Slot Siteleri Giriş En iyi Casino Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Canbolat, “İddia ediyorum, E-Ticaret ile İsrail ambargosu aşılabilir!

Yayınlanma:
ABONE OL

İnternetten alışveriş (e-ticaret) ile Filistin’e destek nasıl olacak?

İnternetten yapılan her alışverişte karşımıza çıkacak olan, “Bu üründen Filistin’de yaşayan kardeşine de göndermek ister misin? önerisine olumlu cevap vererek adım atmış olacağız.

Peki uygulaması nasıl olacak? Sanal alışveriş yani e-ticaret hakkında merak edilen birçok konuya açıklık getiren güzel bir söyleşi gerçekleştirdik. Filistin’e destek konusunda uygulamanın nasıl olması gerektiğini söyleşinin sonunda açıkladı.

 

E-Ticaret uzmanı www.kapida.com yöneticisi Ümit Canbolat uygulamanın nasıl yapılacağını şöyle izah etti. Canbolat,Evet bu konuyu daha önce yaptığımız bu röportajda http://www.kartalgazetesi.com/53508-canbolat-filistin-ambargosu-e-ticaret-ile-asilabilir  açıklamıştık, anlayanlarda oldu anlamayanlarda, nasıl yani diyenlerde, şimdi. Ambargonun nasıl delineceğinin detaylarına inmek istiyorum.

Tüm dünyada 200’e yakın ülke Dünya Posta Birliği Anlaşmasını imzalamıştır. Bu posta anlaşması ile ülkeler posta alıp vermenin evrensel bir hak olduğunu kabul etmişlerdir. İsrail’de bu anlaşmayı imzalamış bir ülkedir. Dünya Posta Birliğine Üye ülkeler aşağıdaki linkte vardır.

 

http://www.nkfu.com/dunya-posta-birligi-nedir-uye-ulkeler/

 

Bu Posta anlaşmasıyla Tüm dünyada taşınabilecek ürünler belirtilmiştir; Kıyafet, kurutulmuş gıda, oyuncak, mini elektronik ürünler, kurutulmuş bitkiler, çocuk maması, kitap, iç giyim, paketlenmiş ürünler vb. Birçok ürün Posta yoluyla başka bir ülkedeki ad soyadı ve adresini bildiğiniz kişilere gönderebilirsiniz. Diyeceksiniz ki İsrail bunu niye yapsın? Evet yaptı İsrail Filistin’le bir anlaşma imzaladı bu anlaşmayla Filistinli kardeşlerimiz İsrail aracılığı olmadan postalarını direkt olarak alabilecekler. Anlaşma linki aşağıdadır, 05.09.2016 tarihinde bu anlaşma imzalanmıştır.

İsrail ve Filistin yönetimleri 2008 yılında Birleşmiş Milletler‘in Dünya Posta Birliği’nin (UPU) de yardımıyla post hakları konusunda anlaşmaya varmıştır ayrıca İsrail’in Jerusalem Post gazetesi BM’nin 1999’da Filistin’e “Gözlemci Kuruluş” statüsü vererek, direkt posta alma hakkı olduğunu da tanımış olduğuna dikkat çekti.

 

http://www.milliyet.com.tr/israil-ile-filistin-anlasma-dunya-2306434/

 

Şimdi sonrası ne olacak derseniz daha bitmedi 13.01.2017 tarihinde PTT bir Filistin hamlesi yaparak burada şube açmıştır ya da Filistin posta hizmetlerini destekleyici anlaşmalar imzalamıştır. İstanbul’da düzenlenen 26. Dünya Posta Kongresi’nde, PTT ile Filistin İletişim ve Teknoloji Bakanlığı arasında iş birliği protokolü imzalanmış ve İstanbul, Filistin postasının dünyaya açılacağı merkez olarak kabul edilmiştir.

Şimdi sonuca gelecek olursak Türkiye ve Dünya’dan tüm Müslümanlar Filistin’de yaşayan kardeşinin ad soyad ve adresini biliyorsa ona istediği ürünü yollayabilir. Kıyafet gıda oyuncak vb. Başta anlattığımız ürünlerden.

 

Bu işi daha da büyütmek hızlandırmak istersek Filistinli kardeşlerimizin isim soyisim ve adreslerini devletimiz Filistin Yönetiminden alacak ve onların daha önceden belirtilmiş olan ihtiyaçlarına göre kategorilendirilip bir veritabanına kaydedecek. Türkiye’deki e-ticaret sitelerinde bu ihtiyaç malzemelerinden bir tanede Filistin’e gönder kampanyası başlatılacak ve devam ettirilecek. Bu ürünler PTT Kargo aracılığıyla Filistinli kardeşlerimize ulaştırılacak lakin PTT kargo Filistin’e gönderilerde 2 kg ya kadar 70-Tl gibi bir ücret alıyor bu fiyatın sıfıra çekilmesi Ya da cüzzi bir miktara getirilmesi şart ki desteğimiz artabilsin. Tüm müslüman ülkelerde Filistin’li kardeşlerimize aynı şekilde bu desteği verebilirler.

 

Bu projeyle ilgili çok dönüş aldım destekleyende oldu evet süper fikir olmaması için bir sebep yok herşey gayet mantıklı diyende, İsrail böyle bir şeye izin vermez diyende. Bende diyorumki kendinize neden inanmıyorsunuz.

 

1,5 milyar müslüman nerede artı sizinle beraber bir çok Hristiyan ve Yahudide bu zulme karşı ayakta durmakta dünya ve batı müslümanların katledilmesine sessiz kalırken bu tarz konularda daha dikkatlidir İsrail’e bak bi postayı bile bu insanlara çok görüyor deyip insanların bir anda dikkati oraya çekilir bazen doğulu gibi değil batılı gibi düşünmekte gerekir. İnsanlar Filistin’e uygulanan ambargoyu diğer ülkelere uygulanan bir ambargo gibi zannetmekte…

 

Maalesef durumun farkında olmayan milyonlarca insan var, onları buradaki durumla ilgili daha fazla bilgilendirmemiz lazım. Beş milyona yakın insanın yaşadığı küçük bir alan olan Filistin,  yiyecek giyecek ve hiçbir ürünün girilmesine izin verilmeyen bir açık cezaevi…

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]