Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İtalya’da Üniversite Okumak

Yayınlanma:
ABONE OL

İtalya’da üniversite eğitimi almak için her üniversitenin kendine ait web adresi üzerinden online başvuru ardından davet mektubu ile konsolosluklara başvurma ve öğrenci vizesi ile İtalya üniversitelerine kayıt sağlama adımları izlenir. İtalya’da üniversite okumak için TOEFL ve SAT sınavlarından yeterli puanları almak gerekir.

İtalya’da Üniversite Okuma Şartları

İtalya’da üniversite okuma koşulları şu şekilde sıralanır:

  • Lise diplomasına sahip olma,
  • TOEFL, SAT, ACT sınavlarına 12 sınıf sonunda girme,
  • Bu sınavlardan her bir üniversitenin kendi kriterlerine göre yayınladığı puan değerlerini tutturma,
  • Ön başvuru ardından davet mektubu edinme,
  • Davet mektubu ile İtalya öğrenci vizesi almaya hak kazanmak,
  • Gerekli hayat sigortası masraflarını ve yıllık maksimum 2500 Euro olan eğitim harcını karşılama,
  • İngilizce diline hakim olma,
  • Lise transkripi üzerinden minimum 70 puan ortalaması,

Bu şartlar kapsamında İtalya üniversitelerinde eğitim alınır.

İtalya’da Üniversite Okumak İçin Başvuru

İtalya’da üniversite okuma müracaatı için izlenen adımlar şöyledir:

  • Başvurular İtalya’da yer alan üniversitelerin sahip oldukları resmi web adresler üzerinden kabul edilirken, her bir üniversitenin kendine ait web adresi faklıdır.
  • Kişi tercih ettiği üniversitenin web adresinin ana sayfasındaki ‘’CreateAccount’’ sekmesine giriş yaparak, açılan forma kimlik ve iletişim bilgileri yazıp, kaydetme işlemi ardından profil oluşturur.
  • Bu profil sayfasında yer alan ‘’ Application’’ sekmesinden ise başvuru gerçekleşir. Sekmeye giriş ardından açılan pencere ekranına başvuru talep mektubu, lise mezuniyet belgesi, TOEFL, SAT, ACT sınav sonuç belgeleri, kimlik, fotoğraf, pasaport evrakları taratılarak ‘’gönder’’ kutucuğuna tıklanır.

Bu kapsamda İtalya’da üniversite okumak için tamamlanan başvuru ardından üniversitenin, verilen iletişim bilgilerine bir davet mektubu göndermesi beklenir. Olumlu geri dönüşün alınması ile İtalya öğrenci vizesine başvur yapılmalıdır.

İtalya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

İtalya öğrenci vizesi edinmek için izlenen adımlar şu şekilde sıralanır:

  • Kişi, almış olduğu davet mektubu, öğrenci vizesi başvuru formu, vize başvuru harcının yatırıldığını belirten makbuz, sabıka kaydı, 3 adet biyometrik fotoğraf, pasaport, kimlik fotokopisi ile İtalya Konsolosluğuna başvuru gerçekleştirir.
  • Vize başvuru formu indirme ve harç ücretinin yatırılacağı hesap numarasını öğrenme işlemleri, https://www.italyakonsoloslugu.org/istanbul-baskonsoloslugu/ resmi web adresi ana sayfasında yer alan ‘’ öğrenci vizesi başvuru formu’’ sekmesinden gerçekleşir.
  • Evrak teslimi ardından başvurular tamamlanır.

Bu kapsamda yapılan başvuru ardından konsolosluğun ileteceği yeni hesap numarasına İtalya çıkışı için gerekli olan sağlık sigortası ücreti yatırılır. Bu işlemin makbuzu, öğrenci vizesi ve davet mektubu ile üniversite aydı aşamasına geçiş yapılır.

İtalya’da Üniversite Kaydı Nasıl Yapılır?

İtalya’da üniversiteye kaydolmak için izlene adımlar şu şekilde sıralanır:

  • Kabul mektubu alınan üniversiteye ziyaret ardından, öğrenci işleri birimlerine pasaport, öğrenci vizesi, İngilizceye çevrilen noter onaylı lise diploması, sağlık sigortası, TOEFL, SAT, ACT sınav belgeleri, fotoğraf, kimlik fotokopisi evrakları ve ilk yıl harç yatırma makbuzu teslim edilir.
  • Yeni dönem kayıt formu kimlik ve iletişim bilgileri ile doldurulup imzalanır.

Bu kapsamda eğitim kayırları tamamlanır. Kayıt sırasında iletilen harç yatırma makbuzu ise üniversitenin ilettiği davet mektubunda yer alan bilgiler kapsamındaki ücret dahilinde ilgili hesap numaralarına aktarılarak elde edilir.

İtalya’da Üniversite Okuma Maliyeti Ne Kadar?

İtalya’da üniversite okuma masrafları şu şekilde sıralanır:

  • Üniversitelerin ortalama yıllık harç miktarı, 900 ila 2300 Euro arasında değişir.
  • Öğrenci vizesi alımı için ödenen masraflar ise 40 Euro’dur.

Bu kapsamda bir yıllık eğitim için gerekli olan konaklama ve genel ihtiyaç masrafları ile birlikte ortalama 3.000 Euro ile İtalya’da üniversite okumak mümkündür.

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Eğitim
26 Mart 2024
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun bir tanımını yapalım. Eğitim: Bir insanın; duygusal, bedensel, zihinsel olarak sahip olduğu yeteneklerini belirlenen amaç doğrultusunda geliştirmektir. Kısacası eğitim, ülke insanını en iyi şekilde yetiştirmektir. Eğitim, hayat boyu devam eder, ömür boyudur. Eğitim, sürekli devam eden bir süreçtir. Ne kadar eğitim, o kadar gelişmişliktir. Bir ülke, eğitimi kadardır. Bu kadar […]

Neden Güçlü İletişim Özelliklerine Sahip Bir Cep Telefonu Taşımalısınız?

Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, uluslararası seyahatlerde iletişimi kolaylaştırmak için cep telefonlarının rolü önemlidir. Rahat bir tatil veya iş seyahati yaparken güçlü iletişim özelliklerine sahip bir cep telefonuna sahip olmak seyahat deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir ve size birçok avantaj sağlayabilir. Uluslararası Seyahatlerde Gelişmiş Mobil İletişimin Kritik Rolü Sınırlar Arası Bağlantı Kurun Uluslararası seyahatlerde güçlü iletişim özelliklerine […]