Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

43 mahalleden 40 yılı geçen 43 çifte özel yemek

Yayınlanma:
ABONE OL

Esenyurt Belediyesi ile AK Parti Esenyurt İlçe Kadın Kolları tarafından 14 Şubat Sevgililer gününe özel 40 yılını doldurmuş çiftlere ve şehit ailelerine yemek programı düzenlendi.

43 mahalleden 40 yılı geçen 43 çift..

Esenyurt ’un 43 mahallesinden, evliliklerinin 40 yılını doldurmuş 43 çift tespit edilerek Esenyurt Belediyesi birim müdürlerinin makam araçları ile evlerinden alınarak yemek programına getirildi. Programa Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, AK Parti İstanbul İl Sorumlusu Çiğdem Çavdar Çelebi, Belediye Başkan yardımcısı Pakize Bahadır katılım sağladı.

Şehit yakınları ve gazilerinde katıldığı, 43 mahalleden 40 yılı dolduran 43 çiftin konuk olduğu yemek programında Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe çiftlerin masalarını sırasıyla ziyaret ederek, onlarında duygu ve düşüncelerini dinledi.

“Vatanı koruyan Sevgili Mehmetçiklerimiz”

Yemek programında AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer yaptığı konuşmasında, “ Bugün Esenyurt Belediyemiz ve İlçe Kadın Kolları ile birlikte tertiplediği bir buluşmadayız. Tabi özel bir gün sevgililer günü, sevgiler deyince bizim aklımıza Peygamber efendimiz geliyor, eşlerimiz geliyor. Bugün şu zamanlarda kahramanca çarpışan, vatanı korumak için gözünü kırpmadan şehit olmayı göze almış olan değerli, sevgili Mehmetçiklerimiz geliyor. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyorum. Kahraman Mehmetçiğimizin muzaffer olmasını diliyorum. Aramızda çift olmayı iyi bir şekilde başarmış ve 40 yılı, 50 yılı doldurmuş çiftler var. Bu işin sırrını bugün inşallah sizlerden dinleyeceğiz” dedi.

“Sevginin yolu saygıdan geçiyor”

Programda konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “ Böyle özel bir günde 40 yılını aşmış çiftler ile şehit anne ve babaları ile bir arada olmak bizi son derece mutlu etmiştir. Bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü konsepti biraz farklı olsun istedik. İstedik ki çok tecrübeliler gelsin.  Bir ailenin nasıl oluştuğunu, nasıl 40 yıl, 50 yıl ayakta kaldığını bizlere öğretsinler ki tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz. Bugün biz değil, sizler konuşun istedik. Başta çocuklarını bu vatan uğruna şehit veren anne ve babaların duygularını öğrenmek istiyoruz. 43 mahallemizden birlikteliği 40 yılı aşmış 43 çiftimizi bu etkinlikle bir araya getirmek amacıyla bugün bir aradayız. Bizim sevgililerimiz şehitlerimiz, bizim sevgililerimizi siz değerli elleri öpülesi anne ve babalarsınız. İnanıyorum ki hayatı paylaştığımız eşlerimiz ile özellikle sizler gibi 40 yılını aşmış büyüklerimizde bunun yolu sevgiden çok saygıdan geçiyor. Saygı bozulmazsa, saygıyı yitirmezsek sevgi bir gün yerini buluyor. Bu sebeple Allah bizi saygıdan sevgiden, özellikle vatan, millet, bayrak ve ezan sevgisinden ayırmasın diyorum, saygılar sunuyorum” dedi.

“Her gününüz Sevgililer Günü olsun”

Başkan Alatepe ardından, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci söz aldı. Kaymakam İnci, “ Bugün 40 yılını aşmış çiftlerimiz ile bir arada olmak, şehit anne ve babaları ile bir araya gelmek bizleri çok mutlu etmiştir. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyorum. Her günün sevgililer günü olması gerektiğini düşünen birisiyim. Tabi ki evliliklerde ufak tefek sorun ve sıkıntılar olabilir. Ama karşılıklı sevgi ve saygı oldukça, bugün işte sizler gibi 40 yılları aşar gider. Tüm halkımızın sevgi saygı, birlik ve beraberlik içinde olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Konuşmalar sonrasında Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, çiftlerin masalarını gezerek mikrofonu onlara verdi. 40 yıl, 50 yıllık çiftlerin konuşmaları ve anlamlı mesajları katılımcılardan büyük alkış aldı.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]