Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Staj Hedefleri Nasıl Belirlenir?

Yayınlanma:
ABONE OL
Staj Hedefleri Nasıl Belirlenir?

Hedefler, stajınız sırasında motivasyon kazanmanın ve kısa sürede olabildiğince çok şey öğrenmenizi sağlamanın harika bir yoludur. Hedeflerinizi ve ilerlemenizi takip etmek, kariyerinize başlamak için ihtiyaç duyacağınız becerileri edinmenize ve bunları CV’nizde açıkça gösterebilmenize yardımcı olabilir. Bu yazıda, staj hedeflerinin ne olduğunu, staj öğrenme hedeflerini oluşturmak için gerekli adımları tartışacağız ve staj hedefleri örneklerini ele alacağız.

Staj hedefleri

Staj hedefleri, deneyiminiz aracılığıyla kazanmak istediğiniz becerilerdir. Bunları stajınıza ilk başladığınızda ayarlamalısınız, böylece neyi başarmak istediğinizi bilirsiniz ve aktif olarak ona doğru çalıştığınızdan emin olabilirsiniz. Hedeflerinize kendi başınıza veya yöneticinizle birlikte karar verebilirsiniz. Bu hedefler, öğrendiklerinizi kanıtlar, böylece yeni bir iş ararken bunu kendi yararınıza kullanabilirsiniz.

Staj hedefleri nasıl oluşturulur?

Staj hedeflerinizi oluştururken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç adım şunlardır:

  • Neye tutkuyla bağlı olduğunuzu tanımlayın
  • Stajınızın genel hedefini düşünün
  • Ölçülebilir hedefler belirleyin
  • Hedeflerinizi yazın

Neye tutku duyduğunuzu tanımlayın

Hangi staj sonuçlarını elde etmeyi umduğunuzu değerlendirirken, hangi alanlar hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğinizi görmenize yardımcı olur. Örneğin, şirketlerin kendi alanınızda kullandığı yazılım uygulamaları hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, stajınızı bitirdiğinizde şirketin kullandığı belirli bir programda yetkin olmak için bir hedef belirleyebilirsiniz. Hevesli olduğunuz hedefler belirlediğinizde, onlara ulaşmak için daha motive hissedeceksiniz.

Stajınızın genel amacını düşünün

Bir şirkette yeni bir staj yapmaya başladığınızda, stajın genel amacının ne olduğunu hatırlayarak odaklanabilirsiniz. Veteriner olmak için okuldaysanız, bir veterinerin günlük sorumluluk kapsamını daha iyi anlamak için bir staj hedefi belirleyebilirsiniz. Şirkette geçirdiğiniz zamanı bitirdiğinizde, normal bir günün nasıl geçtiğini, bir veterinerin hangi görevleri olduğunu ve ihtiyacınız olabilecek ekstra eğitimi bilmeniz gerekir. Bu, açıklığa kavuşturmak istediğiniz herhangi bir sorunuz olup olmadığını değerlendirmenize olanak tanır. Stajınızda ne kadar çabuk soru sorarsanız, o kadar çabuk öğrenirsiniz.

Ölçülebilir hedefler belirleyin

Staj amaç ve hedeflerini oluşturmanın ilk adımı, bunları tanımlamak ve ilerlemenizi ölçmek için yollar oluşturmaktır. Üzerinde çalışmak için belirli sayıları kullandığınızda, hedeflerinize ulaşma şansınız daha yüksektir. Örneğin, üç aylık dönemin sonuna kadar yöneticinize 10 farklı sunum yapmak isteyebilirsiniz. Hepsinin 20 dakika uzunluğunda olmasını istediğinizi söyleyerek bir adım daha ileri gidebilirsiniz. Üç aylık hedefinize ulaşmanızı sağlamak için, bu görevleri ne zaman tamamlayacağınıza dair bir program oluşturmak yararlı olacaktır.

Hedeflerinizi yazın

Staj hedeflerinizi yazmak, onlara ulaşmak için çok önemlidir. Düzenli olarak gördüğünüz bir yere koyarsanız, onları hatırlamanıza yardımcı olacaktır. Ne için çalıştığınızı kendinize hatırlatmak için bunları masanızın yanındaki yapışkan notlara veya bir beyaz tahtaya yazabilirsiniz. Her bir staj hedefini tamamladığınızda, kalan hedeflerinizden hangisine odaklanmak istediğinize karar vermeden önce başardığınız adımları da daha rahat bir şekilde görebileceksiniz.

Staj hedefi örnekleri

Aşağıda, bir pazarlama stajyerinin örnek staj hedefleri bulunmaktadır:

  • 15 Şubat’a kadar sosyal medya pazarlama aracını nasıl kullanacağınızı öğrenin: Bu, öğrenmek istediğiniz belirli bir eylemin yanı sıra onu öğrenmek istediğiniz tarihi belirleyecek bir adım olacaktır. Bu amaç, sosyal medya pazarlama aracı hakkındaki bilginizi artırmak ve 15 Şubat’a kadar bir meslektaşınıza, nasıl çalıştığını gösterme yeteneğine sahip olmak istediğinizi söyleyerek bir adım daha ileri gidebilir.
  • Deneyimlerinden faydalanmak için 1 Nisan’a kadar kahve içmek için Ahmet ile buluşun: Pek çok insan, staj döneminde kendisine rol model aldığı birilerini seçmektedir. Bu rol model, onların nasıl çalışacağı ve ilerleyen kariyerlerinde nerede olacaklarına dair ipuçları vereceklerdir. Bundan dolayı kendinize rol model olarak seçtiğiniz kişinin deneyimlerinden faydalanmak ve ondan bir şeyler öğrenmek için onunla zaman geçirme fırsatı elde etmeye çalışın. Örneğin iş yerinde ki Ahmet’in olduğu pozisyonda olmak istiyorsanız bunun için ondan gerekli bilgileri ve o aşamadaki bir kariyer için hangi yollardan geçildiğini öğrenebilirsiniz. Bununla birlikte Ahmet’in deneyimlerinden faydalanarak kendiniz için mükemmel fikirler elde edebilirsiniz. Bunun için kendinize ileri bir tarih belirleyin ve o tarihe kadar Ahmet ile özel olarak konuşarak deneyimlerinden faydalanmaya çalışın.
  • 6. aya kadar İnternet pazarlamacılığı ile ilgili 5 adet 20 dakikalık sunum yapın: Bu özel staj hedefi, kaç sunum yapmak istediğinizi, ne kadar süreceğini ve bunları ne zaman tamamlamak istediğinizi listeleyecektir. Ayrıca, hangi konuyu ele almayı düşündüğünüzü de belirtir, böylece şimdi çalışmaya başlayabilir ve sunumlarınız için taslağı hazırlamaya başlayabilirsiniz.
  • Her Cuma personel toplantısında departman için haftalık bilgi verin: Bu, genel bir staj görevidir, çünkü yöneticiniz her hafta şirkette olan her şeyi anladığınızı görmek isteyebilir. Bunu göstermenin iyi bir yolu, bilgiyi sözlü olarak başkalarına iletmektir. Bu hedef, hafta boyunca dikkatinizi vermeniz için sizi motive eder ve başkalarına öğrendiğinizi gösterir.

Kendinize hedefler koyduğunuzda stajdan daha fazla kazanç elde edebilirsiniz. Bunları yazmak ve belirli görevleri son tarihlerle listelemek, onlara bağlı kalmanıza yardımcı olur. Stajı daha kendinden emin ve iş gücüne girmeye hazır hissederek tamamlayabilirsiniz.

Stajın başarılı bir şekilde tamamlanması özellikle CV hazırlama sırasında oldukça işinize yarayacaktır. Bu başarının CV’de yer alması, sizin daha kolay bir şekilde iş bulmanıza yardımcı olacaktır. Özellikle hazırlanan CV’nin doğru bir şekilde hazırlanmış olduğundan ve herhangi bir eksikliğin olmadığından da emin olmanız oldukça önemli olacaktır. Bundan dolayı CVmaker.com.tr platformundan yardım almanız en doğru karar olacaktır.

https://www.cvmaker.com.tr sizin için en doğru CV’nin hazırlanması için profesyonel destek veren bir platformdur. Özellikle staj döneminde elde ettiğiniz deneyimleri CV’ye doğru bir şekilde yazmanız ve kalan tüm detayların profesyonel bir şekilde belirtilebilmesi için sizlere gerekli olan desteği sağlayacaktır.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]