Slot Siteleri Giriş En iyi Casino Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Odaklanma Problemi ile Nasıl Başa Çıkılmalıdır ?

Yayınlanma:
ABONE OL

Yaşam koçu Gülüstan Aytun:

Odaklanma problemi, fiziksel hareketlilik ve beslenme ile oldukça ilişkili olan bir durumdur. Yeteri düzeyde bir beslenme gerçekleştirilmediğinde ve aynı zamanda olması gerekenden daha az hareket ediliyorsa bu iki durum odaklanma probleminin oluşmasına zemin hazırlar. Bu odaklanma problemi ile baş edebilmek güçtür ancak konsantrasyon sorununu aşabilmek de özellikle uzman olan yaşam koçları yardımı ile mümkün olabilmektedir.

ilginiz Çekebilir : nlp uzmanı

Odaklanma Probleminin Sonuçları

Yaşam boyunca dikkat dağınıklığı, odaklanma problemleri gibi durumlar her insanın başına gelebilecek durumlardır. Özellikle de yorgun geçen yaşamsal dönemlerde ciddi ölçüde bu durumdan mustarip olunabiliyor. Akıllara takılan ve çözülmeyi bekleyen problemler de insanların dalgın olmalarına, dikkatlerini bir yönde verememelerine sebebiyet veriyor. Bu gibi hususlarda yapılması gerekilen işe yeteri düzeyde odaklanılamamaktadır. Bu odaklanamama süreci, uzun vadede geri dönüşü olmayan hatalar yapılmasına da neden olur. Hataların yanı sıra aynı zamanda bir iş ile olması gerekenden daha fazla uğraşmamıza, yaptığımız işten bayağı derecede sıkılmamıza ve bunların sonucunda en önemlisi de zamanı gereksiz harcamamızada neden oluyor.

ilginizi çekebilir : yaşam koçu

Uygu ve Yemek Düzeni

Konsantrasyon, hayatta başarıya ulaşabilme yolunda çok büyük bir etkiye sahiptir. Fiziksel durumlardan daha çok yetenekte etki yapan bir durumdur. Bu sebepten ötürü uykunun tam olarak alınması gerekiyor. Bunun yanında aynı zamanda ağır olan yemeklerden de uzak durulması gerekiyor. Odaklanma açısından uygu ve yemek düzeni büyük önem taşıyor. Yeteri düzeyde uyku ve dengeli beslenme şartı vardır. Uyku ve yemek düzeninin yanında alkol kullanımı da odaklanma problemlerinin ortaya çıkmasına sebebiyet verebilmektedir. Alkol kullanımından kaçınarak odaklanma sorunlarınızın üstesinden gelebilirsiniz.

ilginizi çekebilir : ilişki koçu

Spor Yaparak Odaklanma Probleminden Kurtulabilirsiniz

Düzenli egzersizler yapmak, yorgun hissedildiğinde insanların daha çabuk toparlanmasına olanak sunuyor. Ayrıca odaklanma problemlerinden kurtulabilmek için tempolu bir yürüyüş, düzenli olarak yapılan sporlar gerekli görülüyor.

Aynı Anda Tek Bir İş

Gün boyunca pek çok iş için çalışma gösterebilirsiniz. Ancak birden fazla işle aynı anda uğraşmanız halinde odaklanmada sorun yaşayabilir, bu doğrultuda yapmış olduğunuz işlerden yeteri düzeyde memnun da kalamayabilirsiniz. Gün içerisinde yapacak olduğunuz işleri, belli bir program dahilinde hazırlayabilir, işlerinizi teker teker halledebilirsiniz. Bu daha sağlıklı işler ortaya koymanıza yardımcı olurken odaklanma konusunda herhangi bir sorun yaşamanızın da önüne geçecektir.

Gereksiz Düşüncelerden Uzaklaşın

Zihninizde yer edinmiş olan düşünceler, sizin yeteri düzeyde dikkatinizin toplanmasına yardımcı olmayacak, aksine işinizi daha da zorlaştıracaktır. Gereksiz düşüncelerin yanında işlerinizi nasıl yetiştireceğinize dair duygu değişimlerinizin, olumsuzluk getiren hislerinizin yapınızdan uzaklaştırmanız gerekiyor. Ardı arkası kesilmeyen işlerinize dair sorular, sizin odaklanmanıza engel olacaktır.

Odaklanma yönünde gerekli olan yöntemlerden daha detaylı bir şekilde haberdar olmak ve hayatınıza daha profesyonel bir şekilde bunları uygulamak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilir, yaşam koçluğu fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

Daha fazlası için : https://www.gulustanaytuncoaching.com/tr/

İlgili Haberler

Eğitim
26 Mart 2024
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun bir tanımını yapalım. Eğitim: Bir insanın; duygusal, bedensel, zihinsel olarak sahip olduğu yeteneklerini belirlenen amaç doğrultusunda geliştirmektir. Kısacası eğitim, ülke insanını en iyi şekilde yetiştirmektir. Eğitim, hayat boyu devam eder, ömür boyudur. Eğitim, sürekli devam eden bir süreçtir. Ne kadar eğitim, o kadar gelişmişliktir. Bir ülke, eğitimi kadardır. Bu kadar […]

Eğitim
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Genel
12 Mart 2024
Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?

Ramazan ayında egzersiz yapılır mı? Ramazan ayının, soğuk havalara denk gelmesi ve viral enfeksiyonlardaki artış hepimizin kapalı ortamlarda vakit geçirmesine neden oluyor. Bu durum ise düzenli egzersiz yapan vatandaşlarımızı düşündürüyor. Spor eğitmeni ve milli sporcu Yavuz Aktunç, ramazan ayında bilinçli beslenerek ve doğru egzersizler yaparak metabolizmanın dengesini bozmadan, kilo artışı veya kilo kaybının önüne geçerek […]

Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size Uygun Olanı Bulun

Güvenilir ve hızlı bir sanal sunucu (VPS) çözümüne mi ihtiyacınız var? Türkiye’de hizmet veren birçok harika sanal sunucu sağlayıcısı bulunmaktadır, ancak ihtiyaçlarınız için en uygun olanı seçmek zor olabilir. İster küçük bir işletmeyi yönetiyor olun, ister yüksek trafikli bir web sitesine ev sahipliği yapıyor olun, dikkate alınması gereken birçok önemli faktör vardır. Bu blog yazısında, […]