Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Şahin: Yılların yorgun yönetim anlayışı Kadıköy’ü geriye çekiyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Özel Haber: Adem Giden

Kadıköy Gazetesi olarak ilçenin tüm renklerine söz hakkı verdiğimiz “Kadıköy Konuşuyor” yazı dizimizde yeni konuğumuz, genç yaşta siyasi arenaya giriş yapan ve geride bıraktığı 15 yılın hemen hemen her gününü sahada aktif çalışmaları ile geçiren hukukçu İsa Mesih Şahin oldu.

“Diğer ilçeler prestij kazanırken, Kadıköy sürekli geriye gidiyor. Bunu muhalif kanatta olduğum için söylemiyorum, birçok CHP’li seçmen de yorumları ile yanlışlara dikkat çekiyor” diyerek çarpıcı açıklamalarda bulunan Şahin, Kadıköy adına büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

SİYASETİNİN 15. YILINDA GÖZLEMLERİNİ MASAYA YATIRDI…

Gazetemizde “iktidarıyla – muhalifiyle” objektif olarak tüm görüşlere yer verdiğimiz saha çalışmalarımızda birçok isim, özgürce söz almaya devam ederek Kadıköy adına fikirlerini paylaşmaya devam edecek. “Söz içeren değil, nesnel projeler ortaya koyarak Kadıköy’ün daha yaşanılabilir hale gelmesini sağlamalıyız” diyen Ak Parti Kadıköy İlçe Başkanı Şahin, yerel ve genel seçimlerde Kadıköy’de ilk olarak paylaştıkları birçok proje ile de gündeme gelmişti.

İşte, İsa Mesih Şahin’in gazetemize özel açıklamalarının ayrıntıları;

  • Kadıköy’ün hayatınızdaki yeri nedir?

Yaşadığım kente , kentin insanlarına ve değerlerine bağlanan bir insanım. Kadıköy benim Dostum… İstanbul’daki yaşamımın tamamı Kadıköy’de geçti ve geçmeye de devam ediyor. Üniversite yıllarım, aile hayatım, arkadaş ortamım, meslek hayatım, 15 yıllık siyaset sürecimin tamamı… Tüm bu güzellikleri şiirlere, şarkılara konu olan Kadıköy’de yaşadım. Hayat veren, nefes veren, huzur veren bir yer Kadıköy benim için…

  • Siyaset, sizlere Kadıköy’de muhalefet rolü biçti. İlçede oldukça yüksek oy oranı ile dikkat çeken CHP’ye karşı muhalefet çalışmalarınızı yürütürken nasıl bir politika izlemek zorunda kalıyor ya da izliyorsunuz?

Yeter ki iyilik ve doğruluk için mücadele veren bir siyaset tarzınız olsun.. İşte o vakit siyaset tam anlamına kavuşuyor. Doğru ve etkili kullandığınızda muhalefet de çok büyük bir siyasi imkandır. Esasında Türkiye’nin de en büyük eksiklerinden birisi doğru anlamda muhalefetin olmamasıdır. Her şeye hayır diyen bir muhalefet anlayışı asla kabul edilemez. Biz Kadıköy’de ideal muhalefetin nasıl yapıldığını çok net bir şekilde ortaya koyuyoruz. Kadıköy Belediyesi’ne sıkı bir markaj uyguluyoruz ancak her şeye hayır demiyoruz.Kadıköy Belediyesi’nin doğru yaptığı her şeyin altına imza atıyoruz ve destek veriyoruz ancak yanlış yaptıklarında da çok sert bir şekilde karşı çıkıyoruz. Kadıköy Belediyesi’nin yanlışlarını düzeltemediğimizde bu yanlış kararın Kadıköy Halkının vicdanında yargılanması için de konuyu kamuoyuna taşıyoruz.

  • Sizce Kadıköy hak ettiği yerde mi?

Kadıköy ismiyle marka bir kent ancak Kadıköy hak etmediği bir noktada. Çok daha fazlasını hak ederken; sürekli eskiyen, çürüyen ve güzelliklerinden bir bir kopan bir Kadıköy var karşımızda. Diğer ilçeler prestij kazanırken, Kadıköy sürekli geriye gidiyor. Yazık oluyor Kadıköy’e.. Koskoca bir kent, vizyonsuz yönetilmeye mahkum olmuş. Kadıköy bunu hak etmiyor ancak canımızı acıtsa da Kadıköy için tablo bu…

  • Tema siyaset olunca, “sorunlar ve çözümleri” de ön plana çıkıyor. Geçmişteki etkileşimlerinizi de göz önüne alarak, sizce Kadıköy’ün acil çözüm bekleyen sorunları nelerdir ve nasıl çözülür?

Eski bir yerleşime sahip Kadıköy. Yapıların önemli bir bölümü riskli yapı. Acilen yenilenmesi lazım. Tabi mevcut kentsel dönüşüm, Kadıköy’ün bir taraftan yoğunluğunu arttırıyor, diğer taraftan ise yeni yeşil alanlar, sosyal donatı alanları, spor alanları oluşturmuyor. Ayrıca, İnşaatların içerisinde yaşayan bir Kadıköy haline dönüştük. Görüntü ve gürültü kirliliği, ağır vasıtaların sorumsuz halleri nedeniyle yaşanan üzüntü verici olaylar gibi olumsuz yansımaları da var sürecin. Tüm bu sürecin Kadıköy’e özgü bir Kentsel Dönüşüm Vizyonu ile disiplinli bir şekilde takip edilmesi ve çözülmesi gerekmektedir.

Trafik sıkıntısı, yoğunluğu sürekli artan Kadıköy için büyük bir problem.. Bağdat Caddesi-Minibüs yolu güzergahından E-5 Karayoluna çıkacak şekilde İBB tarafından yapılacak 2 metro hattı bu konuda bir rahatlık getirecektir. Ayrıca; banliyö hattının 1 sene içerisinde Kadıköylülerin yeniden hizmeti sunulması da ayrı bir nefes aldıracaktır.

Modalıların sesine kulak vermek zorundayız. Kadıköylülerin de canına tak eden, muhtarından vatandaşına kadar herkesin tepki gösterdiği Caferağa-Rasimpaşa-Osmanağa Mahallelerindeki barların, eğlence mekanlarının insanların hayatını çekilmez hale getirmesi büyük bir sorun haline dönüştü. Biz kimsenin alkol almasına, eğlencesine karışmayız ancak bu tür alanların Kadıköylülerin yaşamalanlarına sorun yaşatmasına karşı çıkıyoruz. Bu konunun siyaset malzemesi yapılmadan Kadıköylüler lehine çözülmesi şart.

Bütün devlet dairelerini bir merkezde toplayan bir Hükümet Konağına ihtiyacımız var. Bu konuda Ak Partili Belediyelerin olduğu ilçelerde İlçe Belediyesi Hükümet Konağını yapıyor ve vatandaşa armağan ediyor ancak Kadıköy’de29 yıldır bu konuyu hiç umursamayan bir yerel yönetim var maalesef.

Otopark büyük bir ihtiyaç Kadıköy’de, özellikle Moda bölgesinde..

Yeşil alan sıkıntısı yaşıyoruz. Spor yapacak yer yok.  Az önce de belirttiğim üzere, mevcut kentsel dönüşümden yeni yeşil alanlar, spor tesisleri üretilemiyor.. Zamanında da ilçe belediyesi yapmamış..

Yine Kadıköy’ün marjinal grupların merkezi haline dönüşmesi, yasa dışı eylemlerin yaşanması da Kadıköy’ün imajını sarsan ayrı bir sorun.

Aslında Kadıköy’ün en büyük sorunu 29 yıldır bu sorunlara çözüm üretemeyen mevcut Yerel Yönetim.. Kadıköy’de değişim şart…

  • Yeni yönetimi ile Kadıköy Belediyesi’nin 4 yıllık performansını nasıl yorumluyorsunuz?

Kadıköy Belediyesi’ni 4 yıl ile değil, 29 yıl ile birlikte değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Çünkü 29 yıldır aralıksız olarak aynı zihniyet Kadıköy’ü yönetiyor. 29 yıla baktığınızda ise tam bir hayal kırıklığı görüyorsunuz. 2-3 projeyi çıktığınızda ortada elle tutulur hiçbir şey yok. Belediyecilik demek proje demektir ama Kadıköy Belediyesi’nin Kadıköy’e nefes aldıracak bir proje üretemediğini şahit oluyoruz. Çok net bir şekilde  Kadıköy Belediyesi’nde bir vizyon sorunu görüyoruz. Ben,  Kadıköylü dostlarımızın Ak Partili Belediyeler ile Kadıköy Belediyesi’nin projelerini karşılaştırmalarını özellikle rica ediyorum… Ne demek istediğim o vakit daha çok anlaşılacaktır.

  • Bir an için Kadıköy’ün ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanı olduğunuzu düşünseniz, son yıllarda ciddi derecede kan kaybeden Bağdat Caddesi için nasıl bir çalışma yürütürdünüz?

Şimdi onu söylersem taklit edilebilir, aklımızdakileri Yerel Seçimlere saklayalım en iyisi. Ak Partili bir Belediye Başkanına göre ; Bağdat Caddesi için bırakın İstanbul’u , Türkiye’yi, dünyada ses getirecek çalışmalar, etkinlikler ortaya konmalıdır. Bağdat Caddesi büyük bir değer, hatta dünyada tanınan bir değer. Maalesef ki bu değer kullanılamıyor.. Bağdat Caddesini dünyaya daha fazla tanıtacak marka projelerimiz var, Kadıköy’e büyük sürprizlerimiz var.

  • Takvimde bir değişiklik olmazsa Yoğurtçu Parkı önümüzdeki aylarda Kadıköy Belediyesi’nden İBB’ye geçecek. Geçtiğimiz günlerde Nikah Dairesi yanındaki otopark kavgası ve Kadıköy’ün çeşitli kesimlerindeki tartışmalar… Kadıköy Belediyesi ve İBB arasında sık sık meydana gelen fikir ayrılıklarının zemininde siyasi parti anlayışlarının ters olmasının sizce payı nedir?

Tek cümle; İBB ile Yoğurtçu Parkı, Göztepe Parkı gibi marka bir yer olacak.

Otopark konusuna gelince, kavga demeyelim de tartışma diyelim, Kadıköy’ün imajını daha fazla sarsmayalım.. Maalesef Kadıköy Belediye Başkanı’nın sebep olduğu çok gereksiz ve yanlış bir şey yaşadık, Kadıköy’ün imajına yakışmadı bu. Gereksiz yere Kadıköy’e gerginlik yaşatıldı. Yerin mülkiyeti İBB’ye ait ama Kadıköy Belediyesi işgalci konumunda. Kadıköy Belediyesi başkasının yerinden para kazanıyor. Sayıştay’ın bu konuda, işletmenin hukuksuz olduğuna dair açık uyarısı var. Bu uyarılara uymayan, İBB’nin haklı işlemine karşı çıkan Kadıköy Belediyesi’nin kendisi.. Buna rağmen Kadıköy Belediye Başkanı mağdur edebiyatı yapmaya çalıştı ancak onun bu yanlışı Kadıköy’ün imajını sarstı. Yakışmadı Kadıköy’e…

  • Yeni Fikirtepe yükseliyor, siluet değişiyor, modern bir yaşam başlıyor, birçok aile de milyonlarca TL gelir elde ederek yeni bir hayata yelken açıyor. Ancak diğer yandan da 7 yılda tam olarak çözüme kavuşturulamayan ve yarısına yakınına hala çivi çakılamayan, çantacıların kol gezdiği Fikirtepe gerçeği var. Fikirtepe’de kentsel dönüşüm sürecini nasıl yorumluyorsunuz?

Fikirtepeözel ve zor bir proje. Türkiye’nin en büyük Kentsel Dönüşüm Projesi… Maalesef istenmeyen sebeplerle süreç uzadı. Bazı yapı adalarında müteahhitlerden kaynaklanan, bazı yapı adalarında ise vatandaştan kaynaklanan sorunlar var. Ancak bölgenin önemli bir bölümünde sürecin hızlı bir şekilde yürümeye başladığını görüyoruz.Özellikle de Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Mehmet Özhaseki’nin bölgenin sorununu Bakanlığın öncelikli gündemine alması ile süreçteki sorunlar bir birçözülmeye başladı.  İnşallah Bakanlığımız önümüzdeki süreçte varlığını daha fazla hissettirecek ve sorunlar ivedi bir şekilde çözülecek.. Biz de Kadıköy’deki siyasi irade olarak çözümün hızlanması için elimizden gelen desteği bu güne kadar verdik, bundan sonra da vermeye, Fikirtepeli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz..

  • Kadıköy’de turizmin ne yazık ki “T”sini göremiyoruz. Kadıköy’de neden turizm konuşulmuyor, binlerce yıllık kültürden faydalanılamıyor. Avrupa Yakası’nda Fatih (Tarihi Yarımada’ya) milyonlarca turist yağarken, sadece bir akbil basılarak vapur ya da Marmaray ile Kadıköy’e az bir kısmı da olsa turistlerin kazandırılması için neden bir çaba yok? Cadde ve sokaklarımızda turizm algısı oluşturacak tabela ve bilgilendirmeler yeterince, neden yok?

Bakanlık ve İBB turizm konusunda genel tanıtım çalışmaları yapıyor. Ancak İlçenin özeline kadar inecek tanıtımlar da İlçe Belediyesinin görevi olmalı, İlçe Belediyesi de sorumluluk almalı. Dikkatleri Kadıköy’e çekecek sıradışı çıkışlar yaplmalı. Kadıköy’ü tanıtacak çok büyük fırsatlarımız var aslında. Fenerbahçe, Bağdat Caddesi, farklı kültürlere dair tarihi mekanlar.. En önemlisi tanınmış şairlerle özdeşleşmiş bir kent Kadıköy. Bu değerlerin hiçbirisi kullanılamıyor. Maalesef olay da dönüp dolaşıp Kadıköy Belediyesi’nin vizyon sorununa geliyor..Kadıköy’ü dünyaya tanıtacak marka değerlere sahibiz ama bunlar kullanılamıyor, tanıtılamıyor.. Kadıköy’ü bütün dünyada tanıtabilecek bir Yerel Yönetim Vizyonuna ihtiyacımız var…

  • Projeler, projeler ve yine projeler… Sizce son 10 – 15 yılda Kadıköy’ün çehresini değiştiren ve etkileyen en önemli projeler nelerdi?

Öncelikle bir hakkın teslim edilmesi gerekir. Kadıköy’ü etkileyen Kadıköy’e büyük değer katan mega projelerin hepsi Ak Partili İBB ya da hükümet tarafından yapılmıştır. Ak Parti olmasa, Kadıköy kocaman bir köy olarak kalacaktı. Ben Kadıköy Belediye Başkanı’nın da Ak Parti’yi bu anlamda büyük bir nimet olarak gördüğünü düşünüyorum.

Ak Parti’nin eseri olan  Kadıköy-Pendik Metrosu, Metrobüs, Marmaray, Avrasya Tüneli gibi ulaşıma büyük katkı sağlayan mega projelerin hepsi Kadıköy’e büyük kolaylıklar sağlamıştır. Yine Sahil Düzenlemeleri ile Kadıköy’ün sahilleri Kadıköylülerin nefes alanı olmuştur. Engelli kardeşlerimize yönelik yapılan Kozyatağı Engelli Merkezi Kadıköy’ü rahatlatan bir çalışmadır. Ayrıca; Göztepe Parkı bölgeye önemli bir değer katmıştır, parka giden parktan çıkmak istemiyor adeta.. Keşke Kadıköy Belediyesi de küçük işler yerine böyle bir eser ortaya koyabilse…

Hükümetimizin projesi olan Göztepe Eğt.Arşt. Hastanesi İnşaatı tamamlanmak üzere. 1290 yatak kapasiteli hastane, hem Kadıköy’ün büyük bir ihtiyacını karşılayacak hem de Kadıköy’e değer katacaktır.

Yine İBB tarafından Kadıköy için yapılmakta olan ve yapılacak olan; Gazhane Kültür Merkezi ve Enerji Müzesi, Kadıköy Kent Meydanı Düzenlemesi, Kurbağalıdere Islah Çalışması, Tarihi Salı PazarıDüzenlemesi de büyük projeler.. Tüm bu projeler Kadıköy’e değer katacak, Kadıköylüleri rahatlatacak.. Tüm bu hizmetler, Ak Parti Kadıköy’e yatırım yapmıyor eleştirilerinin ne kadar anlamsız olduğunu da göstermektedir.

  • Bağdat Caddesi ve çevresi trafik kaosu ile kan ağlıyor. Diğer yandan “minibis yolu” olarak bilinen Fahrettin Kerim Gökay Caddesi ve devamında da benzeri manzaralar hakim. Dolmuşlar ve minibüsler ihtiyaçları karşılayamıyor, buralara metro ve tramvay gibi modern-medeni ulaşım araçlarının gereği artıyor. İstanbul’un dört bir yanı demir ağlarla örülürken Bağdat Caddesi ve minibüs yoluna metro – tramvayı getirmenin zamanı geçmedi mi?

Kadıköy’ü rahatlatmak için sürekli çözüm üretiyoruz. Bu konuda İBB’nin zaten çalışmaları mevcut. Bağdat Caddesi ve Minübüs Yolunu rahatlatacak Kadıköy için 2 yeni metro çalışması var. Birincisi Bostancı-Dudullu Metrosu çalışması başladı ve 2019 başında hizmete açılacak.. Bu hat Bostancı’dan’dan başlayarak Minibüs Yolu ve E-5 güzergahından devam ederek Ataşehir üzerinden Ümraniye Dudullu Bölgesi’ne devam ediyor..

Diğer Metro Hattı Göztepe Parkı-Ataşehir-Ümraniye Merkez arasındaki hat.. Bu hattın ihalesi iptal edilmişti ancak Kadıköylüler müsterih olsun, hat iptal edilmedi sadece ihale yenilenecek. İhalenin yenilenme sebebi de çalışmanın daha hızlı sürede bitmesini sağlamaktır.

Bu iki hat da Bağdat Caddesi ve Minibüs Yolu’ndan Kadıköy Merkez’e ve İstanbul’un merkezi noktalarınaulaşımı kolaylaştıracak ve Kadıköy’ün ulaşım sorununa çözüm olacaktır.

  • Gazhane yeniden doğuyor ve bölgeye ciddi bir ivme kazandıracak. Nasıl yorumluyorsunuz?

İstanbul’un bir dönem gaz ihtiyacını karşılayan Gazhane,  1993 yılından bu yana  atıl vaziyete duruyordu. Hasanpaşa Mahallemizde bulunan Gazhanenin mevcut halinde hem görüntü kirliliği vardı hem de güvenlik tehdidi oluşturuyordu ve Kadıköy için büyük bir sorundu. İBB burada marka bir proje ortaya koydu ve projenin yapımında sona doğru gelindi..Eserde sadece Kültür Merkezi olmayacak, içinde Enerji Müzesi de olacak. Ayrıca; Uluslararası Sergi Salonu, Çocuk bilgilendirme Evi, Cep Sinemalar, Kütüphane, Kafeterya, Seyir Terası, Atölyeler ve 310 araç kapasiteli bir otopark olacak.Gazhane’nin az önce de konuştuğumuz turizm konusunda da Kadıköy’e katkıları olacaktır. 2018 yılının sonuna kadar tamamlanmasını beklediğimiz Gazhane Projesi Ak Partili İBB’nin Kadıköy’e kazandırdığı mega projelerden birisi olacaktır.

  • Kadıköy’de genç sporcularımız, saha yetersizliği vb nedenlerle göçebe hayatı yaşıyor, komşu ilçelere gitmek zorunda kalıyor. Bu sorunu nasıl aşarız?

Kadıköy’de 14 tane Amatör Spor Kulübü var ama Amatörler içinresmi futbol maçlarının oynanabileceği 1 tane saha yok. Sadece antrenmanlar için kullanılabilen Fikirtepe ve Bostancı’da 2 tane saha var. Bunlar da İBB tarafından yapılmış yerler. 29 yıllık Kadıköy Belediyesi’nin gençlerimiz için yapmış olduğu bir tane Spor Kompleksi yok. İBB Kadıköy’de okullarımıza Kapalı Spor Salonu  yaptı, yapıyor. Kadıköy Belediyesi’nin bu güne kadar yaptığı bir tane Spor Salonu yok. Beykoz İlçesinde 25 tane Amatör futbol Takımı var, 15 tane saha var. Kim yapmış.. Ak Partili Beykoz Belediyesi.. Kadıköy Belediyesi neden yapmıyor Allah aşkına?  Kadıköy’ün gençleri nerede spor yapaca? Gençlerimiz neden başka ilçelere mahkum bırakılıyor? Biz biliyoruz ki; gençlerimizin spora kazandırılması, sokağın kötü alışkanlıklarından uzaklaştırılması, sağlıklı nesiller anlamına geliyor. Spor bu kadar önemliyken mevcut Yerel Yönetimin spora, gençlerimize bu kadar ilgisiz ve duyarsız olması büyük bir sorumsuzluktur. Çözüm belli, işin ehline verilmesi…

  • Genel siyasette Afrin’e yönelik yürütülen ZeytindalıHarekatı ana gündem maddesi… Bu konuda ülke genelinde birlik havası hakim. Ancak bazı isimlerin YPG ve benzeri terör örgütleri ile ilgili olumlu, hainlere cesaret veren konuşmaları yer yer medyaya yansıyor. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Hiç şüphesiz ki Afrin Operasyonu Türkiye’nin meşru müdafa hakkıdır. Sınırlarımızı ve bölgenin güvenliğini tesis etmek için Afrin’deyiz. Sınırımızda bir Terör Devleti kurdurulmasına müsaade etmemek için Afrindeyiz.. Bu bir milli meseledir, 80 milyon tek yürek olmak zorundayız. Ancak buna rağmen CHP’li bazı önemli isimlerin PKK’nın bir kolu olan YPG terör örgütü hakkındaki olumlu konuşmaları, YPG’yi terör örgütü olarak görmemeleri bu ülkeye yapılan bir ihanettir. Siyasi rekabetlerimiz ayrı şey ancak milli konularda bir ve beraber olmak zorundayız. Kadıköy Halkının milli refleksleri güçlüdür. Ben Kadıköylü dostlarımızın, PKK’nın kolu olan YPG’ye terör örgütü diyemeyen CHP’li isimleri hatta CHP’yi sorgulamaları gerektiğini düşünüyorum. PYD’ye terör örgütü diyemeyen CHP’lileri de Kadıköylü dostlarımın ve tüm Türkiye’nin vicdanına havale ediyorum.

  • Son olarak mesajınız?

Öncelikle düşüncelerimizi Kadıköylü dostlarımızla paylaşma imkanı verdiğiniz için teşekkür ediyoruz.. Bizim için güzel bir fırsat oldu.

Aslında Kadıköy’e dair söylenecek çok şey var.. Kadıköy bizim derdimiz. Kadıköy için dertleniyoruz, düşünüyoruz, üretmeye çalışıyoruz. İstiyoruz ki; Kadıköy için çok daha güzel şeyler olsun, en iyisi olsun. Kadıköy hak ettiği değeri bulsun. Kadıköy hak ettiği vizyonla yönetilsin. Kadıköy dünyada tanınan bir marka kent olsun… Bunun içindir bütün gayretimiz, emeğimiz… Umutsuzluk yok, güzel günler göreceğiz Kadıköy…

 

 

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]