Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Nuhoğlu, Fikirtepe vites büyütmeye devam ediyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Nuhoğlu İnşaat ve Fikirtepe Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Fikirtepe’nin yenilenmesi hakkında değerlendirmeler yaptı.
Kadıköy’de basın mensuplarıyla sabah kahvaltıda bir araya gelen Nuhoğlu Fikirtepe hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Nuhoğlu, “Gerek Fikirtepe Platformu gerekse bölgede proje geliştiren inşaat firmaları olarak bugüne dek Fikirtepe özelindeki kentsel dönüşümü, bu bölgedeki gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmak adına birçok kez sizlerle bir araya geldik.
Bölgedeki müteahhitler olarak burada inşaata başlarken sadece ticari bir oluşumu hayata geçirmek adına değil, bölgeye olan tüm inancımızla yola çıktık. Çıktığımız bu yolda tüm önemli olay ve olgularda olduğu gibi bir takım sorunlarla karşılaştık. Ancak vatandaşlarımızın haklarını gözeterek, daha iyi koşullara sahip, modern ve sağlıklı yapılarda yaşamalarını sağlamalarına olan motivasyonumuz bize yol gösterdi, bu alandaki başarımızın temelini oluşturdu.


Kentsel dönüşüm süreci ilk başladığında Fikirtepe ile ilgili kamuoyunda var olan olumsuz yargı ve algılar sebebiyle hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadan, olumsuz tüm yargıları kırarak Fikirtepe’ye gönül veren, inanan firmalar olarak taşın altına elimizi koyduk.
Bugüne geldiğimizde bölgede inşaat yapan yaklaşık 30 firma olarak hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla çok önemli bir yol kat ettiğimizi görüyoruz.
Bizler her zaman Fikirtepe’yi kentsel dönüşümde ilk ve en kapsamlı referans proje olarak gördük, görmeye devam ediyoruz. Buradaki başarımız; kamu, müteahhitler ve hak sahiplerinin uyumlu çalışmasıyla hayata geçiyor. Bölgedeki master planın uygulanması, bölge sakinlerinin sosyal donatılar, yeşil alanlar ve diğer tüm imkanlarıyla modern koşullarda, yaşamaları çok önemli.


İstanbul’un en büyük merkezi olan Kadıköy’de 1.350.000 metrekarelik bir alanda hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında bölgede 35.000 konut ve 2.500 ticari alan yer alacak. Lokasyonu, 70 m²’ye varan prestij caddeleri, yeni kapasiteye göre kurgulanan gelişmiş altyapısı, finüküler sistem gibi kendi içinde oluşacak ulaşım olanakları, tesisleri ve sosyal donatılarıyla kentin yeni cazibe merkezi olacak Fikirtepe’de, 60 yapı adasının 32’sinde inşaat çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 1 ay içinde teslimlere başlayacak firmaların mevcut olduğu gibi kaba inşaatları tamamlayarak ince işlerine başlayan, teslim sürecine yaklaşmış, Teknik Yapı, Baysaş, Nuhoğlu, Emay, Erkan, Pana inşaat gibi firmalarımız da söz konusudur. Ayrıca ne kadar önemlidir ki ruhsatını alıp inşaata başlayan, teslime yaklaşan firmalarımızın tamamına yakını bu güç birliğini ortaya koyduğumuz platformumuzun üyesi olan firmalardır.
Fikirtepe’de kamu ve özel sektör elele!
Fikirtepe’ye desteğini her ortamda dile getiren Çevre ve şehircilik bakanlığımız da Kiptaş ve İlbank ile bölgede yer alarak Fikirtepe’ye olan inancı ve emeği daha da güçlendirmektedir. Bunun haricinde bölgemizde gerçekleşen Obaköy (Vakıfbank emeklilik kuruluşu) -Haldız ya da İller bankası gibi kamu ortaklıkları olan projeler, bölgeye kamunun gösterdiği inancın ve desteğin de somut bir göstergesi olarak öne çıkıyor.
Fikirtepe vites büyütmeye devam ediyor!
Fikirtepe dediğimizde toplam 1.350.000 metrekarelik bir alandan bahsediyoruz, buradaki dönüşümün hızını bu rakamla ortaya koyduğumuzda inşaat firmaları olarak çok hızlı bir şekilde hareket ettiğimizi görebilirsiniz.
Kentsel dönüşüm tamamlandığında bölge halkı; yaşanabilir, estetik ve depreme dayanıklı kaliteli konutlara sahip olacak. Türkiye’nin en teknolojik, modern ve yenilikçi inşaat firmalarının gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm tamamlandığında projenin toplam değeri 18 Milyar Dolar seviyesine ulaşacak. Bölgedeki değişim, bir gayrimenkul projesi olmanın ötesinde aynı zamanda bir sosyal dönüşüm projesi bizim için. Şu anda hem Bakanlığımızın, hem de ilgili Belediyelerin desteğiyle Fikirtepe’de gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm, başarıyla devam ediyor.
Fikirtepe’ye ilgi, artarak devam ediyor!
Yakın zamanda bölgeye dair bazı manipülatif, güdümlü bilgilerin kamuoyu ile paylaşıldığını görüyoruz. Bizler inşaatçıyız net rakamlarla konuşmayı severiz. Dün dediğimiz gibi bugün de bu bilgileri siz değerli basın mensuplarıyla gururla paylaşıyoruz.
Fikirtepe başından beri her aşamasında gelişen güçlenen fiyat istikrarının olduğu spekülatif açıklama ve varsayımlardan etkilenmeyen bir bölgedir. Bizler bölgede nitelikli konut ihtiyacının devam ettiğini görüyor ve bu alandaki çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Zor bir süreçten geçen ülkemizde pek çok sektörün olumsuz etkilendiği bir yıl olmasına rağmen 2016 senesinde son 3 ayda ortalama 8.000-8.500 TL bandında seyreden m² fiyatlarımıza halkımızın gösterdiği ilgi ve satış rakamları bölgenin ne denli talep gördüğünün ve hem bugün hem de ilerde yatırımcısına da oturanlarına da ne denli kazandıracak bir bölge olduğunun en büyük kanıtıdır.
Rakamlarla konuşacak olursak; 4.000-4.500TL m² satış fiyatıyla başlayıp bu kadar kısa sürede 8.500’e TL m² fiyatlarına gelmiş olmak Fikirtepe’nin istikrarlı büyümesinin en büyük kanıtıdır aslında. Bu fiyatlar daha da yukarılara tırmanacak ve bölge değerini yakalayacak.
Genel olarak sektörümüze baktığımızda ise Türkiye’de 2016 Ekim ayında 130 bin 274 konut satıldı. Bu, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,1 oranında  bir artış demektir. Tüm bu rakamlar ülkemiz ekonomisinin lokomotiflerinden olan inşaat sektörünün ne ölçüde geliştiğinin bir göstergesi
Biz yola çıkarken, bölge sakinlerimize bizler inandık siz de inanın dedik. Bugün tüm motivasyonumuzu, bizimle yürüyen vatandaşlarımızdan, vatandaşlarımızın sağlıklı konutlarda yaşamalarına katkıda bulunmak için tüm bürokratik engelleri kaldırmaya çalışan Bakanlığımızdan ve Büyükşehir Belediyesi’nden alıyoruz. Daha önce de söylediğimiz gibi 2017 senesi, sorunlu bir başlangıçtan, sürekli ve istikrarlı büyüyen, kazandıran ve gelişen bir bölgeye dönüşen Fikirtepe’nin senesi olacak.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]