Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İstanbul’un Semtlerinde Öğrenci Yaşamı

Yayınlanma:
ABONE OL

Ülkemizin en büyük öğrenci kenti ve aynı zamanda bir metropol olan İstanbul, sahip olduğu üniversiteler, sosyal imkanlar ve iş dünyası ile öğrenciler için en ideal şehirlerin başında yer alıyor. 39 ilçesi bulunan bu metropolde neredeyse tüm ilçelerde öğrenci popülasyonu yer alıyor. İstanbul’da ilçelere göre öğrenci dağılımları ve öğrenci yaşamı her ilçe için farklılık gösteriyor.

Kadıköy

İstanbul’un merkezi ilçelerinden biri olan Kadıköy; birçok üniversitenin kesiştiği bir konumda yer alması, sosyal yaşam için çok fazla alternatif barındırması ve kiraların uygun olması nedeni ile öğrenci yoğunluğunun çok fazla olduğu ilçelerin başında yer alıyor.

Güngören

Avrupa yakasında yer alan ve bir üniversite ile iki yüksekokula ev sahipliği yapan Güngören ilçesi merkez ilçelere göre daha sakin bir sosyal yaşama sahiptir. Öğrenci yoğunluğu İstanbul geneline kıyasla ortalamanın üzerinde yer alan Güngören ilçesinde yaşam şartları öğrenciler için daha ekonomik şartlara sahip.

Maltepe

İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan Maltepe ilçesi; Maltepe Üniversitesi’ne ait kampüslerin yanı sıra iki farklı üniversitenin birer kampüsüne de ev sahipliği yapıyor. Kadıköy ile sınır ilçesi olması ve farklı üniversitelere v sahipliği yapıyor olmasından dolayı yoğun bir öğrenci kitlesi bu ilçe de ikamet ediyor. Ekonomik olarak Kadıköy’e kıyasla daha uygun şartlara sahip olan ilçe de sosyal yaşam imkanları da Kadıköy ile kıyaslanacak kadar iyi.

Sarıyer

Boğaziçi, İTÜ, MEF, Işık, Koç üniversitesi gibi köklü üniversitelere ev sahipliği yapan Sarıyer ilçesiİstanbul’un en kalabalık öğrenci nüfusuna da ev sahipliği yapıyor. Öğrenci nüfusunun fazla olması kira fiyatlarının yüksek olmasına, sosyal yaşamın iyi olmasına neden olmuş durumda. Ulaşım bakımından da birçok ilçe ile ortak noktada yer alıyor olması öğrencilere sağladığı kolaylıklar arasında yer alıyor.

Küçükçekmece

Arel , Sabahattin Zaim ve Küçükçekmece Çocuk üniversitelerine ev sahipliği yapan ilçe öğrenci nüfusu bakımından ortalamanın üzerinde yer alıyor. Her ne kadar İstanbul’un dışında yer alan bir ilçe olsa da sosyal yaşamı gelişmiş, öğrenci için yaşam şartları ekonomik olarak ideal olan bir ilçe olma özelliğine sahip olan ilçe aynı zamanda yeni bir üniversitenin de temellerinin atıldığı ilçe olma özelliğine sahip.

İlgili Haberler

Eğitim
26 Mart 2024
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun bir tanımını yapalım. Eğitim: Bir insanın; duygusal, bedensel, zihinsel olarak sahip olduğu yeteneklerini belirlenen amaç doğrultusunda geliştirmektir. Kısacası eğitim, ülke insanını en iyi şekilde yetiştirmektir. Eğitim, hayat boyu devam eder, ömür boyudur. Eğitim, sürekli devam eden bir süreçtir. Ne kadar eğitim, o kadar gelişmişliktir. Bir ülke, eğitimi kadardır. Bu kadar […]

Eğitim
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size Uygun Olanı Bulun

Güvenilir ve hızlı bir sanal sunucu (VPS) çözümüne mi ihtiyacınız var? Türkiye’de hizmet veren birçok harika sanal sunucu sağlayıcısı bulunmaktadır, ancak ihtiyaçlarınız için en uygun olanı seçmek zor olabilir. İster küçük bir işletmeyi yönetiyor olun, ister yüksek trafikli bir web sitesine ev sahipliği yapıyor olun, dikkate alınması gereken birçok önemli faktör vardır. Bu blog yazısında, […]

KMSpico kullanarak Excel dünyasına dalın

Kimya dönem ödevi yazma yolculuğumun başında, derinlemesine veri analizi ve etkili sunum ihtiyacı ile karşı karşıya kaldım. Kimya bana her zaman karmaşık formüllerin ve reaksiyonların büyülere benzediği heyecan verici bir şey gibi geldi. Ancak konu veri işleme ve analiz olunca profesyonel bir asistan olmadan baş edemeyeceğimi fark ettim. Seçimim, yetenekleri hakkında çok hevesli eleştiriler duyduğum […]