Slot Giriş

Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Doğan, İstanbul’un arazileri “bakanlık kararları” ile imara açılıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

İBB önceki dönem Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi İbrahim Doğan, İstanbul’un arazilerinin bakanlık kararları ile plan tadilatı yapılarak yapılaşmaya açıldığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  İstanbul’un Üsküdar İlçesi, Kısıklı Mahallesinde, 157 pafta, 788 ada, 21 parselde  SİT Alanında kalan Reklasıyon alanını plan tadilatı  yaparak yapılaşmaya açtı. Söz konusu 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı  Değişikliği, Bakanlık Makamı’nın 25.10.2017 tarih ve 12654 sayılı OLUR’u ile uygun bulunarak 644 sayılı KHK’nın 13/A maddesi uyarınca onaylandı ve 3194 sayılı İmar Kanunu uyarınca 29.11.2017 – 28.12.2017 tarihleri arasında 30 gün süre askıya çıkarıldı.

İBB önceki dönem Meclis Üyesi olan inşaat mühendisi İbrahim Doğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ‘plan tadilaları”nın kamuoyunda kanıksandığına ve olağan bir görevmişçesine algılanmasına dikkat çekerek planların yapılması ve tadil edilmesi görevinin hali hazırda belediyelerde var olduğunu belirtti. Bakanlığın yaptığının ise İstanbul’un semtlerinde kalan irili ufaklı  donatı alanlarını plan tadilatıyla imara açmak olduğunu ekledi.

Söz konusu  21 nolu parsel mülkiyetinin Üsküdar Belediyesine ait olduğunu, tapuda arsa niteliğinde olup, yüzölçümü toplam 3061.39 m2 olduğunu söyleyen Doğan alanın bizzat bakanlık tarafından dört yıl önce “Rekreasyon Alanı”na alındığını belirtti. Doğan, aynı bölgede park alanları, günü birlik alanların  parsel bazında  plan tadilatları yapılarak bakanlık tarafından  defalarca kez imara açıldığını da ekledi.

Birinci derece doğal sit alanı’ndan yapılaşmaya

Yani Rekreasyon Alanları ile ilgili plan notunda “Bu alanlar İstanbul’un tarihi Boğaziçi koruları olup 1. derece  doğal sit alanlarıdır. Bu alanların  bitki örtüsünün, mevcut ağaç dokusu ve geleneksel karakterinin korunması esastır” denilen alan daha sonra kurul kararı ile 3. derece doğal sit alanı içine alındı. 21 parsel sayılı yer de “Sosyal Tesis Alanı” lejantına alınarak benzer şekilde yapılaşmaya açılıyor. “Sosyal Tesis Alanındaki Uygulamada Parsel alanının asgari %40 ı doğal zemin olarak bırakılacaktır” deniliyor diyen Doğan, bunun arsanın %60 lık kısmına yapı oturumu yapılması anlamına geldiğini söyledi.

Bir ülkenin bakanı Üsküdar’ın bir mahallesindeki parsel planı ile neden uğraşıyor sorusunu yönelten Doğan, iktidarı İstanbul’un planlarından elini çekmeye çağırdı ve yapılan plan düzenlemelerinin yasalara ve plan ilkelerine aykırı olduğunu belirtti. Doğan, konuya dair gerekli hukuki itirazı yapacağını da ekledi.

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]