Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yoğurtçu Parkı el değiştiriyor! Yeni sahibi bakın kim olacak?

Yayınlanma:
ABONE OL

Özel Haber: Adem Giden

“Betonköy’ün” merkezinde bölgenin akciğeri Yoğurtçu Parkı yeni bir döneme giriyor. Uzun yıllardır kullanım hakkı Kadıköy Belediyesi’ne ait olan 30 Bin metrekarelik alanda büyük değişimin Mayıs ayı ve sonrasında yaşanması bekleniyor.

Kadıköy Gazetesi olarak elde ettiğimiz bilgilere göre Kadıköy Belediyesi’nin sözleşmeli olarak Yoğurtçu Parkı’nı kullanım hakkı sona eriyor.

Yeni dönemde Kadıköy Belediyesi önümüzdeki yıllarda da kullanım hakkını sürdürmek istese de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin parkı tekrar Kadıköy Belediyesi’ne vermeyeceğine yönelik ayrıntıların kulislerde kesinlik kazandığı konuşulmaya başlandı.

“YOĞURTÇU PARKI YENİDEN İBB’NİN…”

Aynı zamanda kamu hizmet binası da parkın içerisinde yer alan Osmanağa Mahallesi Muhtarı Serap Tuncer, Yoğurtçu Parkı’nda değişim dönemini gazetemize doğrulayan isimler arasında yer aldı. Bölgede aktif çalışmaları ile bilinen Tuncer şunları ifade etti;

Söz konusu gelişme toplantılarımızda da gündemimize geldi. Herhangi bir değişiklik olmaması halinde Yoğurtçu Parkı’nın Mayıs ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geçeceğini öğrendik. Bununla ilgili bir süreç devam ediyor. Kadıköy Belediyesi’nin önümüzdeki yıllarda da kullanım hakkının devamı için başvuruda bulunduğu bilgisi tarafımıza ulaştı. Ancak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Yoğurtçu Parkı’nı tekrar Kadıköy Belediyesi’ne vermeyeceği yönünde duyumları alıyoruz.

KADIKÖY’ÜN KALBİ…

Yoğurtçu Parkı; Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu Spor Kompleksi yanında, Kurbağalıdere ve Moda Burnu boyunca İstanbul’un en değerli noktasında yer alıyor. Türlü türlü ağaçları, yeşil dokusu, sabah sporu ve akşam gezmeleriyle renklenen geniş kamu alanı, son yıllarda bölge sakinlerinin çeşitli şikayetleriyle de gündeme gelmeye başlamıştı.

KADIKÖYLÜLER PARKIN DOĞRU, VERİMLİ VE AKTİF OLARAK KAZANILMASINI İSTİYOR…

Parkın doğal ve yeşil dokusunun önemine dikkat çeken Osmanağa Mahallesi Muhtarı Serap Tuncer, aynı zamanda mahalle genelinden gelen birçok şikayetleri de kayıt altına almış. “Geceleri çoluk çocuğumuzu gezdiremiyoruz, ellerinde alkol şişeleri ile naralar atanlardan usandık, bazen sabaha kadar ateşler yakıyorlar, bölgede spor yapacağımız tek yer ama her yer su birikintileriyle dolu, bazen bisiklet bile süremiyoruz, dört bir yandan motosikletliler hızla parkın içine giriyor” gibi birçok şikayet konusunun kendisine defalarca iletildiğini belirten Tuncer, asayişe yönelik Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çabalarıyla önemli yol kat edildiğinin de altını çizerken parkta İstanbul’un birçok yerinde olduğu gibi güvenlik görevlilerinin bulundurulması gerektiğini de belirtti. Muhtar Tuncer; “Parkımızda çocuklarımız için yeterli doğal oyun alanları yok, çiçeklerimiz de yok. Defalarca su baskınları ile yapısı bozulmaya başlayan parkımızda doku bozulmadan yenilenme şart. Yine yeşillikler içerisinde sosyal aktiviteler, açıkhava sinemaları gibi sosyal aktiviteler ile parkın yaşantımızla daha iç içe olabileceğini düşünüyorum” mesajı verdi.

PARKTA SİYASİ PROPAGANDALAR DA TARTIŞMA KONUSU…

Yoğurtçu Parkı’nda son yıllarda birçok protesto gösterisi ve siyasi eylemler meydana gelmiş, bazen günlerce süren “parti etkinliği” adı altındaki buluşmalarda park bölge sakinlerinin günlük kullanımına kapanmış, tamamen siyasi arenaya dönüşmüştü. “Siyaset ya da eylemi birçok salon ve uygun noktalarda yapabilirsiniz, nefes alıp gezebildiğimiz yeşil alanımızı neden park dokusu dışında kullanıyorsunuz. Geceleri hoparlör sesinden evimizde duramıyoruz” diyen Kadıköylüler yer yer tepkilerini ortaya koymuştu.

YOĞURTÇU PARKI HAKKINDA KISACA…

Kullanım alanı 30 Bin metrekare olan parkın zeminin 5.300 metrekarelik yürüme alanı, antik granit küplerle kaplı. Yine kiremit tozu renginde doğal malzemeler kullanılarak yapılan 1.280 metrelik koşu bandı, Kadıköylülerin özellikle sabah saatlerinde ve gün içinde keyifle kullandığı yerler arasında bulunuyor. Ancak koşu bandının sulara teslim olması ile oluşan göletler, sporsal faaliyetlere engel oluyor. Diğer yandan park, İstanbul’un en güzel ışıklandırma sistemlerinden birine sahip. Birçok ağaç türü ile birlikte kuşların, kedi ve köpeklerin yaşadığı parkın ortasında bir kafeterya bulunuyor. Daha önce dokuya uygun olarak hizmet veren ahşap kafenin yenilenerek “metal zırha” bürünmesi de Kadıköylülerin dikkatini çekmişti. Diğer yandan hastalanan birçok ağaç korku yaratmış, bitki türlerinin kurtarılması için çalışmalar da yapılmıştı.

Kadıköy Gazetesi olarak Yoğurtçu Parkı’na yönelik tüm gelişmeleri, okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz…

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]