Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul’da sahte polis kimliği ile gasp yapan yabancı uyruklu çeteye operasyon

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’da yazıcıdan çıkarttıkları sahte polis kimlikleri ile kendi vatandaşlarını gasp eden 3 yabancı uyruklu şahıs, düzenlenen operasyonla yakalandı.

İstanbul’da yazıcıdan çıkarttıkları sahte polis kimlikleri ile kendi vatandaşlarını gasp eden 3 yabancı uyruklu şahıs, düzenlenen operasyonla yakalandı. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendilerini “polis” olarak tanıtan kişiler tarafından gasp edildiklerini iddia eden yabancı uyruklu şahıslardan gelen şikayetler üzerine harekete geçti. Gasp olaylarının meydana geldiği yerlerdeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, eşkalleri tespit edilen şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Polis, ilk olarak sivil araçla kendilerini polis olarak tanıtıp sahte polis kimliği göstererek durdurdukları yabancı uyruklu kişilerin cep telefonlarını, elektronik eşyalarını ve paralarını gasp eden şüphelilerin kullandığı aracın plakasını tespit etti. Yapılan araştırmalarda çete üyelerinin kullandıkları aracın kiralık olduğu tespit edildi. Polis, oto kiralama yetkilisi gibi davranarak Razgar S. (26), Muhammed B. (28) ve Ahmet El E. (21) isimli gaspçılar ile kiralama şirketi üzerinden buluşma saati ayarladı. Gasp olaylarının şüphelisi 3 kişi, kiralama şirketine geldikleri sırada takibe alınarak operasyon gerçekleştirildi. Ahmet El E. ile birlikte gasp olaylarının sorumluları olduğu belirlenen Razgar S. ve Muhammed B., kiralama şirketinde kıskıvrak yakalandı.

Gözaltına alınarak Şehit Cemal Şenel Polis Merkezi’ne götürülen 3 gaspçı sorguya alındı. Soruşturmada şüphelilerin kabarık suç dosyaları da ortaya çıktı. Zanlıların 15 Mart’ta Bağcılar Merkez Mahallesi’nde bir evde kalan 10 yabancı uyruklu kişinin gasp edilip cep telefonlarının alınması, 29 Nisan’da Bağcılar Kazım Karabekir Caddesi üzerinde yürüyen 2 yabancı uyruklu kişinin 2 cep telefonu ve 700 TL paralarının gasp edilmesi ile aynı günün akşamı İnönü Mahallesi’nde bir evde yaşayan 4 yabancı uyruklu kişiye ait 3 cep telefonu, 1 dizüstü bilgisayar ve 200 lira paranın gasp edilmesi olaylarının da faili oldukları tespit edildi.

Tutuklanan gaspçıların örgütle bağlantıları olup olmadığı araştırılıyor

Şüphelilerin kendilerini “polis” olarak tanıtarak gerçekleştirdikleri her gasp olayında kiraladıkları farklı bir aracı kullandıkları, bu araçları kiralarken sahte kimlik ve pasaport belgeleri kullandıkları tespit edildi. Polis, 3 kişilik gasp şebekesinin PKK/KCK terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG ile bağlantıları olup olmadığını da araştırıyor.

Operasyonla yakalanan 3 gaspçı, emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum Saba Tümer, programının ikinci bölümünde çok sevdiği Mabel Matiz’i ağırladı. Tümer’in; “Bazen ruhun, bedenin […]