Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Saadetli Gürlü: “Üsküdar Rant Değil, Yaşam Alanı”

Yayınlanma:
ABONE OL
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, “Biz şehrimizi Üsküdarlıların yaşam alanı, Üsküdarlıların hayatı paylaştığı, birlikte nefes aldığı kocaman bir aile olarak düşünüyoruz” dedi.
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, şehircilik, belediyecilik anlayışları ile Üsküdar’a bakış açılarına dair açıklamalarda bulundu.
Üsküdar Rant Değil Yaşam Alanı
Üsküdar’a rant, beton ya da asfalt gözüyle bakmadıklarının altını çizen Muhammet Gürlü, “Biz şehrimizi Üsküdarlıların yaşam alanı, Üsküdarlıların hayatı paylaştığı, birlikte nefes aldığı kocaman bir aile olarak düşünüyoruz. Teşbihte hata olmazmış adeta yaşayan bir obje gözüyle bakıyoruz biz Üsküdar’a” şeklinde konuştu.
Mahalle Kültürü Yeniden Yaşanmalı
Üsküdar’da Mahalle Kültürünün yeniden yaşanmaya başlaması gerektiğini de ifade eden Gürlü, “Biz Üsküdar’ın sokaklarında çocuklarımızın güvenle oynadığı, ev hanımlarının evlerinde huzur içinde yaşadığı, çalışanlarımızın evlerine dönerken huzur bulduğu bir ilçe hayal ediyoruz. Komşuluğun, dostluğun, samimiyetin olduğu bir kent arzu ediyoruz. Evlerin sokaklara, sokaklardan mahallelere taştığı dost selamının, yardımlaşmanın yaşandığı bir güzelliği arzu ediyoruz” diye konuştu.
Üsküdar’ın Tarihi Kimliği Korunmalı
Üsküdar’ın tarihi bir şehir olduğuna vurgu yapan Muhammet Gürlü, “Üsküdar’a yapılanlar ve yapılacaklar bu kimliğe uygun şekilde planlanmalı ve yapılmalı. Bu dikkate alınmazsa, Üsküdar kendi kimliğinden koparılırsa yapılan hiçbirşeyin bir anlamı olmaz. Rezidanslarla ve AVM’lerle ruhsuzlaştırılmış bir Üsküdar’da yaşamak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Halka Rağmen Birşey Yapmayız
Bu söylediklerini gerçekleştirebilmek adına Üsküdarlılardan partilerine destek olmalarını da isteyen Gürlü, “Biliyoruz ki Üsküdarlı bizi tanıyor, seviyor ve güveniyor. Bize destek versinler. Bütün bunları gerçekleştireceğimiz gün gelirse de, kararlarımızı halkımız ile birlikte alacağımızı, onlara rağmen bir şey yapmayacağımızı da bir kez daha ilan ediyoruz. Biz yönetimin fil dişi kulelerden değil, evlerden, sokaklardan, mahallelerden yapılması gerektiğine inanıyoruz. Üsküdarlılar bize yetki verirlerse, tıpkı geçmişte Yılmaz Bayat döneminde olduğu gibi Üsküdar’ı Üsküdarlılarla birlikte yöneteceğimizi, elimizden geldiğince halkın isteklerini yerine getireceğimizi belirtmek istiyoruz. Bu bizim yönetimsel bir ilkemiz ve bundan asla taviz vermiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki şehirleri güzelleştiren, evler, parklar, bahçeler değil mutlu insanların içerisinde yaşamasıdır. Biz, içinde yaşadıkları şehre dair fikirleri dikkate alınmayan insanların mutlu olamayacaklarını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]