Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

13. İstanbul Lale Festivali Başlıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

13. İstanbul Lale Festivali Başlıyor – 1 – 30 Nisan 2018

İstanbul, laleleriyle buluşuyor. Baharı şenlikle karşılıyor. Şehrin rengarenk bahçeleri, meydanları ve caddeleri, dikilen 30 milyon lalenin göz alıcı güzelliğiyle taçlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 13. İstanbul Lale Festivali kapsamında, bu yıl da şehir baştan ayağa laleyle bezedi. Emirgan Korusu ile Göztepe 60. Yıl Parkı renkli etkinliklere sahne olacak. Lalesiyle buluşan İstanbul’un görsel şöleni, müzikle şenlenecek. Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası ve Üniversitelerararsı Plaj Futbolu Turnuvası gibi spor etkinlikleri de festival kapsamında gerçekleştirilecek.

DÜNYANIN EN BÜYÜK LALE HALISI SULTANAHMET’TE

İstanbul’un sembolü lale, festival kapsamında bir kez daha geleneksel kültürümüzle buluşuyor. İstanbul Lale Festivali kapsamında; lale, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilmek ilmek halıya dokunuyor. Dünyada ilk kez İstanbul’da uygulanan laleden halı motifi, su kültüründe lale yetiştiriciliği yöntemiyle yapılıyor.

11 Nisan’da Sultanahmet Meydanı’nda dördüncü kez İstanbullularla buluşacak lale halısı, toplam 1.734 metrekare olacak ve 565 bin lale kullanılacak.

İSTANBUL’UN LALE BAHÇELERİ

İstanbul’un parklarına, korularına, meydanlarına ve cadde kenarlarına bu yıl 125 ayrı türde toplam 30 milyon adet lale soğanı dikildi.

  • Gülhane Parkı’na 49 farklı türde 2 milyon 250 bin adet lale dikildi.
  • Emirgan Korusu’na 125 farklı türde 3,5 milyon adet lale dikildi. Koruda tüm lale türleri görülebilir.
  • Yıldız Korusu’na 45 farklı türde 500 bin adet lale dikildi.
  • Zeytinburnu Soğanlı Bitkiler Parkı’na 167 farklı türde 500 bin adet soğanlı bitki dikildi. Lale, sümbül, nergis ve muskari gibi soğanlı bitkiler lale dönemi bittikten sonra da parkta görülebilir.
  • Beykoz Korusu’na 25 farklı türde 300 bin adet lale dikildi.
  • Göztepe 60. Yıl Parkı’na 100 farklı türde 1 milyon 657 bin 500 adet lale dikildi.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]