Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Omuz Yırtığı

Yayınlanma:
ABONE OL
Omuz Yırtığı

Profesyonel doktor tarafından omuz yırtığı garantili bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bunun haricinde omuz kısmında meydana gelen kas yırtılmalarında da doktor klinik merkezinden hızlı bir şekilde tanı ve tedavi hizmetleri alabilirsiniz.Bu sağlık sorunu birçok bireylerde görülüyor fakat belirtileri hemen fark edilmeyebiliyor.Bu da hastanın uzun süreli olarak huzursuz kalmasına yol açıyor.

Omuz Yırtığı Neden Olur?

Toplumda en sık görülen sağlık sorunları arasında omuz yırtığı yer alıyor. Bu problem birçok nedenlere bağlı olarak meydana gelebiliyor. Özellikle yoğun ağırlık çalışmaları, gün içerisinde ağır eşyaların doğrudan omuz üzerinden taşınması, ileri yaş etkeni, önceki dönemlerde geçirilen kalitesiz omuz ameliyatları, omuz kas gruplarında oluşan birtakım zedelenmeler gibi olumsuzluklar omuz kasları yırtılmasına neden olabiliyor.

Omuz Yırtığının Belirtileri Nelerdir?

Bu sorunun birçok sinsi belirtileri olabilir. Bu sebeple omuz yırtığı belirtilerinde hemen doktora başvurulması gerekir. Kronik ve dinlenme sırasında ağrı, kalitesiz beslenme ve uyku süresi, günlük spor aktivitelerinde zorluk çekilmesi, kaslarda gevşeme hissi ve kuvvet kaybı, hareketlerde kısıtlılık, omuz kısmının hareketsiz tutmak tercihi en temel belirtilerdir.

Omuz Yırtığı Nasıl Teşhis Edilir?

Dünya Sağlık Örgütü tarafından da önemsenen omuz yırtığı tanısı kolayca yapılıyor. Tanıda ilk olarak hasta fiziksel muayenesi, yaş faktörü, mesleği ve öyküsü hakkında ön bilgiler elde ediliyor. Sonrasında manyetik rezonans, ultrason, tomografi ve röntgen gibi birçok teşhis uygulamalarına geçilir. Sorunun boyutuna göre bu tanı seçeneklerinin tümü veya birkaç tanesi uygulanabilir. Buna doktorunuz karar verecektir.

Diz Artroskopisi Nedir?

Merak edilen diz artroskopisi aslında cerrahi bir işlemdir. Artroskopi diğer bir tanımlama olarak diz, omuz, el ve ayak bilekleri gibi bölgelerde meydana gelen işlev sorunlarının kameralı ve ışıklı sistemler üzerinden tespit edilmesidir. Bu uygulama doğrudan ilgili uzman hekim tarafından gerçekleştiriliyor. Bu nedenle risk faktörleri mümkün değildir. Fakat hijyenik bir ameliyathane ortamından gerçekleştirilmesi önemlidir.

Diz Artroskopisi Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Her yaştan bireylere hitap eden diz artroskopisi tanı uygulamasına daha çok ilgili bölgelerde ağrı, sızı, kas gruplarında yırtılma gibi işlev sorunlarında gereksinim duyulur. Bu bakımdan yukarıdaki belirtilerde hemen doktorunuza başvurup gerekli tanı ve tedavi seçeneğinden faydalanmanız tavsiye edilir.

Diz Artroskopisi Faydaları

Birçok faydalar sunan bu uygulama bu sebeple uzman doktor kliniği tarafından da güvenle tavsiye ediliyor. Profesyonel bir doktor üzerinden bu tanı seçeneğinden faydalandığınızda tedavi sürecinizi daha kısaltabilirsiniz. Bu doğrultuda zamandan tasarruf elde edebilirsiniz. Bu uygulamada herhangi ağrı hissetmeniz söz konusu değildir. Bunun haricinde yaş faktörünüz fark etmeksizin uygulamadan faydalanabilirsiniz.

Donuk Omuz Tanısı Nasıl Konur?

Donuklaşan omuz tanısı yukarıdaki adımlar üzerinden konulabilir. Fakat tanı ve tedavide yüksek başarılı neticeler elde edilmesi açısından mutlaka profesyonel doktor klinik merkezi tercih edilmelidir. Geniş güncel referans kataloğu sunulan uzman hekim sitesinden online olarak donuk omuz randevu oluşturulabilir.

Donuk Omuz Nasıl Meydana Gelir?

Donuklaşan omuz sorunu omuzlarda ağrı ve hissiyat kaybı, hareketlerde kısıtlılık, gün içerisinde egzersiz çalışmaları yapılma isteği azalması gibi birçok durumlar sonucunda meydana gelebilir. Ayrıca donuk omuzsorununda bugün daha etkili tedavi yöntemleri gerçekleştiriliyor.

Donuk Omuz Nasıl Tedavi Edilir?

Problemin tedavisinde birçok yöntemler mevcuttur. Fakat donuk omuz sorununda genellikle ilk tedavi seçeneği olarak ilaç tedavisi söz konusudur. Bu tedavi yöntemi daha çok hafif düzeyde meydana gelen omuz kasları yırtılmalarında gerçekleştirilir. Daha ciddi durumlarda enjeksiyon, fizik tedavi seçenekleri, egzersiz tedavisi ve tüm bu tedavi seçeneklerinden beklenilen başarılı sonuçlar elde edilmemesi durumunda en son ve en etkin tedavi uygulaması olan cerrahi tedavisi gerçekleştiriliyor.

Cerrahi müdahale doğrudan ameliyathane ortamında uygulanır. Bu sebeple hastanın ayrıca 24 ila 48 saat aralığında sağlık merkezinde istirahat ettirilmesi mümkündür. Doktorunuz tarafından ayrıca bu konu hakkında sizlere bilgiler sunulacaktır. Donuklaşan omuz sorunu uzun süreli olarak devam ettiğinde hastalarda yaşam kalitesini düşürür. Bu nedenle henüz ilk belirtileri görüldüğünde donuk omuz tedavi yöntemlerine başvurulmalıdır.

İlgili Haberler

Genel
12 Mart 2024
Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?

Ramazan ayında egzersiz yapılır mı? Ramazan ayının, soğuk havalara denk gelmesi ve viral enfeksiyonlardaki artış hepimizin kapalı ortamlarda vakit geçirmesine neden oluyor. Bu durum ise düzenli egzersiz yapan vatandaşlarımızı düşündürüyor. Spor eğitmeni ve milli sporcu Yavuz Aktunç, ramazan ayında bilinçli beslenerek ve doğru egzersizler yaparak metabolizmanın dengesini bozmadan, kilo artışı veya kilo kaybının önüne geçerek […]

Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size Uygun Olanı Bulun

Güvenilir ve hızlı bir sanal sunucu (VPS) çözümüne mi ihtiyacınız var? Türkiye’de hizmet veren birçok harika sanal sunucu sağlayıcısı bulunmaktadır, ancak ihtiyaçlarınız için en uygun olanı seçmek zor olabilir. İster küçük bir işletmeyi yönetiyor olun, ister yüksek trafikli bir web sitesine ev sahipliği yapıyor olun, dikkate alınması gereken birçok önemli faktör vardır. Bu blog yazısında, […]

KMSpico kullanarak Excel dünyasına dalın

Kimya dönem ödevi yazma yolculuğumun başında, derinlemesine veri analizi ve etkili sunum ihtiyacı ile karşı karşıya kaldım. Kimya bana her zaman karmaşık formüllerin ve reaksiyonların büyülere benzediği heyecan verici bir şey gibi geldi. Ancak konu veri işleme ve analiz olunca profesyonel bir asistan olmadan baş edemeyeceğimi fark ettim. Seçimim, yetenekleri hakkında çok hevesli eleştiriler duyduğum […]

Sağlık
26 Şubat 2024
Ferritin Nedir? Ferritin Düşüklüğü Belirtileri Nelerdir?

Demir, vücudumuzda oksijen taşınmasında, DNA sentezinde ve hücre solunumunda rol oynar. Birçok yaşamsal faaliyette önemli görevler alır. “Ferritin nedir?” sorusunaysa “Besinlerden ya da ek takviyelerden alınan demirin kemik iliği ve karaciğerde saklandığı depo formudur.” yanıtı verilir. Diğer bir deyişle insan vücudunun yedekte tuttuğu yapıdır. Bunun sebebi, ihtiyaç duyulduğu takdirde kullanılabilmesidir. Ferritin düşüklüğü genelde demir eksikliğini […]