Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Perinçek, Alevilik İslam’dır, ayrı din değildir

Yayınlanma:
ABONE OL

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten İBB’ye tepki:

“Alevilik İslam’dır, ayrı din değildir”

      Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 23 Nisan’da çocuklara gönderdiği kitapçıkta, Aleviği ayrı bir din olarak sunmasına tepki gösterdi. Perinçek, “Alevi vatandaşlarımız Müslümandır, Aleviliğin İslam dışı başka bir din olarak görülmesini kesinlikle kabul etmezler. Alevi de biziz, Sünni de biziz, hepimiz Türk milletiyiz. Bu bir Amerikan projesidir. Proje çökmüştür.” dedi. 

      Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. “Alevilik ve İslamiyet ayrı din değildir. La ilahe illallah Muhammedünresulullah. İslamın temel şartını ve felsefesini de ifade ediyor. Kaldı ki Alevilik bir mezhep değildir. Alevi vatandaşlarımız Caferilik mezhebindendir. Müslümanlığın bir koludur. Nasıl ki diğer mezhepler İslam’ın bir yoludur, Alevi vatandaşlarımız da Müslümandır. Bu proje ile yeni karşı karşıya değiliz. Yıllardan beri Batı merkezinden bu telkin ediliyor. “Alevilik İslam’dan farklı bir dindir” deniliyor. Bunu Almanya da işliyor ve maalesef Türkiye’de de bazı çevrelerde var. Hatta Türklüğü de inkâr ediyorlar. Oysaki Alevilik Türklüğün hasıdır.

“ALEVİ YURTTAŞLARIMIZ KABUL ETMEZ”

Çok ilginç, İBB’nin resminde İslamiyet’le Aleviliği yan yana bile koymuyor arasına Hıristiyanlığı koyuyor. Arasına papazı oturtuyor. İslamiyet’i ayrı din olarak gösterilmesi tam bir Amerikan projesidir. Bunu hiçbir Alevi yurttaşımız kabul etmez. ABD’den fonlanan, merkezi hükümet yerel hükümet ayrımı yapan bir takım belediyeler bu resimleri yayabilir. Ancak Alevi vatandaşlarımız, kesinlikle biliyorum, bunu kesinlikle kabul etmez. Hepsi Muhammedidir. Hepsi Müslümandır. Alevilik- Sünnilik bizim aramızdaki farklı yollardır. Bizi ne İstiklal Savaşında ne bugün bölememişlerdir, ne de yarın bölemeyeceklerdir. Burada Türkiye’ye karşı bir kasıt vardır. Aslında bir uyarı vardır, hepimiz için… Bu fotoğrafın hepimizi uyandırması gerekiyor.

         “SÜNNİ-ALEVİ AYRIŞMASI AMERİKAN PROJESİDİR”

Burada bir fotoğraf yok. ABD’nin stratejisi var. O strateji neydi? Sünni – Şii kamplaşması. Ama o proje çöktü. Birkaç yıl önce Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ABD’ye gidiyordu. Bütün gazeteler, “Tayyip Erdoğan ABD’den ödevini alarak dönecek. Sünni-Şii kamplaşması olacak vb.” derken o proje çöktü. Nasıl çöktü?  Türkiye, İran, Katar yan yana ama Suudi Arabistan karşı tarafta, ABD’nin yanında Ortadoğu’daki halklar Sünni-Şii ekseninde bölünmediler; Amerikan emperyalizminin yanında olanlar ve olmayanlar diye bölündüler. Karşısında olan Sünni’siydi, Şii’siydi beraber oldu. Bakın Körfez’deki Katar bizim tarafta oldu. Ancak Sünniliğin şampiyonu olarak görülen Suudi Arabistan, ABD tarafında oldu. Yani Amerikan projesi çöktü. Kürt de biziz, Alevi de biziz, Sünni de biziz, hepimiz Türk milletiyiz. Oyuna gelmeyiz çünkü laikliğimiz var.

“TÜRKİYE’DE YEREL HÜKÜMET YOK”

İstanbul, İzmir, Ankara ve Diyarbakır Belediyesi sürekli şu propagandayı yürütüyor: “Merkezi hükümet ve yerel hükümet” Türkiye bir federasyon değil; bizim böyle bir geleneğimiz yok. Biz de yerel yönetim var, yerel hükümet yok. İBB de bunları yayınlayarak milletin içine bir yara gibi işlemeye çalışıyor ama bunların da hiçbir şekilde başarıya ulaşma şansının olmadığını da biliyoruz.

“OYUNA GELMEYİZ”

İBB’nin mutlaka bir açıklama yapması lazım. Bunların hiçbiri çocuklara hitap etmiyor. ABD’nin Türkiye’yi kaosa götürme, sarsma gibi planlarının gündeme getirildiğini görüyoruz. Sonuç itibariyle Türkiye’nin içine girdiği bu koşullarda, ABD’nin hesabına bazı sonuçlar üretme hayalleri var, planlar var, fesatlar ve fitneler var. Türkiye bugün ayrışmayacaktır, kenetlenecektir. Bizim buradan Üretim Ekonomisiyle çıkmamız, milli hükümet ile çıkmamız lazım.

İlgili Haberler

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]

Genel
30 Nisan 2024
Kuğu Gölü Balesi İzmir’de izleyiciyle buluştu

İzmir Devlet Opera ve Balesi, klasik bale repertuvarının en ikonik eserlerinden biri olan Kuğu Gölü balesini bu akşam Bornova Necdet Aydın Sahnesinde İzmirli izleyicilerle ilk kez buluşturmanın heyecanını yaşadı. Pyotr Ilyich Tchaikovsky’nin ilk bale çalışması olarak bilinen Kuğu Gölü, 1877 yılında Bolshoi Tiyatrosu’nda sahnelendiğinde karmaşık müziği ve hatırlanamaz koreografisiyle eleştirilse de zaman içinde bale denince […]

Dünyadan
30 Nisan 2024
Türk Yunan Ortak Yapımı Romeo & Juliet’ i 2 Ülkenin Bakanı Birlikte İzledi

Devlet Tiyatroları ve Yunanistan’dan Atina Konser Salonu Megaron ve Lykofos ortak yapımı William Shakespeare’in ölümsüz eseri Romeo ve Juliet, 26 Nisan Perşembe günü, Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda, saat 20.00’de seyirci ile buluştu. Temsil öncesi Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, oyunun yönetmeni Lefteris Giovanidis ile oyunun yapımcılarından Lykofos Genel Sanat Yönetmeni Yiorgos Lykiardopoulas Yunanistan […]

Çocuk
30 Nisan 2024
AKUT VAKFI, 23 Nisan Şenliği’nde çocuklarla buluştu

AKUT VAKFI, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların yanındaydı. Nesin Vakfı’nın Çatalca’daki 23 Nisan Şenliği’ne destek veren AKUT VAKFI, çocuklarla doğanın bir parçası olabilecekleri eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdi. Vakfın Hatay’da eğitime kazandırdığı okullarda ve kuaförlerde de 23 Nisan sevinci vardı. Ülkemizde deprem bilincinin yaygınlaştırılması için yaptığı çalışmalar yanında insani yardım projeleri ve eğitime verdiği […]