Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Türkiye’nin Parlak Geleceği, Farkına Varılmadan Sönüp Gidiyor Mu?

Yayınlanma:
ABONE OL

Üstün potansiyelli / zekâlı / yetenekli çocukların da, en az zihinsel engelli çocuklar kadar toplumsal sorun ve dışlanmalara maruz kaldığını biliyor musunuz?

Her yıl yüzlerce üstün potansiyelli çocuk, akranlarından farklı belirgin özellikleri nedeniyle; uyumsuz, agresif, acayip, içe kapanık, tuhaf gibi tanımlamalarla, okullara kabul edilmekte sıkıntı yaşıyor.

Yüzlerce üstün potansiyelli çocuk, doğru değerlendirilmediği ve yönlendirilemediği için, pek çok dersten zayıf alıp; tembel, yeteneksiz, sorumsuz damgası yiyebiliyor. Bu çocukların pek çoğu, sosyal hayatta istenmeyen bireyler olarak ilan ediliyor.

Kilometre Taşlarımız

Farkında olmadığımız için, farklılıklarını “farklı” algıladığımız bu çocuklar, aslında Türkiye’nin parlak geleceğini temsil ediyorlar. ÜST-ZEM, üstün potansiyelli/zekâlı/yetenekli çocukların Türkiye’mizin geleceğinde hak ettikleri pozisyonlara gelebilmeleri amacı ile 2001 yılında kuruldu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı, Yeditepe Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Torrance Yaratıcılık Merkezi,  Iowa University, Georgia University, Stanford Universty ve Coe College ile işbirliğinde çalışmalarını sürdüren ÜSTÜN ZEKÂLILAR EĞİTİM MERKEZİ ; bizleri bu çocukların farkına varmaya davet ediyor. Hem de çok erken yaşlardan itibaren… Zira geç kalındığında, bu üstün özellikler körelerek, yerlerini psikolojik sorunlara terk edebiliyor.

Uzman eğitimciler tarafından bu özel çocuklar için hazırlanan, sıra dışı eğitim programları uluslararası geçerlilik taşıyor. Programlar, farklı disiplinlerden, bağımsız akademisyenler tarafından oluşturulan konsey ile denetleniyor.

ÜST-ZEM varlığını ilk olarak örgün eğitimlere; ÖZEL KOŞUYOLU MOZAİK ANAOKULU ile 3-5 yaş arasındaki minik dâhileri ülkemize kazandırarak adım atmıştır.

Ardından 2013-2014 Eğitim ve Öğretim döneminde ise ÖZEL KOŞUYOLU MOZAİK İLKOKULU’muz hizmet vermeye başlamıştır.

“Öğrenciler daima akademik ve yetenek alanlarında potansiyellerini tamamen gerçekleştirmek için özelliklerine uygun bir eğitim almalıdır.”düşüncesiyle ÖZEL KOŞUYOLU MOZAİK ORTAOKULU 2016 – 2017 Eğitim ve Öğretim döneminden itibaren faaliyet göstermeye başlamıştır.

2015 Eğitim dönemi ile beraber tüm yapılan proje program ve eğitimler “TÜZYEV” TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKÂLILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI çatısı altında toplanmıştır.

Üniversite işbirlikleri ile 5-15 yaş aralığındaki üstün potansiyelli öğrencilere hafta sonları zenginleştirme eğitimleri  ve  yaz programları  sunan   TÜZYEV, halka açık veli seminerlerini de en az öğrenci eğitimi kadar önemsiyor.

TÜZYEV, bizleri Türkiye’nin parlak geleceğinin farkına varmaya ve bu geleceği garanti altına almaya davet ediyor

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. Türkiye’de özellikle son yıllarda konutlardaki arz yetersizliği ve enflasyondaki hızlı yükseliş, kira fiyatlarının katlanarak artmasına […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]