Slot Giriş

Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Güzelyurt, hayat hikayesini samimi bir dille sevenleriyle paylaştı

Yayınlanma:
ABONE OL

Yaban TV ekranlarında yaptığı cesaret gerektiren ilginç programlar ile “Hayvanlara Fısıldayan Kadın” olarak ünlenen ve ölen timsah avcısı Steve Irwin’ın tahtına aday olarak gösterilen Tuna Güzelyurt, sunuculuk ile başlayıp dergiciliğe ve ardından imtiyaz sahibi olduğu televizyonculuğa giden başarı odaklı hayat hikayesini samimi bir dille sevenleriyle paylaştı.

“Yıl 2012, aylardan Eylül…

 O dönem, Antalya’da kız kardeşimin yanında tatildeyim. Havuz, deniz, tabakta buz gibi karpuz, her şey güzel de bunların yetmediği anlar da oluyor. Öylesi zamanlardan birini yaşadığım günlerden bir gün evde belgesel izlerken, yazın rehavetiyle kıpır kıpır olan hislerime aksi yönde anlam veremediğim bir arayış içine girdim.

“Dalış yapıyorum, mağaraları keşfediyorum, kayalara tırmanıyorum, off-road yarışlarına katılıyorum, buz hokeyi oynuyorum, atlı okçulukla ilgileniyorum, atış desen çocukluk aşkım; birçoğunda da lisanslıyım.” diye iç geçirdim. Az dağ bayır dolaşmamıştım, nerede ilginç bir olay varsa Tuna bohçasını alıp oraya. Doğa keşfi, kamplar, hayvan sevgisi, ekstrem sporlar, uçuşlar, kaçışlar, tırınım tırınım… bu liste uzar gider.

İşte, o an yaptıklarım ettiklerim bendeki fitili ateşleyen gerekçe oldu.

Düşündüm, taşındım, danıştım, kendim araştırdım ve Yaban TV ile gıyaben medya üzerinden tanıştım. İlk defa izlediğim kanal, beni baktığım anda içine çekmişti. Körün istediği bir gözdü, oysa bu kanalda ilgimi çeken her şey vardı. Babam da avcı olduğundan dolayı bende önce sempati uyandı, derken sevdaya dönüştü. O zamanlar kanalda görsel yayın yönetmeni olan Caner Alp’in mailine ulaştım. Kendimi tanıtan bir yazı ve özgeçmiş mektubu ile birlikte yapabildiklerimi anlattım. Henüz üçüncüden bir evvel olan ikinci üniversitemi okuyordum. Kafamda deli sorular belirdi; “Dönerler mi? Kabul ederler mi? Hadi ettiler, öğrencilik hayatımı etkiler mi?” vb.

4 gün gibi geçen dördüncü saatin sonunda mailime cevap geldi. Caner Bey, yazdığı cevap mailinde yüz yüze görüşmek istediğini belirtmişti. Samimi olmak gerekirse içimi şu an yazsam da ifade edemeyeceğim bir heyecan tümüyle hükmü altına almıştı. Eşyalarımı valize iteledim ve ertesi gün ilk uçakla önce İstanbul’a ardından Seyrantepe’ye vardım; tabi ki, soluğu Yaban TV stüdyolarında aldım.

Caner Bey’le yaptığım sıcak ve misafirperver sohbet, bendeki panik halini keyfe dönüştürmeye yetmişti. Sanki o an elime mikrofon verseler, “İşte kamera” deseler, tereddütsüz bodoslamadan dalardım. Aynen de öyle oldu. Beni uzunca bir sohbetle enine boyuna tartmanın akabinde, “Haydi başla!” dediler.

Ertesi gün start almak için sözleştik. Sohbet anında yitirdiğim heyecanım misliyle geri geldi. Gece oldu; yatakta dön sağa dön sola nafile. Değil uyumak, gözümü bile kırpamıyordum.

Aslına bakılırsa ilk tecrübem de değildi. Kısa bir süre önce NTV’de görev almıştım. Fakat doğa ile bu denli içli dışlı olabileceğim ve uğruna uzun yol katettiğim bu iş benim için daha önemliydi.

Melih Bey’le tanışmamız ise işe başlamamı takiben ilerleyen günlerde gerçekleşti. Kendisi bana gerçek bir aile ferdi gibi davranıyordu ve tek bir kez bile öğrenmek istediklerime ilişkin kendimi yalnız hissettirmedi. Öğretici bir yanı ve entelektüel birikimi vardı. Çekimlere odaklı olarak uzun yolculuklarımız da oldu; ben sordum, o söyledi. İyi kalpli, paylaşımcı ve işinde profesyonel bir usta idi.

Böyle başladı, benim camiadaki ilk adımım.

Melih Bey’in beynimin bir kenarına yuvalanmış bana güç veren bir söylemi vardır; sizinle de paylaşayım. “Sevgili Tuna, bu camiada bir boş koltuk var ve sen bu koltuğa oturabilecek yetenektesin. Yaptıklarını ve istikrarlı çalışmanı takdir ediyorum. Sen hedeflerini yüksek tut, bir gün seni orada göreceğimi biliyorum.”

O sözü hiç aklımdan çıkmadı, çıkarmadım. Hep bir kenarda beni tırmaladı durdu.

Yıl 2015, yeni 1 adım…

Yaban TV’den ayrıldım. “Yeni bir şey yapacaksam, risk almalıyım!” diye düşünüyordum. Ticari Danışman ve Yazar olan Abdullah Koçoğlu ile tanıştığımda geldiğim noktayı, geçtiğim yolları anlattım; bana, “O halde, kaldığın yerden devam edelim!” dedi. Önce var olan reklam, tanıtım ve haber altyapısıyla bütünleşik işlere entegre oldum, sonrasından birlikte Avfest Dergisi’ni kurduk.

Ve bugündeyiz…

Bugün bende Avfest Outdoor TV adında televizyon kurma fikri uyandı ise bundaki aslan payı; Yaban TV Ailesi’nin, sevgili Melih Meriç’in, değerli ortağım Abdullah Koçoğlu’nun ve siz değerli doğasever dostlarımındır. Herkese bir kez daha teşekkürü borç bilirim. Sevgilerimle.”

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]