Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

TÜKODER, “Elektrik dağıtım şirketleri, yönetmeliğe aykırı hareket ediyorlar!

Yayınlanma:
ABONE OL

Elektrik faturalarının, yasal süresinden uzun sürelerde düzenlendiği yönünde gelen şikâyetler ile ilgili Tüketiciyi Koruma Derneği (Tükoder) Genel Başkanı Aziz Koçal’ın bir açıklamayla tepki gösterdi. 

Tüketiciyi Koruma Derneği (Tükoder) Genel Başkanı Aziz Koçal, “Elektrik dağıtım şirketleri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun yayınlamış olduğu yönetmeliğe aykırı hareket etmeye devam ediyorlar” dedi. 

       EPDK nın yayınlamış olduğu Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinin Sayaçların okunması ile ilgili 32/1 maddesi  “ Sayaçlar, en az 25 en fazla 35 günlük dönemlerle dağıtım şirketi tarafından her takvim ayında bir defa okunur. Bu okuma aylık okuma olarak değerlendirilir”  Hükmüne aykırı olarak 40/90 gün arasında fatura düzenlendiği yönünde çeşitli şikâyetler tarafımıza ulaşmaktadır.

İstanbul da bir vatandaşa Enerjisa Şirketi tarafından 88 günlük 676,00 Tl lik bir fatura düzenlenirken, aynı binadaki diğer komşusuna da 88 günlük, Gölcükte ise Sepaj enerji tarafından yine bir vatandaşa ise 55 günlük 337,00 TL fatura düzenlendiği tarafımıza gelen şikâyetlerden bazılarıdır. 

       Bilindiği üzere EPDK Başkanı İGDAŞ Faturalarının yasal düzenleme sürelerine uyulmadığı gerekçesi ile 08/05/2020 tarihinde bir Televizyon kanalında vatandaşlara seslenerek    “Sayaç bu işin terazisidir. Güveninizi kaybetmeyin. EPDK gereğini yapacaktır.

Yanlış faturaları ödemek zorunda değilsiniz. Mevzuat doğru fatura ödemesini gerektirir.” Demişti, Bu sözlerin Elektrik dağıtım şirketleri içinde geçerli olduğunu düşünüyoruz. EPDK Başkanının demecine ve tebliğ hükümlerine göre Bu vatandaşların bu faturaları ödememesi gerekiyor. Ödemediğinde elektriği kesilir ise nereye başvuracak. Faturaları 35 günün üzerinde düzenlenen  abonenin de saatlerinin bulunduğu yerin değişmediği ve okunabilir bir yerde olduğu halde neden bu kadar uzun süre de fatura düzenlendiğini haklı gerekçesi olabilir mi?. Bu tür uygulamaların haklı gerekçesinin olamayacağı kamuoyuna bizzat EPDK tarafından açıklanmıştır. 

       İGDAŞ faturaları ile ilgili kamuoyuna yaptığımız açıklamalarda, EPDK’nın bu hassasiyetini diğer doğalgaz şirketleri ve elektrik dağıtım şirketleri hakkında da göstermesi gerektiğini onlar hakkında da EPDK’ya şikâyetler gittiğini gerekli incelemeye başlandığına dair açıklamalar beklediğimizi ifade etmiştik.

       Şimdi kamuoyu huzurunda soruyor ve gereğinin yapılması talep ediyoruz.

       Gerek Kadıköy de enerji dağıtımı işini üstlenen Enerjisa şirketi gerek ise Gölcük’te enerji dağıtımı işini üstlenen Sepaş şirketi hakkında inceleme başlatacakmısınız.

       İki üyemiz ve benzer durumda başka abonelerinde olduğunu bildiğimiz uygulamaların derhal düzeltilmesi ve faturalarının iptal edilmesi Enerji dağıtım şirketlerinin “Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinin Sayaçların okunması ile ilgili yönetmeliğe “ uygun hareket edilmesi yönünde gereğinin yapılması için ve EPDK başkanının Tüketicinin haklarının korunması yönünde kamuoyuna yansıyan hassasiyetinden hareketle talep ediyoruz.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. Türkiye’de özellikle son yıllarda konutlardaki arz yetersizliği ve enflasyondaki hızlı yükseliş, kira fiyatlarının katlanarak artmasına […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]