde çok büyük bir kesi işlemi yapılmadığı için kişilerde çabuk bir iyileşme söz konusudur. Bu iki tedavi arasında ise safra kesesi ameliyatı fiyatı değişiklik gösterir.

Safra Kesesi Alma Ameliyatının Komplikasyonları Nelerdir?

Safra kesesi ameliyatından sonra kişide görülen bazı komplikasyon çeşitleri bulunur. Bunlar safra kesesi alımından sonra meydana çıkan birtakım belirtilerdir. Safra kesesi ameliyatı işleminde kişilerde tedavi uygulanan bölgedeki yarada ve akciğerde bazı enfeksiyonlar görülebilir. Bir diğer komplikasyon ise kişinin safra yolunda ve karaciğerinde pıhtı sorunu görülmesidir.

Safra Kesesi Alınmasının Vücuda Ne Gibi Zararları Vardır?

Kişilerde safra kesesi taşı tedavisikişinin durumuna ve riskine göre iki farklı şekilde yapılmaktadır. Kişiler safra taşın verdiği zarardan biran önce kurtulmak için bu tedaviyi olmaya ihtiyaç duyarlar.

Kişiler bu ameliyatı olmaya karar verdikten sonra bu ameliyat sonrasında herhangi bir risk oluşur mu ya da vücuda safra kesesi alımı bir zarar verir mi ve safra kesesi ameliyatı fiyatı nedir, diye oldukça tedirgin olur. Ancak safra kesesi alımı kişiye hiç bir zarar vermeyip bunun aksine hasta olan organ alınmadığı süreçte kişiye zarar verebilir. Fiyat ise kişi ve tedavi olacağı yere göre farklılık gösterir.

Safra Kesesi Alındıktan Sonra Tekrar Taş Olma Riski Nedir?

Safra kesesi ameliyatı sonrası kişide safra alındığı için bir daha taş oluşmaz. Ancak safra yolunda nadiren de olsa rastlanır.

Safra Kesesi Ameliyatı Fiyatları

Kişilerin olacağı tedavide en çok merak ettiği safra kesesi ameliyatı fiyatıkonusudur. Kişilere uygulanan farklı tedavi ve yöntemler fiyat konusunu belirleyici etkenlerdir. Safra kesesi ameliyatı fiyatı konusunda klinik ve doktor seçiminin de oldukça büyük bir etkisi vardır.

İlgili Haberler

Neden Güçlü İletişim Özelliklerine Sahip Bir Cep Telefonu Taşımalısınız?

Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, uluslararası seyahatlerde iletişimi kolaylaştırmak için cep telefonlarının rolü önemlidir. Rahat bir tatil veya iş seyahati yaparken güçlü iletişim özelliklerine sahip bir cep telefonuna sahip olmak seyahat deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir ve size birçok avantaj sağlayabilir. Uluslararası Seyahatlerde Gelişmiş Mobil İletişimin Kritik Rolü Sınırlar Arası Bağlantı Kurun Uluslararası seyahatlerde güçlü iletişim özelliklerine […]

Genel
12 Mart 2024
Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?

Ramazan ayında egzersiz yapılır mı? Ramazan ayının, soğuk havalara denk gelmesi ve viral enfeksiyonlardaki artış hepimizin kapalı ortamlarda vakit geçirmesine neden oluyor. Bu durum ise düzenli egzersiz yapan vatandaşlarımızı düşündürüyor. Spor eğitmeni ve milli sporcu Yavuz Aktunç, ramazan ayında bilinçli beslenerek ve doğru egzersizler yaparak metabolizmanın dengesini bozmadan, kilo artışı veya kilo kaybının önüne geçerek […]

Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size Uygun Olanı Bulun

Güvenilir ve hızlı bir sanal sunucu (VPS) çözümüne mi ihtiyacınız var? Türkiye’de hizmet veren birçok harika sanal sunucu sağlayıcısı bulunmaktadır, ancak ihtiyaçlarınız için en uygun olanı seçmek zor olabilir. İster küçük bir işletmeyi yönetiyor olun, ister yüksek trafikli bir web sitesine ev sahipliği yapıyor olun, dikkate alınması gereken birçok önemli faktör vardır. Bu blog yazısında, […]

KMSpico kullanarak Excel dünyasına dalın

Kimya dönem ödevi yazma yolculuğumun başında, derinlemesine veri analizi ve etkili sunum ihtiyacı ile karşı karşıya kaldım. Kimya bana her zaman karmaşık formüllerin ve reaksiyonların büyülere benzediği heyecan verici bir şey gibi geldi. Ancak konu veri işleme ve analiz olunca profesyonel bir asistan olmadan baş edemeyeceğimi fark ettim. Seçimim, yetenekleri hakkında çok hevesli eleştiriler duyduğum […]