Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

TGB’den tam bağımsızlık sözü, Uğur Mumcu kararlığındayız!

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Gençlik Birliği, İstanbul’da, cumhuriyet aydını Uğur Mumcu’yu anmak üzere ölüm yıl dönümünde Şişli Atatürk Evi’nden Uğur Mumcu Anıtına yürüdü. Anıt önünde basın açıklaması yapan TGB Genel Sekreteri Okan Özkan, ‘’Vatan savunmasında Uğur Mumcu kararlılığı ve iradesi bize yol gösteriyor. Uğur Mumculara söz veriyoruz! Tam bağımsızlık mücadelemizde Atatürk’ün Türkiye’sini yeniden kuracağız.’’ dedi.

Türkiye Gençlik Birliği; İstanbul’da, cumhuriyet aydını Uğur Mumcu’yu anmak üzere ölüm yıl dönümü olan 24 Ocak günü Şişli Atatürk Evi’nden yürüyüş düzenledi. Kortej, ‘’Karanlığa geçit yok, aydınlık Türkiye’’, ‘’Atatürk’ün izinde, Uğur Mumcu bizimle’’, ‘’Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’’, ‘’Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’’ sloganları eşliğinde Uğur Mumcu Anıtı’na yürüdü. Eylemde ‘’Vatan Savunmasında Uğur Mumcu Gibi Cesuruz’’ yazılı pankart taşındı. TGB’nin düzenlediği eyleme Cumhuriyet Kadınları Derneği, Eğitim-İş 4 Nolu Şube, Tüm Öğretim Elemanları Derneği katıldı.

Yürüyüşün anıt önünde tamamlanmasının ardından TGB Genel Sekreteri Okan Özkan basın açıklaması yaptı. Özkan, ‘’Cesur gazeteci Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının 26.yıl dönümünde onu saygı ve sevgiyle anıyoruz. Gerçekleri yazan keskin kalemini satın alamadıkları için doğrudan onu hedef aldılar. Neydi onu hedef tahtasına oturtan sebep?

Uğur Mumcu şöyle diyordu: “Ben Atatürkçüyüm. Ben Cumhuriyetçiyim. Ben laikim. Ben antiemperyalistim. Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım. Ben özgürlükçüyüm. Ben insan hakları savunucusuyum. Ben terörün karşısındayım.” İşte size Uğur Mumcu’nun hedef alınması için onlarca sebep.’’ sözleriyle açıklamasına başladı.

Emperyalizm Türk Milletini Esir Alamadı, Alamayacak

Özkan açıklamasının devamında, ‘’Türkiye’nin karşısındaki en büyük tehlikenin ABD emperyalizmi ve onun piyonları olduğunu biliyordu. ABD’nin kukla Kürdistan planlarına karşı çıkıyordu. PKK’nın ABD tarafından silahlandırıldığını ve Türkiye’nin bütünlüğünü hedef alacağını görüyordu. 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişiminde bulunan Fethullahçı Gladyoya karşı o zamandan beri net bir tavrı vardı. Tam bağımsızlık için Atatürk’ün devrimlerinden başka kurtuluş yolunun olmadığını biliyordu.

Uğur Mumcu’yu hedef alanların da kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Onu hedef alan eller, Vietnam’da, Afganistan’da, Irak’ta, Libya’da, Suriye’de milyonlarca insanın kanına giren ABD emperyalizminden başkası değildir. Emperyalizm, bir milleti esir almak için önce o milletin bağımsızlık yanlısı aydınlarına saldırır. ABD, Türk milletini esir alabilir mi? Hayır. Alamadı, alamayacak. Türkiye’nin bağımsızlığı için Uğur Mumcular kendilerini feda etti, mücadelemize bayrak oldu.’’ dedi.

Terör Örgütleri Yenildikçe Tam Bağımsızlığa Kavuşacağız

TGB Genel Sekreteri Okan Özkan, ‘’Bugün sadece Uğur Mumcu’nun değil, aynı zamanda Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın da şehit edildiği gündür. İsimler, konumlar başka olsa da hedef aynı. 1990’larda vatanseverliğe savaş açan gerici ve bölücü terör örgütleri aydınlarımızı, siyasetçilerimizi, askerlerimizi ve polislerimizi katlettiler. Bir Uğur Mumcu’yu, bir Ali Gaffar Okkan’ı şehit ettiler ancak bin, on bin, yüz bin, milyonlarca Uğur Mumcu’yu, Ali Gaffar Okkan’ı karşılarında buldular.

Atatürkçü, vatansever gençlik olarak, Türkiye Gençlik Birliği olarak sorumluluklarımızın bilincindeyiz. ABD destekli terör örgütleri FETÖ, PKK, IŞİD yenildikçe vatanımızı tam bağımsızlığına kavuşturacağız. Ordusuyla bütünleşen Türk milletinin verdiği mücadele emperyalizme tokat üzerine tokat yağdırıyor. Vatan savunmasında Uğur Mumcu kararlılığı ve iradesi bize yol gösteriyor.

Uğur Mumculara söz veriyoruz! Tam bağımsızlık mücadelemizde Atatürk’ün Türkiye’sini yeniden kuracağız.’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 Türkiye’nin Birleştirici Gücü Cumhuriyetin Aydınlık İnsanlarıdır

Basın açıklamalarının devamında konuşma yapan Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Beşiktaş Şube Başkanı Sevinç Dalyan ise ‘’Nice aydınlarımızı faili meçhul cinayetlerle katlederek yarınımızı karanlıkta bırakmaya çalışanlar emperyalist güçlerin uzun kollarıdır. Bugün bize düşen görev yas tutmak değil, Uğur Mumcular gibi mücadele etmektir.’’ şeklinde konuşma yaptı. CKD’den sonra açıklama yapan Eğitim İş 4 nolu Şube Başkanı Zekeriya Çakmak, konuşması sırasında ‘’Uğur Mumcular, Ahmet Taner Kışlalılar, Bahriye Üçoklar Türkiye’yi bölmek isteyenler tarafından katledildi, çünkü Türkiye’nin birleştirici gücü cumhuriyetin aydınlık insanları var oldukça Türkiye Cumhuriyeti’ni parçalamak mümkün değildi.’’ dedi.

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]