Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Anne Mutfağına Yakışır, En Kullanışlı Anneler Günü Hediyeleri

Yayınlanma:
ABONE OL

Anneler Günü’nde annenize hem onu mutlu edecek hem de yardımcı olacak bir hediye seçebilirsiniz. Yüzlerce hediye alternatifi içinden seçim yapmak sizin için zorsa, annenizin sevdiği ve yapmaktan keyif aldığı aktiviteleri düşünebilirsiniz. Eğer anneniz mutfakta stres atan, yemek yaparken yaratıcılığını sergilemekten, misafir ağırlamaktan keyif alan bir kadınsa, anne mutfağına yakışır, en kullanışlı Anneler Günü hediyeleri için mutfak ürünlerine yönelebilir ve onu mutlu edebilirsiniz.

Başınızın Tacı Annenize Özel Mutfak Hediyeleri

Annenize mutfak ile ilgili bir hediye seçerken öncelikle onun yemek hobisini göz önüne almalısınız. En özendiği alan hangisi? Yemek hazırlamak, pişirmek veya sofra düzenlemek konusunda daha özenli ve istekli olabilir. Yemeğin hazırlık aşamasından daha çok keyif alan biriyse, hazırlıkta kullanılacak bıçak setleri, küçük ev cihazları, mutfak aletleri ve hazırlık aparatları onun için hediye olarak seçilebilir. Eğer yemek pişirme konusunda uzmansa, tencere setleri, tava takımları, fırın, ocak ve davlumbazlar pişirme konforunu artıracak armağanlar arasında sıralanabilir. Eğer anneniz sunumlara, ikram ve servislere daha çok özen gösteriyorsa incecik porselenler, kristal takımlar, vitrin setleri, çatal bıçak takımları, yemek servisleri, sofra düzenleyiciler ve aksesuarlar arasından seçiminizi yapabilirsiniz. Mutfak hediye alternatiflerini değerlendirirken annenizin ihtiyaçlarına da dikkat etmelisiniz. Bulaşık makinesi eskimiş, mutfakta yeni bir ihtiyaç doğmuş, yeni çıkan bir ürünü almak istiyor olabilir. Mutfak işlerini yaparken onu gözleyerek neye ihtiyacı olduğunu tahmin edebilirsiniz. Eğer mutfak trendlerine, yeni çıkan ürünlere yabancıysanız size son zamanlarda rağbet gören mutfak araçlarından bahsedebiliriz. Elektrikli mutfak aletleri hem kullanışlı olmaları hem de ekonomik hediye alternatifleri oluşturmaları nedeniyle Anneler Günü için vazgeçilmezdir. Bu yıl ise, evde ekmek yapma gereği nedeniyle hamur yoğurma makineleri ve ekmek yapma cihazlarına rağbet oldukça artmıştır.

En Çok Rağbet Gören Mutfak Cihazları

Ekmek makineleri yalnız dönemsel bir ihtiyaç olarak düşünülmemelidir. Evde ekmek yapmanın keyfini ve lezzetini alan, sabah mis gibi ekmek kokusu ile uyanan birçok kişi bu alışkanlığı uzun süre devam ettirmeye adaydır. Fırınlarda hazırlanan ve genellikle hazır alınan ekmekler, hijyen gereksinimi ile evlerde pişmeye başlarken, sosyal medya, mutfak meraklılarının en çok kabaran, en iyi pişen, tam kıvamında ekmek yapma yarışlarına sahne olur. Tepside, kek kalıbında, fırında pişen ekmekler uzun uğraşlar gerektirir. Uzun uzun mayalanma, defalarca yoğurma, doğru nem ve ısı düzeyinde pişirme uzmanlık ister. Yoğurma esnasında mutfak aletleri değil daha çok el kullanılır. Ekmek hamurunun yoğrulması bile diğer hamurlardan farklıdır, katlanması, tezgaha defalarca vurulması, havasının iyice alınması gerekir. Üstelik pişirme esnasında da fırının nemli olması kabuk sertliği için hayati önemdedir.

İyi bir hamur işinin sırrının uzun uzun yoğrulan hamurlar, iyice karışan içerikler olduğunu bilen kadınlar, uzun uzun, defalarda hamurla uğraşır. Eğer anneniz evde ekmek yapıyorsa, sıradan bir poğaça yapmaktan çok daha fazla emek harcadığına emin olabilirsiniz. Anne elinin lezzeti bu uzmanlıktan kaynaklansa da iyi hamur yoğurmanın da kolay yolu mevcuttur. Hamur yoğurma makinelerini tercih ederek annenizin evdeki zahmetini azaltabilir, mükemmel poğaçalar, ekmekler hazırlamasına yardımcı olacak aletlerle, hayatını kolaylaştırabilirsiniz.

Ekmek yapma makinesi ürünleri de tam kıvamında ekmekler hazırlamaya yardım eder. Birçok pişirme makinesi karıştırma fonksiyonunu da içinde bulundurur. Cihazlar, otomatik karıştırma, pişirme, ısı ve nem ayarlama özelliklerine sahiptir. Üstelik zamanlama ayarı sayesinde dilenen zamana kurularak, ekmeğin sıcacık hazırlanmasını sağlar. Her evi bir fırına dönüştürecek kadar maharetli olan makineler, kendi kalıplarının yardımıyla profesyonel fırıncılar tarafından yapılmış düzgünlükte ekmekler hazırlanmasına yardımcı olur. Anne sofraları, profesyonel ekmek yapma makinesi sayesinde, dakikalar içinde hazırlanan, dilenen doygunluğa ulaşan sıcacık ekmekleri ağırlar.

Hamur Karıştırma ve Ekmek Yapma Makinesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ekmek makinelerinin onlarca farklı çeşidi olduğunu görebilir ve konuya yabancıysanız seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Dikkat edeceğiniz noktaları bildiğinizde, kriterleri gözeterek kısa sürede ihtiyacınıza en uygun ürünü belirleyebilir, Anneler Günü için en kullanışlı seçimi yapabilirsiniz.

·         Ekmek makinelerinin kapasiteleri birbirinden farklıdır. Evdeki kişi sayısına, yapılmak istenen ekmeğin büyüklüğüne göre makine kapasitesi seçilmelidir.

·         Ekmek makinelerinde tek veya çift bıçak sahibi olduğunu görebilirsiniz. Yoğurmanın bıçak sayısı ile ilgili olduğu düşünülebilir. Elbette bıçak sayısının fazlalığı karıştırma yönlerini, hızını etkiler ancak her zaman çok sayıda bıçak gerekli değildir. Kazan büyüklüğüne göre bıçakların yeterliliğini ölçebilirsiniz. Eğer 1 kilogramın altında kapasitesi olan bir cihaz alacaksanız tek bıçak yeterlidir, daha büyük kazanlı makineler için çift bıçak özelliğini aramalısınız.

·         Malzeme kalitesine önem vermelisiniz. Kapağın hava sızdırmadığından, gevşemeyen malzemeden yapıldığından emin olmalısınız.

·         Kapakta şeffaf alan bulunması kontrolü kolaylaştırır. Bu özellik özellikle yemekleri pişerken izlemeyi seven anneler için önemlidir.

·         Makinelerde var olan program seçenekleri pişirme işlemini profesyonelce yapmaya yardımcı olur. Tek bir çeşit ekmek yapmak genellikle mutfak meraklıları için yeterli değildir. Köy ekmeği, baget ekmek, tam buğday unlu ekmek gibi yeni denemeler yapılacaksa çok programlı makineleri tercih edebilirsiniz.

·         Ekmek makinesinin programlanabilmesine özen göstermelisiniz.

·         Uzun süre sıcak tutma fonksiyonu kullanışlılığı artırır, seçim esnasında göz önünde bulundurabilirsiniz.

·         Çoğu makine, kabuk rengi koyuluğunu seçmenizi sağlar.

·         Makinelerde ölçü kabı olması tam kıvamında ekmekler hazırlamanız için gereklidir. Eğer mutfakta ölçü kabı yoksa, ölçü aparatları bulunan cihazları almalısınız.

·         Kolay temizlenebilme ve bulaşık makinesinde yıkanabilir parçalar bulundurma mutfak işlerini kolaylaştırır. Küçük ev aletleri seçerken bu özellikleri muhakkak aramalısınız.

Anneniz İçin Doğru Cihazı Bulmanın İpuçları

Anneler Günü hediyeleri seçerken ürünlerin fiyatları sizler için kıstas olabilir. Ekmek yapma makinesi fiyatları ürünlerin fonksiyonlarına, kapasitesine, teknik özelliklerine, pişirme sürelerine, program sayılarına göre değişiklik gösterir. Annenizin ihtiyacı olan kapasiteyi, teknik özellikleri not ederek ürünleri elemelisiniz. Fiyat karşılaştırmasını en son yaptığınızda, ihtiyaçlarına cevap veren ve bütçenize en uygun ürüne daha kolay ulaşabilirsiniz. Cihazların beyaz veya gri renklerde alternatifleri bulunur. Mutfağın genel rengine, dekorasyon stiline, diğer küçük ev aletlerinin tasarımlarına bakarak ürün rengine ve stiline karar verebilirsiniz. Eğer mutfaktaki büyük beyaz eşyalar daha çok beyaz renklerdeyse beyaz, gri tonlar ağırlıklıysa gri ürünleri alabilirsiniz. Ayrıca anneler, genellikle küçük ev aletlerinde kendi gözde markalarını belirler ve seçimlerini buna göre yapar. Eğer mutfaktaki birçok küçük ev aleti aynı markanın tasarımı ise, seçim esnasında bu markanın modellerine öncelik verebilirsiniz. Anneler, güvendikleri markaların ürünlerini seçtiğinizde daha mutlu olabilir, güvenle ekmeklerini hazırlamaya başlayabilir. Markaların servis ağları, garanti süreleri gibi detaylara da önem vermeli, seçim esnasında bu bilgileri kıyaslamalısınız.

Annenizin evde fırın lezzetinde ekmekler yapmasını sağlayacak makineler, hem daha sağlıklı yiyecekler hazırlamasına hem de daha az zahmet göstermesine imkan tanır. Ona yalnızca bir küçük ev aleti değil, daha güvenle hazırlanan yiyecekler, daha sağlıklı bir yaşam, evde geçirilen günlerde daha konforlu bir mutfak armağan etmek isterseniz siz de ekmek yapma makinelerini anneler günü hediyesi olarak seçebilirsiniz. Anne mutfağına yakışacak, mis gibi ekmek kokusunu evlere getirecek son teknoloji cihazları, ailenize uzak olsanız dahi internet üzerinden sipariş verebilirsiniz.

İlgili Haberler

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum Saba Tümer, programının ikinci bölümünde çok sevdiği Mabel Matiz’i ağırladı. Tümer’in; “Bazen ruhun, bedenin […]

Çocuk
05 Nisan 2024
Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivalinde farklı ülkelerden çocuklar İstanbul’da olacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) tarafından yine Türk ve dünya çocuklarının bir araya geleceği bir etkinlikle kutlanıyor! 19-25 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, dünya genelinde 16 ülkeden çocuk halk dansları topluluğunu İstanbul’da ağırlayacak. Şehrin 11 farklı […]

Neden Güçlü İletişim Özelliklerine Sahip Bir Cep Telefonu Taşımalısınız?

Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, uluslararası seyahatlerde iletişimi kolaylaştırmak için cep telefonlarının rolü önemlidir. Rahat bir tatil veya iş seyahati yaparken güçlü iletişim özelliklerine sahip bir cep telefonuna sahip olmak seyahat deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir ve size birçok avantaj sağlayabilir. Uluslararası Seyahatlerde Gelişmiş Mobil İletişimin Kritik Rolü Sınırlar Arası Bağlantı Kurun Uluslararası seyahatlerde güçlü iletişim özelliklerine […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]