Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Mide Balonu Nedir?

Yayınlanma:
ABONE OL
Mide Balonu Nedir?

Kilo problemi herkesin karşılaşmış olduğu ortak sorunlar arasında yer alıyor. Fakat aşırı kilo alanlar ve bir türlü kilosunu kontrol edemeyenler için mide balonunun faydalı ve etkili olduğu bir durum ile karşı karşıya kalınma durumudur. Pek çok kişi mide balonu taktırmaktan korkar, fakat sağlığın güvence altında olabilmesi için kabullenilmesi gereken yöntemlerden bir tanesi olmuş oluyor. Obezite hastaları uzun zamanlardan beri kullanmış olurlar.

Kullanılan yöntem sayesinde etkili sonuçların alındığı ispatlanmış oldu. Çok fazla avantajları vardır. Cerrahi operasyon gerektirmediği için enfeksiyon riskini aza çekmiş olur. İşlemin uygulanabilir olması için uzman hekimin kontrolünden geçmek gerekir. Daha sonrasında işlemin yapılmasında herhangi bir sorun mevcut değilse mide balonutaktırılmış olur.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

İşlem oldukça basit ve kısa süre içinde gerçekleştirilmiş olur. İşlemde cerrahi operasyona gerek duyulmadığı için endoskopik olarak uygulanır. İlk olarak hastaya anestezi uygulanır ve hasta tamamen uyutulur. Daha sonrasında balon takma işlemi uygulanmadan önce; mide, 12 parmak barsağı endoskopik olacak şekilde değerlendirmeye alınır. Balonun uygulanmasından herhangi bir sorun yoksa endoskopik çıkarılır.

Özel ekipmanlarla mide balonumideye kadar gönderilir. Midede doğru konumda olup olmadığını anlamak için tekrardan endoskopik uygulanmış olur. Balon doğru yerde konumlandıktan sonra balonun içine boyalı serum fizyolojik ve metilen mavisi verilerek, şişirilir. Hastaya uygun olacak şekilde ayarlanır ve hasta odaya alınır. Yaklaşık olarak iki saat içinde hasta kendine gelmiş olacaktır. Sonrasında taburcu edilerek, bu süreç yakından takip edilmiş olur.

Mide Balonu Taktıranlar

Günümüz şartlarında kilo probleminin çok fazla artış göstermesinden kaynaklı olarak mide balonu uygulamasına başvurulur.

Kolaylıkla uygulanabilen tedavi yöntemidir. Kişiye herhangi bir zararı yoktur. Obezite sorunu çekenler ya da kilo vermekte zorluk çekenler için ameliyatsız olacak şekilde gerçekleştirilmiş olur.

Yutulabilir Mide Balonu Yaptıranlar

Yutulabilen balonla birlikte hastalar birçok sorunun önüne geçerler. Burada kilo almayı yavaşlatmak ve kilo vermeyi sağlıklı bir şekilde ilerlettirmek için uygulanır. Endoskopik ve anestezi gerektirmeden kolay bir şekilde uygulanabilir.

Burada bulunan balonun ince bir tüpe bağlı olması ve hap şeklinde olması, hastayı rahatlatmış olacaktır. Yutulabilir balonun midede kalma süresi yaklaşık olarak 4-6 ay arasında değişkenlik gösterir.

Yutulan balonun mideye iyice yerleştiğinden emin olmak için röntgen çekilir. Doğru yerde olduğuna emin olduktan sonra kateter yardımı ile balonun içi özen sıvıyla doldurulmuş olur. Daha sonra yavaş bir şekilde kateter çekilir. Zamanla kendiliğinden vücuttan dışarıya atılacaktır. Yutulabilir balonlar hakkında ve mide balonu fiyatları hakkında bilgi almak için ilgili yerlerle görüşme sağlanması gerekir.

Mide Balonu Kullanıcı Yorumları

  • Mide balonuyla birlikte istediğim kiloları yavaş bir şekilde vermeye devam ediyorum. Mutluyum bu konuda, umarım daha iyisi olacaktır.
  • Bana bu uygulamadan ilk bahsettikleri zaman korkmuştum. Diyetisyen kontrolünde gerçekleştirilen tedavinin ne kadar etkili olduğunu gördüm. Keşke daha önceden yaptırsaydım diyorum.
  • İlk balon tedavisi uygulanmaya başladığında bulantılarım, kusmalarım olmuştu. Fakat zaman içinde alıştım ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeye başladım.
  • Uzman hekimin bana uygulamadan bahsettiği zaman önce korktum. Balonun mide içinde en fazla ne kadar duracağı ve nasıl duracağını düşündüm durdum. Yaptığım birkaç araştırma ile etkili ve iyi sonuçların verildiğini görebildim.

Yutulabilir Mide Balonu Fiyatları

Birçok tedavi yönteminde uygulanan teknikler ve başvurulan tedavi yöntemleri değişkenlik gösterir. Merak edilen konulardan bir tanesi de genelde fiyat bilgilendirmesidir. Yutulabilir mide balonu fiyatlarıherkesin ortak sorusu olabilir. Yapılan onca araştırmaya rağmen fiyatlandırma bilgisi hakkında detaylı bilgiye rastlanmaz.

Bu yüzden güvenilir ve uzman hekimlerden yardım almak gerekir. Bu süreçte uygulanacak olan tedavinin ve nasıl uygulanacağı hakkında daha fazla bilgiye sahip olmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca mide balonu fiyatları hakkında da bilgi edinilebilir.

https://www.drfirat.com/mide-balonu/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

İlgili Haberler

Neden Güçlü İletişim Özelliklerine Sahip Bir Cep Telefonu Taşımalısınız?

Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, uluslararası seyahatlerde iletişimi kolaylaştırmak için cep telefonlarının rolü önemlidir. Rahat bir tatil veya iş seyahati yaparken güçlü iletişim özelliklerine sahip bir cep telefonuna sahip olmak seyahat deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir ve size birçok avantaj sağlayabilir. Uluslararası Seyahatlerde Gelişmiş Mobil İletişimin Kritik Rolü Sınırlar Arası Bağlantı Kurun Uluslararası seyahatlerde güçlü iletişim özelliklerine […]

Genel
12 Mart 2024
Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?

Ramazan ayında egzersiz yapılır mı? Ramazan ayının, soğuk havalara denk gelmesi ve viral enfeksiyonlardaki artış hepimizin kapalı ortamlarda vakit geçirmesine neden oluyor. Bu durum ise düzenli egzersiz yapan vatandaşlarımızı düşündürüyor. Spor eğitmeni ve milli sporcu Yavuz Aktunç, ramazan ayında bilinçli beslenerek ve doğru egzersizler yaparak metabolizmanın dengesini bozmadan, kilo artışı veya kilo kaybının önüne geçerek […]

Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size Uygun Olanı Bulun

Güvenilir ve hızlı bir sanal sunucu (VPS) çözümüne mi ihtiyacınız var? Türkiye’de hizmet veren birçok harika sanal sunucu sağlayıcısı bulunmaktadır, ancak ihtiyaçlarınız için en uygun olanı seçmek zor olabilir. İster küçük bir işletmeyi yönetiyor olun, ister yüksek trafikli bir web sitesine ev sahipliği yapıyor olun, dikkate alınması gereken birçok önemli faktör vardır. Bu blog yazısında, […]

KMSpico kullanarak Excel dünyasına dalın

Kimya dönem ödevi yazma yolculuğumun başında, derinlemesine veri analizi ve etkili sunum ihtiyacı ile karşı karşıya kaldım. Kimya bana her zaman karmaşık formüllerin ve reaksiyonların büyülere benzediği heyecan verici bir şey gibi geldi. Ancak konu veri işleme ve analiz olunca profesyonel bir asistan olmadan baş edemeyeceğimi fark ettim. Seçimim, yetenekleri hakkında çok hevesli eleştiriler duyduğum […]