Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kadıköy’de 6 buçuk kilometrelik Ata’ya Saygı zinciri

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Ata’ya saygı zincirine bu yıl da on binlerce vatandaş katıldı.

Kadıköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Ata’ya saygı zincirine bu yıl da on binlerce vatandaş katıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybedişinin 81. yıl dönümü nedeniyle İstanbul’un her yerinden gelen vatandaşlar, Fenerbahçe Orduevi’nden Bostancı’ya kadar uzanan 6 buçuk kilometrelik sahil kordonunda el ele vererek Türk bayrağı ve Atatürk posterlerinden oluşan aralıksız bandı hep birlikte taşıdı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybedişinin 81. yıl dönümü nedeni ile Kadıköy Belediyesi, kilometrelerce uzanan Ata’ya Saygı Zinciri oluşturdu. Kadıköy Belediyesi tarafından gelenekselleştirilen programda Fenerbahçe Orduevi’nden Bostancı’ya kadar uzanan yaklaşık 6 buçuk kilometrelik sahil bandı boyunca vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinden oluşan aralıksız zinciri hep birlikte taşıdı. 7’den 70’e her yaştan insanların katıldığı zincire Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da katıldı. Saatler tam 09.05’i gösterdiğinde çalmaya başlayan sirenler eşliğinde vatandaşlar 2 dakika boyunca Atatürk’ün manevi hatırasına saygı duruşunda bulundu. Ardından hep birlikte okunan İstiklal Marşı, kilometrelerce uzanan Ata’ya Saygı Zinciri boyunca yankılandı. Vatandaşlar bir yandan deniz taşıtları tarafından, bir yandan da hava araçları tarafından yapılan bayrak ve Atatürk posteri geçişlerini de ilgiyle izledi.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Atatürk’ün ölümünün bugün 81. yılı. Bu zincirin de 8. yılı. Buradaki zincir, bütün Kadıköy’ün birlik içerisinde, el ele Ata’sının yolunda gittiğini göstermek üzere kurulan bir zincir. Biz hep söyledik, Kadıköy’de milli bayramlar, dini bayramlar hep farklı kutlanıyor. Atatürk Kadıköy’ün vazgeçilmezi. Tüm Türkiye’nin vazgeçilmezi. Onun için daha özverili bir şekilde Ata’mızı anıyoruz ve birliğimizi, beraberliğimizi bu zincirle gösteriyoruz. Her zincirin bir anlamı var, bugünkü daha da bir anlamlı. Belki de 81 ili temsil eden bir zincir. Bütün Türkiye burada. Adana’dan, Kastamonu’dan gelenler var. Bu zincirde bütün Türkiye var. Bütün Türkiye olarak Kadıköy’de Atatürk’ün yolunda gittiğimizi, onu andığımızı, onunla beraber olduğumuzu onun devrimlerine sahip çıktığımızı buradan bir kez daha haykırıyoruz” diye konuştu.

Ata’ya saygı zincirini oluşturmak için Kadıköy Sahili’ne akın eden vatandaşlar ise genç, yaşlı, ailecek bu anlamlı günün hissiyatını yaşadı. Özellikle çocuk katılımcıların dikkat çektiği zincirde vatandaşlar, 10 Kasım’ın hissiyatını ailecek yaşamanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Çocuklar ise zincire katıldıkları için mutlu, Ata’nın yokluğu için hüzünlü olduklarını ifade etti.

Sarp Gedikoğlu isimli minik katılımcı, “Burada olduğum için mutluyum. Ama Atam gittiği için hüzünlüyüm. Atatürk bizim için çok şey yaptı ama biz karşılığını veremedik” dedi.

Erhan isimli minik katılımcı ise anaokulunda öğrendiği ‘Saat Dokuzu Beş Geçe’ şiirini okuyarak çevresindeki vatandaşlardan büyük alkış aldı.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   Türkiye Kayak Federasyonu’nca düzenlenen 2023-2024 Sezonu Snowboard Alpine […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]