Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Fenerbahçe’nin ön eleme kabusu

Yayınlanma:
ABONE OL

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda yarın Benfica ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, 2008-2009 sezonundan beri elemeleri geçerek Devler Ligi’nde gruplara kalmayı başaramadı.

 

Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için önce Benfica’yı sonra da Play-off’taki rakibini geçmek zorunda olan Fenerbahçe, en son 2008-2009 sezonunda eleme aşamalarını geçerek gruplarda mücadele etmişti. Sarı-lacivertli ekip, söz konusu sezondan bu yana Devler Ligi’nde sahne alma başarısı gösteremedi. Kanarya, yarın Benfica engelini aşarak, Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması özlemini gidermeye bir adım daha yaklaşmak istiyor.

 

Sarı-lacivertlilerin, 2008-2009 sezonundan bu yana ön eleme aşamalarında aldığı sonuçlar şöyle:

 

2008-2009

 

Kanarya, 2008-2009 sezonu başında 2. ön eleme turunda Macaristan temsilcisi MTK Budapeşte ile eşleşti. İstanbul’da oynanan ilk maçta rakibini 2-0 mağlup eden sarı-lacivertli ekip deplasmanda oynanan maçta sahadan 5-0’lık galibiyetle ayrıldı ve 3. ön eleme turuna ismini yazdırdı. Son aşamada Sırbistan ekibi Partizan ile eşleşen Fenerbahçe, deplasmanda oynanan ilk maçta rakibiyle 2-2 berabere kaldı. İstanbul’da oynanan ikinci maçta sahadan 2-1 galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, adını Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırmıştı.

 

Bir önceki sezon Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynama başarısı elde eden Fenerbahçe; Porto, Arsenal ve Dynamo Kiev’in yer aldığı G Grubu’nda sadece 2 beraberlik alarak sonuncu olmuş ve taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatmıştı.

 

2010-2011

 

Sarı-lacivertli ekip 2010-2011 sezonu başında İsviçre ekiplerinden Young Boys ile 3. ön eleme turunda eşleşti. İlk maçı deplasmanda 2-2’lik skorla tamamlayan sarı-lacivertli ekip, rövanş mücadelesinde ise rakibi 1-0 mağlup olunca UEFA Avrupa Ligi’nde ön eleme oynadı. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda ise Yunanistan temsilcisi PAOK’a ilk maçta deplasmanda 1-0 mağlup oldu. Rövanşta rakibi ile 1-1 berabere kalan Kanarya, o sene Avrupa’da mücadele etme şansı yakalayamadı.

 

2012-2013

 

Fenerbahçe, 2012-2013 sezonu Ön Eleme turunda Romanya temsilci Vaslui ile eşleşti. Sarı-lacivertli ekip ilk maçında Kadıköy’de rakibiyle 1-1 berabere kaldı. İkinci karşılaşma için Romanya’ya giden Kanarya, sahadan 4-1 galibiyet ile ayrılıp ismini play-off’a yazdırdı. Son aşamada Rus ekibi Spartak Moskova ile eşleşen Fenerbahçe, Rusya’da oynanan ilk müsabakada sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Ülker Stadı’nda oynanan ikinci maç 1-1 beraberlikle tamamlanınca sarı-lacivertliler UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kaldı. Kanarya o sezon UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale kadar yükselmişti.

 

2013-2014

 

Sarı Kanarya, 2013-2014 sezonu başında 3. ön eleme turunda Avusturya temsilcisi Salzburg’la eşleşti. Salzburg Arena’da oynanan ilk maçta mücadele 1-1 tamamlandı. İstanbul’da oynanan ikinci maçta sarı-lacivertli ekip sahadan 3-1 galibiyetle ayrılarak bir üst tura ismini yazdırdı. Play-off’ta Premier Lig’in güçlü ekiplerinden Arsenal ile eşleşen Fenerbahçe, sahasındaki ilk maçta 3-0, İngiltere’de de 2-0 mağlup olarak Devler Ligi’ne veda etmişti.

 

2015-2016

 

Sarı-lacivertli ekip 2015-2016 sezonu 3. ön eleme turunda Ukrayna ekibi Shaktar Donetks ile eşleşti. Fenerbahçe evinde oynadığı ilk karşılaşmada rakibiyle golsüz berabere kaldı. Rövanş mücadelesi için Ukrayna’ya giden Sarı Kanarya, sahadan 3-0 mağlup ayrılarak UEFA Avrupa Ligi’nde Play-Off oynamaya hak kazandı. Yunanistan temsilcisi Atromitos ile eşleşen Fenerbahçe, deplasmanda 1-0, İstanbul’da da 3-0’lık galibiyet alarak ismini gruplara yazdırdı. Fenerbahçe o sezon grupları geçtikten sonra 3. turda Braga’ya elenerek Avrupa Ligi’ne veda etmişti.

 

2016-2017

 

Fenerbahçe, 2016-2017 sezonunda ise Fransız ekibi Monaco ile eşleşti. 3. ön eleme turunun ilk maçında rakibini İstanbul’da 2-1 mağlup eden kanarya, Fransa’da sahadan 3-1 mağlup ayrılarak UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda İsviçre Ligi ekiplerinden Grasshoppers’ın rakibi oldu. Play-off turunda rakibini evinde 3-0, deplasmanda 2-0 mağlup eden sarı-lacivertli ekip UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kaldı.

 

Sarı-lacivertli ekip Son 32 Turu’na yükseldiği UEFA Avrupa Ligi’nde Rus temsilcisi Krasnodar ile eşleşti. İlk maçı deplasmanda 1-0 kaybeden Fenerbahçe, rövanşta rakibiyle 1-1 berabere kalarak Avrupa’ya veda eden taraf oldu.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]