Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Esenyurtlu KOSGEB desteğiyle iş sahibi oluyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Esenyurt Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen kurslarda sertifika alan vatandaşlardan 200’ü KOSGEB desteği ile işyeri açarak girişimci oldu.

Esenyurt Belediyesi ve KOSGEB arasında imzalanan Girişimcilik Eğitimi protokolü çerçevesinde Esenyurt Sürekli Eğitim Merkezi’nde düzenlenen kurslara katılan 800’den fazla vatandaş sertifikalarını aldı. Bunlardan200’ü de hazırladıkları projelerle KOSGEB desteği alarak işyerlerini kurdu ve iş hayatına atıldı. Açılan bu yeni işyerleri bir yandan ülke ekonomisine katkıda bulunurken, diğer yandan da işe alımlarla istihdamı artırıyor.

 

Proje geçme oranı yüzde 80

Yetkililer KOSGEB’e yapılan başvurularda proje geçme oranının yüzde 80 olduğunu belirtirken, işyeri açanların çoğunluğunun bayan olması dikkati çekiyor. Girişimcilerin ağırlıklı olarak güzellik merkezi, dış ticaret ve teknolojik ürün satış ve tamir sektörlerini tercih ettiği ifade edildi.

 

KOSGEB desteğiyle işyeri sahibi oldum

Esenyurt’ta girişimcilik kurslarına katılan, KOSGEB desteğiyle mefruşat üzerine işyeri açan Sema Kaya Atmaca, girişimci olmak isteyenlerin hiç çekinmeden bu sürece dahil olmalarını tavsiye ederek, “Ben açılan girişimcilik kurslarına katıldım. Sağ olsun Esenyurt Belediyesi bayanlara öncelik veriyordu. Daha sonra aldığım sertifikayla KOSGEB’e hibe desteği için başvurdum. Prosedürleri hızlandırarak kolayca hibe desteği aldım ve  bir miktar da ailemin yardımıyla işyerimi kurdum. Geçimimi de buradan sağlıyorum. Bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

Eğitimler çok faydalı oldu

Esenyurt’ta bilişim marketi kuran Ramazan Badur da Esenyurt Belediyesi’nin  desteğiyle KOSGEB sertifika destekli kurslara katılarak iş hayatını farklı bir yöne taşımayı başaranlardan birisi. Önceleri tekstil üzerine faaliyet gösterdiğini ancak sektör değiştirdiğini ifade eden Badur, ”Aklımda hep bilişim üzerine iş yapmak vardı ama bir türlü cesaret edemiyordum. Belediyenin verdiği kurslara katıldım. Buradan KOSGEB sertifikası aldım. Bu kursun büyük faydasını gördüm. Çok verimli geçti. Bizlere bir işyeri açmak ve sürdürmenin tüm ayrıntıları öğretildi. Buradan aldığım bilgilerle açtığım işyeri her geçen gün büyüyor. Çok memnunum. Bize bu desteği veren Belediye ve KOSGEB yetkilerine teşekkür ederim” diye konuştu.

 

KOSGEB’le profesyonellik kazandım

 

Emine Öztürk, KOSGEB’den aldığı girişimcilik eğitimiyle evde yaptığı gıda işini işletmeye dönüştürmeyi başardı. Öztürk 10 yıldır Esenyurt’ta yaşadığını belirterek, ”Ben evden yöresel gıdalar üzerine satış yapıyordum. Bu işimi bir işletme haline dönüştürmek istiyordum. Bunun için Esenyurt Belediyesi’ne gittim. Beni bu kurslara yönlendirdiler. Ben de bu kurslarda eğitim aldıktan sonra kendime özgüven geldi ve cesaretle gıda üzerine bir dükkan açtım. Aldığım eğitimle bu işi profesyonelce yapma imkanı buldum. Çok memnunum. Prosedüre uygun davranıldığı ve kendini güzel bir şekilde ifade ettiğiniz zaman olumlu sonuçlar alıyorsunuz “ dedi.

 

İyi planlama şart

Esenyurt Belediyesi’nin verdiği kurslarda KOSGEB  adına girişimcilik dersi veren eğitimci Mutlu Demircioğlu ise, “Her ay 30 civarında girişimci adayı eğitim alıyor. Buradan eğitim alan kişilerden çok sayıda kişi kendi imkanları ya da KOSGEB’ten aldığı desteklerle iş sahibi oldu. Biz adaylara planlama yapmayı, fizibilite raporu hazırlama, mali konular gibi önemli alanlarda eğitimler veriyoruz. KOSGEB süreçleri hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz“ şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]