Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi’nin genel başkanı seçildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Fatih Erbakan, kurucusu olduğu Yeniden Refah Partisi’nin 1. Olağan Büyük Kongresi’nde delegelerin 971’inin oyunu alarak genel başkan seçildi.

Yeniden Refah Partisi’nin 1. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu’nda, 81 ilden delegelerin katılımıyla gerçekleşti.

Kongrede yapılan genel başkanlık seçiminde, kayıtlı bin 117 delegeden 978’i oy kullandı. Fatih Erbakan 971 oy alırken, 7 oy geçersiz sayıldı.

Böylece Fatih Erbakan, partisinin ilk olağan genel kurulunda geçerli oyların tamamını alarak genel başkan oldu.

Erbakan, “Burada gelecek var” sloganıyla düzenlenen Yeniden Refah Partisi 1’inci Olağan Büyük Kongresi’nde yaptığı konuşmada, mazlumlara, gariplere, ezilenlere umut; Türkiye, İslam alemi ve adil bir düzen isteyen tüm insanlar için alternatif olmak istediklerini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, bazı yayın organlarına eleştiri de bulunarak, “Bizi gösterdikleri zaman insanların sevgisini engelleyecek bir bahaneleri olmadığından, Yeniden Refah Partisi’ni görmezden geliyorlar.” dedi.

Yeniden Refah Partisi 1. Olağan Genel Kurulu’ndan sonra açıklamalarda bulunan Genel Başkan Fatih Erbakan, “Hep birlikte tarih yazacağımız muazzam bir kongre olacak diye ifade etmiştik. Düşündüğümüz gibi de oldu.” dedi. “Rahmetli Erbakan Hocamızın bütün insanımızın gönlünde bıraktığı o çok hoş sadayla ve tabii ki Milli Görüş hareketinin 50 sene boyunca milletimize yaptığı efsane hizmetlerin de bereketi ile bugün çok güzel bir tablo ortaya çıktı.” ifadelerini kullanan Başkan Erbakan, “Salonun içi de dışı da bir insan seli halinde doldu, taştı. Milli Görüş’ün ikinci kırk yıldaki büyük şahlanışının, yeni zaferlerinin işaret fişeği manasına gelen büyük kongremizi en mükemmel şekilde gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

‘Medya bizi görmezden geliyor’

Yazılı ve görsel medyanın Yeniden Refah Partisi’ni görmezden geldiğini söyleyen Başkan Erbakan, sözlerine şöyle devam etti:

“Yeniden Refah Partisi’ni gösterdikleri zaman arkadan söyleyecekleri bir sözleri yok. İnsanlar, Yeniden Refah Partisi’ni duyduğu zaman onların içindeki sevgiyi önleyebilmek için ne söyleyecekler? ‘FETÖ ile bağlantısı var.’ diyemezsiniz. ‘Terör örgütü ile bağlantısı var.’ diyemezsiniz. ‘Geçmişi karanlık.’ diyemezsiniz. ‘Hedefi belli değil.’ diyemezsiniz. ‘Dış güçlerle irtibatı var.’ diyemezsiniz. ‘Yolsuz ya da hırsız.’ da diyemezsiniz. Diyecek hiçbir şeyleri olmadığı için, ‘Kimsenin kulağına kar suyu kaçırmayalım. Bu partiyi yok sayarak göstermeyelim.’ diyorlar.”

‘Rahmetli Erbakan Hocamıza da aynı ambargoyu uyguladılar’

“Rahmetli Erbakan Hocamızın döneminde de medya ambargosu çok yaşandı ancak Erbakan Hocamızın ifadesi ile ‘Tırnakları ile sökerek.’ aldı ve Milli Görüş’ü iktidara taşıdı. Biz de aynı istikamette yürüyen insanlar olarak bütün bu engellere rağmen; yılmadan, usanmadan gece gündüz çalışacağız. En kısa zamanda gelmemiz gereken noktaya ulaşacağız. İnşallah bu ambargolar bizleri yıldıramayacak ve engelleyemeyecek.”

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan, ile Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ile yabancı misyon temsilcileri katıldı.

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]