Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

TKGM Parsel Sorgu Nasıl Yapılır?

Yayınlanma:
ABONE OL

Parsel sorgulama taşınamaz ile ilgilenen herkesin bilmesi gereken bir yöntemdir. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından geliştirilen parsel sorgulama ile mevcut gayrimenkullerinizin yerini haritadan görebilir ve sahip olduğunuz gayrimenkul hakkında bölge bazında bilgi edinebilirsiniz. Üzerinize kayıtlı olan taşınamaz hakkında TKGM parsel sorgu sayesinde bilgi edinebilirsiniz.

TKGM Parsel Sorgulama Ekranı

Tapuya kayıtlı olan gayrimenkulleriniz hakkında TKGM parsel sorgulama sayesinde bilgi edinebilir ve yerini harita üzerinden görebilirsiniz. TKGM parsel sorgulama sitesine girdiğinizde karşınıza gelecek olan ekranda sol tarafta bulunan panelde il, ilçe, mahalle, ada bilgilerini doğru ve net şekilde girerek harita üzerinden gayrimenkulünüzün bulduğu parseli görebilir ve üstüne tıklayarak bölge bazında detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

Ada Nedir?

Ada dört bir tarafı doğal veya yapay olarak sınırlandırılmıştır. Bu doğal ve yapay unsurlar; sokak, cadde, demiryolu ve akarsu şeklinde sıralanır. Yapay veya doğal engeller ile çevrilmiş olan adaları parsel parçaları oluşturmaktadır.

Parsel Nedir?

Tapu ve imar yasalarına göre üzerinde yapı olmasına izin verilen toprak parçalarıdır. Parseller birden fazla kişiye ait olabileceği gibi kişiler dışında vakıflara, kurumlara veya devlete ait olabilirler.

Pafta Nedir?

Belirli ölçeklerde belirlenen haritaları üzerinde bir planın ya da modelin oluşturulmasına verilen isimdir.

TKGM Sorgu Nasıl Yapılır?

Geçmiş yıllarda arsa veya gayrimenkullere sahip insanların arsa değerlerini bölge bazında öğrenmeleri zordu. TKGM parsel sorgu sayesinde mevcut gayrimenkulünüz ile ilgili bulunduğu il, ilçe, mahalle ve parsel gibi bilgileri girerek ölçeklendirilmiş harita üzerinden yerini görebilir ve üzerine tıkladığınızda gayrimenkulünüzün metrekare fiyatını, bölgedeki pazar fiyatı gibi bilgileri rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Eğer Parsel sorgulama işleminiz başarısız olduysa tapuya herhangi bir kaydınız yok demektir. Sorgulama işlemini sadece üzerinizde olan tapu üzerinden yapabilmektesiniz. Eğer ki e-devlet şifreniz var ise TKGM parsel sorgulama işlemini e-devlet’te bulunan e-Hizmetler üzerinden de kolaylıkla yapabilirsiniz.

Ev Sahibi Olmak İçin Birtep’i Tercih Edin

Kredisiz ve faizsiz olarak hayalinizdeki eve ulaşmanız çok kolay. Almak istediğiniz evi değeri ne olursa olsun bize başvurduğunuz takdirde kredi notu sorgulamadan sizin için en uygun ödeme seçeneklerini oluşturuyoruz. Küçük taksitler ödeyerek aynı kira öder gibi ev sahibi olma imkanına sahipsiniz.

Kaynak: https://www.birtep.com/

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
05 Nisan 2024
Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivalinde farklı ülkelerden çocuklar İstanbul’da olacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) tarafından yine Türk ve dünya çocuklarının bir araya geleceği bir etkinlikle kutlanıyor! 19-25 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, dünya genelinde 16 ülkeden çocuk halk dansları topluluğunu İstanbul’da ağırlayacak. Şehrin 11 farklı […]

Neden Güçlü İletişim Özelliklerine Sahip Bir Cep Telefonu Taşımalısınız?

Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, uluslararası seyahatlerde iletişimi kolaylaştırmak için cep telefonlarının rolü önemlidir. Rahat bir tatil veya iş seyahati yaparken güçlü iletişim özelliklerine sahip bir cep telefonuna sahip olmak seyahat deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir ve size birçok avantaj sağlayabilir. Uluslararası Seyahatlerde Gelişmiş Mobil İletişimin Kritik Rolü Sınırlar Arası Bağlantı Kurun Uluslararası seyahatlerde güçlü iletişim özelliklerine […]