Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İSKİ ve İGDAŞ çalışanları toplu iş sözleşmesi’ne imza attı

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ ve İGDAŞ çalışanı 5 bin 457 işçiyi kapsan toplu iş sözleşmesi coşkulu alkışlarla imzalandı. İmza töreninin yapıldığı salonu dolduran çalışanların tezahüratları arasında konuşan Başkan Uysal, “Dünya lideri çıkaran bir belediyenin çalışanlarısınız. Herkes böyle bir yerde çalışmak istiyor. Ve bizler de sizlerin her zaman hakkını muhafaza ettik. 2 yıllık toplu sözleşmeye göre, İSKİ ve İGDAŞ’taki işçilerimize yüzde 14 oranında zam yaptık” dedi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bugün peş peşe imzalanan toplu iş sözleşmeleri işçilerin yüzünü güldürdü. Sabah saatlerinde İETT, İSBAK, İSTON, İSPARK, İSFALT, KÜLTÜR AŞ, HALK EKMEK AŞ ve HAMİDİYE AŞ’de çalışan toplam 12 bin 850 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinin ardından öğlen sonra da İGDAŞ ve İSKİ’de çalışan işçilerle toplu iş sözleşmesi imzalandı. 5 bin 457 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, TÜRK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı TES-İŞ’e kayıtlı işçilerin yüzünü güldürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane binasında gerçekleştirilen imza törenine İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra, TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Eyüp Karahan, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, İGDAŞ A.Ş Genel Müdürü Ali İhsan Sılkım, TES-İŞ İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Özil, TES-İŞ İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Adem Aşıkkutlu ile İSKİ ve İGDAŞ’ta çalışan çok sayıda işçi katıldı.

-CUMHURBAŞKANIMIZIN HİZMET ANLAYIŞINI DEVAM ETTİRİYORUZ-

İmza töreninde konuşan Başkan Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında İBB Başkanı iken başlatmış olduğu hizmet anlayışını devam ettirdiklerini söyledi.
“Şuanda dünyada bizden daha iyi belediyecilik yapan yok” diyen Başkan Uysal sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımız 1994’te İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanı olunca bir belediyenin çalışma örneğini ortaya koydu. Bu belediyecilik de ülkemizde idarede aslında bir uzun yürüyüşün başlangıcı oldu. O çizgide de devam ediyoruz. Bu noktadan baktığımız zaman şu anda sözleşme yaptığımız sizler aslında bu işin mimarısınız. Sizlere canı gönülden teşekkür ediyoruz. Eğer Türkiye’de belediyecilik çok iyi bir noktada, diyebiliyorsak hele hele İstanbul Büyükşehir Belediyesi belediyecilik adına parmakla gösterilecek noktada ise -evet idarecilerin bu konuda emeği vardır- asıl emek siz çalışanlarımızındır. Bu manada sizlere teşekkür ediyoruz.”

-İBB DÜNYA LİDERİ ÇIKARAN BİR BELEDİYE-

Başkan Uysal, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu bina sadece Türkiye’ye değil dünyada bütün mazlumların mağdurların umudu olan bir dünya lideri çıkardı, Recep Tayyip Erdoğan’ı çıkardı, onun çizgisinde devam ediyor. 1994 yılından bugüne gerçekten çalışanıyla, idarecisiyle, müdürüyle, amiriyle omuz omuza verip huzurlu bir şekilde işin en düzgününü yapmayı bu belediye başardı. Şu anda üzülerek bakıyoruz bazı belediyelerde çok büyük gürültü patırtıyla sendika sözleşmeleri yapılıyor. Ama 6 – 8 aydır maaşlar alınamıyor. O zaman ne önemi var. Yine bakıyoruz bazı yerlerde maalesef belediyecilik Türkiye’de dünyada örnek bir çalışma modeli ortaya koymuşken bu dönemde çöpler haftada bir, on günde bir alınıyor alınmıyor, ciddi sıkıntılar var” ifadelerini kullandı.

-İGDAŞ VE İSKİ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR-

Çalışma ortamının huzurlu olmasının işçinin performansına ciddi katkı sağlayacağını kaydeden Başkan Uysal, “Biz ayrıca işçilerimizi her zaman koruma kollama adına, çalışma ortamını huzurlu bir yer yaparsak bize oy veren İstanbullulara karşı da görevimizi tam yerine getirmiş oluruz” dedi. Uysal şöyle devam etti: “İyi imkanlarla çalışan insanların şu anda sözleşmesini yapacağımız İGDAŞ’ta İSKİ’de işe girmek için can attığını biliyorum. O zaman demek ki biz burada işçilerimiz ile hem huzurlu bir çalışma ortamını hem de haklarını korumayı başardığımızı düşünüyorum. Aslında baktığımız zaman evet birçok dışarıdan insan gelip bu kuruluşlarda çalışmak istiyor ama Türkiye’de de belediyecilik hizmetine örnek gösterilirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İGDAŞ’ı, İSKİ’si örnek gösteriliyor. O da aslında sizin eseriniz. Sizler şu anda Büyükşehir Belediyesi’nin İSKİ ve İGDAŞ’ta çalışan arkadaşlarımızsınız. Bundan on sene önce yurt dışında çalışanlar dönüp bu kuruluşlarda işe girmeye tenezzül etmezdi. Ama şu anda yabancı ülkelerde hele hele eski meşhur en fazla işçimiz olan Almanya’da çalışan işçilerimize gelin İGDAŞ’ta İSKİ’de iş var desek hepsi bırakır gelir.”

-BAKİYE MÜJDESİ-

Başkan Uysal toplu iş sözleşmesi ile ortaya çıkan ve kendisine sorulan, “Başkanım bizim sözleşmeden doğan bakiye alacaklarımız bir an önce ödenebilir mi?” sorusuna Başkan Uysal, “Toplu iş sözleşmesi ile, İSKİ ve İGDAŞ’ta çalışan işçilerimize yüzde 14 zam yaptık. Bakiyeler ise bankada duracağına işçimizin cebinde dursun, o manada bir sıkıntımız yok. Ancak nihayetinde bizim orada o maaşları çalışmalarını hazırlayan, onları hazır hale getiren de sizin arkadaşlarınız. Şimdi ‘Başkanım seçimden önce ödenebilir mi?’ dediler, dedim ki bizim işçilerimiz seçimi paraya bağlamaz. Yetişmese bile seçimde yapması gerekeni en iyi şekilde yapar. Gerçekten baktığımız zaman bu bayram olsa, bayram tatili olsa Cuma günü yatırdığımız zaman size ayrı bir faydası olacak olsa sizin arkadaşlarınızı bu işi hazırlayıp çalışmasını yapacak arkadaşlarınızı gece 12’ye kadar çalıştıralım yapalım. Ama biz şu konuda size güveniyoruz. Cuma ile Pazartesi arasında fark yoksa, onun bir önemi yok” cevabını verdi.

-BAŞKAN UYSAL’A TEŞEKKÜR ETTİ-

TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin’de yaptığı konuşmada Başkan Uysal’a teşekkür ederek, “Sözleşme nihai noktada sonuçlandı. Arkadaşlarımızın büyük emekleri geçti. İyi bir sözleşme olduğuna inanıyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Bu toplu iş sözleşmesinde şube başkanlarımızın, yöneticilerimizin, belediye başkanımızın talimatıyla katılımcıların büyük emekleri oldu. Gecenin saat 02.30’una kadar çalışmalar oldu. Sabahlara kadar görüşmeler oldu. Ve nihayet sözleşmemiz sona erdi. Bu toplu sözleşmemizin sizlere İstanbulumuza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

-TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN NOTLAR-

* İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi İSKİ’de çalışan 3 bin 789 işçiyi, İGDAŞ’ta çalışan 1668, toplamda 5 bin 457 işçiyi kapsıyor.
* 2 yıllık Toplu Sözleşmeye göre, İSKİ ve İGDAŞ’taki işçilerin çıplak ücretlerine sözleşmenin birinci yılında yüzde 14 oranında zam yapıldı. Ayrıca düşük ücretli işçiler için, bu zammın üstünde ciddi iyileştirmeler yapıldı.
* Sözleşmenin ikinci yılında ise, yine işçilerin çıplak ücretlerine birinci yıl gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak.
* Çıplak ücret dışındaki sosyal ödemeler de ücret zammının üzerinde arttırıldı. Bu ödemeler de sözleşmenin ikinci yılında ücretlere yapılacak zam oranında artırılacak.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER 08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına […]