Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

ROL MODEL..

Yayınlanma:
ABONE OL
ROL MODEL..

Değerli okurlarım. Bir tespitimi sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Bu dünyada güzelliklerle anılacak bir mirası yaratıyor olmak, insanoğlu için tanrının bahşettiği en büyük şanstır. Bunun için bıkmadan üretmek, çalışmak ve toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız.

Bir gün yaşlı bir teyzeye elinde poşetlerle yokuş çıkarken yardım ettiğimde bana anlamlı bir söz söyledi. “Evladım sen kendi cennetini yaratıyorsun.!!”

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

Bu tarif bence yukarda ifade ettiğim misyonu üstlenmiş, vizyoner kişilik seviyesine ulaşmış kişiler için çok büyük anlam taşıyor. (Bu seviyeye ulaştığım anlamında söylemiyorum.)

Bu konuya bağlamak üzere danışmanlık yaptığım şirketlerde ki bir konuşmamı kısaca anlatmak isterim;

Kuşaklar arasında şöyle bir sıralama var; 1968, 1977, X, Y ve bebekliğini yaşayan Z kuşağı.

77 kuşağı olarak kendimi, 68 kuşağı ağabeylerin etkisinde, onları rol model alarak yaşadığımız gençliğimizde Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasi olarak en çalkantılı dönemlerine tanık olmuş birisi olarak görüyorum.

X kuşağı (1980’li yıllarda +/-5 yıl doğanlar) bizlere göre farklı büyüdüler. Teknolojik gelişmelerin ilk tanıkları onlardı. Amiga ve Comodor dönemini yaşadılar.

Y kuşağı daha yoğun bir teknolojik evrim içinde yetişti/yetişiyor.

Aslında tüm dünya bu evrimi yaşıyor. Teknolojik gelişmeler de iletişim olanaklarının artmasıyla kısa sürede gündemimize ve hayatımıza giriyor. Toplum olarak yaşadığımız kültürel ve sosyal çalkantılar yüzünden büyük kayıplar, kuşaklar arası uçurumlar, bölgeler arası eksikliklerimiz ve farklılıklarla yakalandık bu evrimsel dönüşüme.Toplum liderleri, ağabeyler ve Rol model olacak siyasetçiler çıkartamadık.

Şirketlerde, mahallelerde, sivil toplum kuruluşlarında, siyasi partilerde vb. hep kendilerini dünyanın merkezine koyan, kendi ikballeri uğruna toplum beklentilerini gözardı eden, sözüm ona önderlerimiz!! oldu. Fırsatçılık, umut tacirliği yaptılar. Gerçekleri ya bilmiyorlar, ya da bildiklerini bizden saklıyorlardı.

Şimdilerde toplumda sosyal girişimcilik örnekleri sergilemeye çalışan, toplumun birlik ve beraberliği için dayanışma ve bilgilendirme çabaları içinde bulunan her kuşaktan bazı kişilerin gayretlerini görüyorum. Bu temsilcilerin eksiklikleri gidermek, toplumsal aydınlanma ve kuşaklar arası iletişimi, paylaşımı güçlendirmek adına “TOPLUM AĞABEYLERİ OLARAK” ortaya atılmalarını desteklememiz gerektiğine inanıyorum. Özellikle de içinde yaşadığımız Pandemi süreci ve krizde, yaşanan travmayı atlatmakta onlara daha çok ihtiyacımız var.

Kim bunlar diye sorduğunuzda; Aslında öyle olmak için gayret göstermeyen, biriktirdiklerini doğaçlama olarak bizlerle paylaşan belediye başkanı, ekonomist, tarımcı, STK yöneticisi, akademisyen, tarihçi, yazar, sağlıkçı, sanatçı vb. şekilde görüyoruz onları. En önemli özellikleri, siyasi ve ayrıştırıcı tavırlı olmamaları. Bir çoğunuzun aklına bazı isimler gelmeye başladı bile değil mi?

Şirketlerde danışmanlıktan daha çok “şirket ağabeyliğine” soyunan Mentör ve koçluk niteliklerine sahip kişilerin, şirket içinde kuşaklar arası çatışma ve iletişimsizliği giderici çabaları da çok değerli. Köşesine çekilmeyip toplumda kendisine bu misyonu yükleyenlere ne mutlu. Canı gönülden kutluyor ve alkışlıyorum.

Herkes kendi cennetini yarattığında, ülkemizi de yeryüzünü de cennet yaparız. Sevgiler ve saygılar sunarım.

Ahmet Baybars GÖĞEZ

Eylül 2020

author avatar
Konuk YAZAR

İlgili Haberler

25 – 31 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 26 Mart (Ay Tutulmasından 1 gün sonrası) Haftanın En Yoğun Günü!
Yazarlar
23 Mart 2024
25 – 31 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 26 Mart (Ay Tutulmasından 1 gün sonrası) Haftanın En Yoğun Günü!

Ay Tutulmasından tam 1 gün sonrası yani 26 Mart haftanın en yoğun günü olup bugünde olumsuz hava şartları ve kazaları çoğalabilir. 31 Martta da zayıf fay hatlarında şiddetli depremler artabilir. 31 Martta depremlerin haricinde şiddet ve terör olayları da artabilir. 25 Marttaki Ay Tutulması Terazi burcunda -1 katsayısında olup en çok Natal Güneşi İkizler ve […]

Mimar Dr. Nihat Şen, “İstanbul’da 5 yılda 1,5 milyon konut yenilenebilirdi”
Belediye
22 Mart 2024
Mimar Dr. Nihat Şen, “İstanbul’da 5 yılda 1,5 milyon konut yenilenebilirdi”

İstanbul’u bekleyen deprem riski için atılan adımları ve kentsel dönüşüm tartışmalarını işin uzmanı değerlendirdi. Türkiye, deprem kuşağında olduğu gerçeğiyle yüz yüze kalmaya devam ederken deprem uzmanlarında sık aralıklarla uyarılar gelmeye devam ediyor. Özellikle de İstanbul’da beklenen olası deprem riski milyonlarca kişi açısından korkuya neden oluyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine günler kala belediye başkan adaylarının da gündemi deprem. Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminden şikâyetçi olan İstanbullunun […]

HER YASAL HAK HELAL DEĞİLDİR
Yazarlar
19 Mart 2024
HER YASAL HAK HELAL DEĞİLDİR

Alev Alatlı:  “İmar ruhsatı olan bir müteahhit şehrin ırzına tecavüz ederken yasal olarak suçsuzdur ama yaptığı iş helal değildir. Keza raf ömrünü uzatmak için ekmeğin içine kanserojen madde koyan fırıncının yaptığı ambalajın üzerine koyduğu sürece yasal dolayısıyla suçsuzdur, ama helal değildir. Bir kalem darbesiyle atar ergenleri sokağa döken yazar, alevler afakı sardığında suç mahallinde değilse, olayları […]

18 – 24 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 22 Mart (Ay Tutulmasından 3 gün önce) Haftanın EN Yoğun Günü!
Yazarlar
16 Mart 2024
18 – 24 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 22 Mart (Ay Tutulmasından 3 gün önce) Haftanın EN Yoğun Günü!

22 Mart Ay Tutulmasından 3 gün öncesi haftanın en yoğun günü olup bu günde Ay, Merkür, Mars, Uranüs ve Plüto düşük katsayıda olacaktır. Bilhassa Mars Transiti İkizler ve Yay burcunu olumsuz etkileyebilir. İkizler burcu her türlü iletişim ve ulaşımı sembolize ettiğinden 22 Martta iletişim kazaları ve olumsuz hava şartları oluşabilir. Uranüs Transiti de yer altını […]