Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Orkide Çiçeği Bakımı

Yayınlanma:
ABONE OL

Orkide, hassas ve çiçekli bir bitkidir ve süs çiçekleri sınıfında yer almaktadır. Orkide türleri, iklimlere ve tohum yapılarına göre değişiklik göstermekle birlikte, genel duruşları ve çiçek açma şekilleri ile birbirlerine benzemektedir. Orkideler, ilaç sanayisinden süs bitkisi ve esanslara kadar oldukça geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir. Evinizin dekorasyonu güzel bir bitkiyle taçlandırmak veya sevdiğiniz birine güzel bir jest yapmak için https://www.tazecicek.com/ ‘ dan sağlıklı ve hoş kokulu orkide seçeneklerine ulaşabilirsiniz. Tabii her bitki gibi orkidenin de iyi ve doğru bir bakıma ihtiyacı vardır. Aksi takdirde hızlı bir şekilde ölebilecek bir bitkidir.

Saksı seçimine özen gösterilmelidir.

Orkidenizin sağlığını rahatlıkla kontrol edebilmek için şeffaf bir saksı seçmelisiniz. Orkide, kökten güneş ışığı almayı seven bir çiçek türüdür. Kullanacağınız şeffaf saksı,  kök kısmını rahatlıkla kontrol edebilmenize yardımcı olacaktır. Saksı seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise saksının boyutudur. Saksınızın küçük olması oldukça önemlidir çünkü orkide kökleri büyük alana yayılmayı seven bir bitki türü değildir, aksine dar alanda iç içe geçerek güvenli bir ortam yaratarak büyümeyi severler. Bu nedenle eğer büyük bir saksı seçimi yaparsanız orkideniz çiçeklerini dökebilir.

Saksı seçiminde son olarak drenaj deliklerine dikkat etmelisiniz. Orkide kökleri bakımından su almayı seven bir bitki olmasına rağmen fazla suyu seven bir bitki değildir. Fazla suyun deliklerden dışarı çıkması bitkinin köklerini rahatlatır.

Yerleşim yeri ışıklı ve havadar olmalıdır.

Orkide direk olarak güneş ışığının altında kalmayı sevmez fakat gün ışığından faydalanabilmesi için aydınlık ışık alan ve havadar bir ortamda bulunmalıdır. Orkidenizi bulunduracağınız odanın 15- 25 derece civarı bir sıcaklıkta olması gerekmektedir. Sevdiği ortalama sıcaklık sayesinde hem yaz hem kış bitkisi olarak kullanılabilmektedir fakat orkidenizin yerini sürekli olarak değiştirmeniz çiçeklerini dökmesine neden olacaktır. Bu yüzden sabit bir konumda durması önemlidir.  Eğer orkidenizin rengi koyulaştıysa yeterli ışık almadığını anlayabilirsiniz.

Sulama sıklığına dikkat edilmelidir.

Orkide için ideal sulama dengesi, 4 ila 7 günde bir sulamaktır. Orkidenin toprağı sürekli nemli olmalıdır fakat fazla su çiçeğinizi öldürebilir. Ayrıca bitkiniz kuraklama durumunda da hızlı tepki verecektir. Orkidenizi sularken mevsim etkeni göz önünde bulundurulmalıdır. Yaz aylarında daha çok su isteyebilecek olan bitkiniz kış aylarında daha az isteyebilir.

Gereğinden fazla gübreleme yapmayın.

Orkide bakımında gübrelemede aşırıya kaçmanız olumsuz sonuç verebilir. Bitkinizi yaklaşık olarak haftada bir gübrelemek yeterli olacaktır. Fazlası bitkinize zarar verebilir.

İlgili Haberler

Çocuk
05 Nisan 2024
Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivalinde farklı ülkelerden çocuklar İstanbul’da olacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) tarafından yine Türk ve dünya çocuklarının bir araya geleceği bir etkinlikle kutlanıyor! 19-25 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, dünya genelinde 16 ülkeden çocuk halk dansları topluluğunu İstanbul’da ağırlayacak. Şehrin 11 farklı […]

Neden Güçlü İletişim Özelliklerine Sahip Bir Cep Telefonu Taşımalısınız?

Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, uluslararası seyahatlerde iletişimi kolaylaştırmak için cep telefonlarının rolü önemlidir. Rahat bir tatil veya iş seyahati yaparken güçlü iletişim özelliklerine sahip bir cep telefonuna sahip olmak seyahat deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir ve size birçok avantaj sağlayabilir. Uluslararası Seyahatlerde Gelişmiş Mobil İletişimin Kritik Rolü Sınırlar Arası Bağlantı Kurun Uluslararası seyahatlerde güçlü iletişim özelliklerine […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]

Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size Uygun Olanı Bulun

Güvenilir ve hızlı bir sanal sunucu (VPS) çözümüne mi ihtiyacınız var? Türkiye’de hizmet veren birçok harika sanal sunucu sağlayıcısı bulunmaktadır, ancak ihtiyaçlarınız için en uygun olanı seçmek zor olabilir. İster küçük bir işletmeyi yönetiyor olun, ister yüksek trafikli bir web sitesine ev sahipliği yapıyor olun, dikkate alınması gereken birçok önemli faktör vardır. Bu blog yazısında, […]