Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Şehit: 120

Yayınlanma:
ABONE OL
Şehit: 120

Hürriyet gazetesinde bir karikatür!
23 Haziran  2010 tarihli Hürriyet gazetesinde yayınlanan Latif imzalı karikatürde; şehirlerarası bir yol; yol üzerinde iki araç ve bir tabela var. Araçlardan biri otobüs, diğeri taksi! Yol kenarındaki tabelada ise, üç satırdan ibaret bir yazı yer alıyor: “Muğla, Nüfus: 715.300, Rakım:625, Şehit:120”
 
Karikatürden anladığımıza göre, 715.300 kişinin yaşadığı Muğla, teröre 120 şehit vermiş.
Terör nedir, terörist kimdir? Terörist, kardeş kavgası çıkartarak birlik ve dirliği bozup, ülkeyi bölerek parçalamak için silahlı eylem yapan kişi ve/veya kişiler! 120 Muğlalı ise, sade birer vatandaş. Ne terörle, ne de teröristle ilgili! Muğlalı, ne terörü, ne de teröristi tanır. Suçu ne?  Yok!Yalnız Muğla’nın değil, 26 yılda ölen  ne 6 bin 657 güvenlik mensubunun, ne de 5 bin 687 sivilin terörle ilgisi yok!
 
Bir ülke düşününüz ki: Kuvvet komutanı yargı önünde! Bir ülke düşününüz ki, ordu komutanı içeride! Rektörü, dekanı, öğretim üyesi tutuklu! Gazete sahibi, köşe yazarı, darbeci! Bir ülke düşününüz ki, siyasetçisi, sendikacısı tutuklu! Eski milletvekili ve belediye başkanıysa, aranıyor! Suç? Darbe planı yapmak, darbe yapmak amacıyla bir araya gelmek, darbecilere para sağlamak.!..
 
Ancak gazete haberlerine göre, göz altına alınan 26 Balyozcu’dan, 14’ü serbest bırakılmış. 12 Balyozcu da daha önce serbest kaldığına göre, Balyoz operasyonunda tutuklu kalan, 3 kişi! Şimdi soralım: Balyoz operasyonu ile tutukladığınız 26  kişi serbestse, dün niye tutuklandılar? Yok, bunlar suçluysa, şimdi niçin serbest bırakıldılar? Bunlar kimi kurşunlamış, kime bomba atmıştı? Nerede bubi tuzağı kurmuş, hangi karakola keleş ile baskın yapmıştı?
 
Ya da şöyle soralım:2003’de 94 şehit, 2004’de 103 şehit, 2005’te 135 şehit, 2006’da 149 şehit, 2007’de 183 şehit, 2008’de 222 şehit, 2009’da 135 şehit, sauna çetesinin eseri mi, Ergenekon sanıklarının eseri mi? 2001 de 0 şehit, 2002’de 5 şehit veren ülke, son üç ayda nasıl olup ta 60 şehit verdi? Bunca asker, öğretim üyesi, gazeteci, eski vekil ve belediye başkanı niye tutuklandı?
 
Bir ülke düşünün ki: Bir yanda;  Anayasa mahkemesi başkanı dinleniyor. Cumhuriyet savcısı göz altına alınıyor. Askerin en mahrem sırları gazete sütunlarına taşınıyor. Terörü önlemek için özel olarak yetiştirilen Özel Harekatçılar, tasfiye edilip, kurucusu içeri tıkılıp suçlanıyor. Öbür yanda ise; teröristler, üzerlerinde gerilla elbisesi, ellerinde bölücü başının poster ve bayrağı ile elini kolunu sallayarak gezebiliyorsa, terörün artması kaçınılmazdır.
 
Nitekim 26 yılda 6 bin 653 asker, polis ve korucunun şehit oldu. 5 bin 687 sivil öldürüldü. ve bir o kadar kişi de yaralandı. Ya diğerleri? Onlar da bizim insanımız değiller miydi? 40 bini dağdakiler olmak üzere toplam 63 bin kişinin hesabını kim verecek?
 
Hani “Kürt açılımı”? Kaç kürt iş ve aş sahibi oldu? Ya Alevi çalştayı? O ne oldu? Kaç Alevi işe girip evine sıcak yemek götürdü? Ya Romanlar? Romanlar için yeni fabrikalar mı açtık, yeni evler mi yaptık? Hayır, hiç bir şey yapmayıp, vatandaşı oyalayarak ülkeyi gerdik.
 
Uzun lafın kısası; biz cambaza baktık. İş ve aşımız kayboldu. Terör ve teröristse, işin bahanesi! Yanlışım varsa söyleyin.
 
Mustafa N. Telli

author avatar
M. Nazım TELLİ

İlgili Haberler

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
06 Nisan 2024
08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına Dikkat!

Haftanın en önemli olayı 08 Nisan Güneş Tutulmasıdır. Çünkü 08 Nisandaki Güneş Tutulması -1 katsayılı olup Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarını olumsuz etkileyebilir. Natal Marsı İkizler, Aslan, Yay, Kova olanlar ise çeşitli fırsatlar elde edebilirler. Koç burcu NATO, Yengeç burcu Irak, Terazi burcu Suriye gibi ülkeler Güneş tutulmasından son derece olumsuz etkiler alabilir. Bu […]

Basında Kadıköy
02 Nisan 2024
Çiçeği Burnunda Yazar Zehra Güngör

İnternette arattığımızda hakkınızda az şey buluyoruz. Biraz gizemli bir yazar mısınız ve sizi kendinizden dinleyelim mi?   Çok hoş bir soru. Teşekkürler… Bilerek gizemli olan birisi değilim. Fakat gizemi de severim. Açıkçası dijital dünyayla aram pek iyi değil. Kendimi pek eğitemediğim bir yer burası. Haliyle uzak kalmayı tercih ediyorum. Belki de eski kafalıyım. (Gülüyor) Ben […]