Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Çocuklar doğal mühendislerdir, bu yeteneği geliştirmek bizim elimizde

Yayınlanma:
ABONE OL

Amerika’da başlayan ve dünya çapında 150’den fazla noktada çocukların zihinsel ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı hedefleyen Engineering For Kids (EFK), İstanbul Ataşehir’deki merkez ofisinde yeni eğitim döneminde de çocuklar ile buluşmaya başladı. Çocuklara eğlenerek öğrenme ve “neden” sorusunun deneysel yönden yanıtlayabilme fırsatı sunan EFK’da, 4-14 yaş arası çocuklara 6 farklı mühendislik dalında eğitimler sunuluyor. Çocukları doğal mühendisler olarak kabul eden EFK’nın Türkiye Kurucusu Esra Tunçok Kılyar, “Her çocuk mühendis yetenekleri ile doğar. Eğitim kurumları, eğitmenler ve ailelerin desteği ile de bu yetenek gelişir. Biz STEM metodu ile çocuklara 21. yüzyıl becerilerini kazandırıyoruz” dedi.

* Engineering For Kids’in amacı ve içeriği nedir?

Engineering for Kids (EFK), fen, matematik ve teknoloji eğitimi alanlarında yoğun bir eğitim geçmişine ve 20 yılı aşkın ders verme tecrübesine sahip olan eğitimci Dori Roberts’ın fikri olarak Amerika’da doğan bir eğitim merkezi. 150’yi aşkın merkezi aracılığı ile dünya çapında binlerce çocuğa ulaşan kurum olarak, okul sonrası etkinliklerinden yaz kamplarına ve doğum günü partilerine uzanan bir ürün ve hizmet yelpazesi ile çocuklara farklı formatlarda eğitim ve atölye çalışmaları sunuyoruz. Engineering for Kids olarak mottomuz; “Yeni Nesil Mühendislere İlham Veriyoruz”.

efk-cocuklar

Farklı mühendislik alanlarındaki programlarımız sayesinde çocukların problem çözme yeteneğinin geliştirmesine yardımcı olurken, çocukları nesnelerin nasıl çalıştıklarını keşfetmeye de teşvik ediyoruz. Gerçek yaşamda karşılaşabilecekleri temel günlük problemleri bile aşabilmek için ihtiyaç duyacakları matematik ve bilim kavramlarını eğlenceli ve uygulamalı bir yöntem ile öğreterek onları motive etmeyi amaçlıyoruz.

* EFK, eğitim sistemi içerisinde tamamlayıcı, destek bir rol üstleniyor diyebilir miyiz?

Elbette. Engineering for Kids aracılığı ile birçok ülkenin eğitim sistemini inceleme şansımız oldu. Birçok ülkeye karşın, ülkemizde matematik ve fen bilimleri dersleri küçük yaşlarda başlıyor, bu sevindirici bir durum. Çocuklar 4-5 yaşında bu kavramları öğrenmeye başlıyorlar. Biz de EFK olarak bu dönemde devreye giriyoruz. Okul öncesi kurumlarda ve ilköğretim okullarımızda sunulan eğitimlere ek olarak 4-14 yaş arası çocuklara, mühendislik tasarım sürecini öğretip deneyimletirken, STEM metodolojisi ile çağın gerektirdiği 21. yüzyıl becerilerini kazandırıyoruz.

Eğitimlerimizi, mühendislik tasarım süreci olan 6 kavram odaklı gerçekleştiriyoruz: SOR, DÜŞÜN, TASARLA, YAP, TEST ET, GELİŞTİR. Çocuklar yaş gruplarına göre farklı sınıflarda, 6 farklı mühendislik dalında bu süreci tamamlıyorlar.

Velilerin de talebi olan, çocuklarının mevcut eğitimlerini sürdürürken, hem güzel vakit geçirecekleri, hem de eğlenirken öğrenecekleri, günü yakalayacakları 21. yüzyıl becerilerini öğreterek takdirlerini kazanıyoruz.

*Eğitimleriniz hangi yaş grupları için?

Engineering For Kids olarak eğitimlerimizi her yaş grubunun ihtiyacını en iyi şekilde karşılamak üzere üç farklı seviye için kurguladık. 4-7 yaş arası çocuklar Acemi Mühendisler programına, 8-11 yaş çocuklar Çırak Mühendisler programına kayıt yaptırabiliyorken, 12-14 yaş gençler Usta Mühendisler programında eğitim alabiliyor.

*Hangi mühendislik alanlarında programlarınız bulunuyor?

Standart akademik kavramlarını gerçek yaşamda karşılaşılan problemlerle harmanlayan ve çocukları, bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği kullanarak çözüm ortaya koymaya teşvik eden bir merkez olarak, farklı mühendislik dallarında eğitimler sunuyoruz. Uzay ve havacılık, inşaat, elektrik, kimya, endüstri ve makine mühendisliği alanlarında uygulamalı eğitimlerimizi 4-8 haftalık programlar, hafta sonu atölyeleri, doğum günü kutlamaları gibi farklı konsept ve içeriklerde sunuyoruz.

Çocuklar her mühendislik branşında, mühendislik tasarım süreçlerini kullanarak tasarlamayı, üretmeyi, denemeyi, yanılmayı, hata bulmayı ve çözüm üretmeyi öğreniyorlar. Örneğin uzay ve havacılık eğitiminde roketlerini kendileri yapıyorlar. Bunu yaparken yer çekimi ve kaldırma kuvvetini, havanın itme kuvvetini öğrenmiş oluyorlar. Öte yandan inşaat eğitiminde yapılar tasarlayıp,verilen malzemelerle 3 boyutlu hale getirip deprem simülatöründe sağlamlığını test ediyorlar. Kimya eğitiminde ise kendi maddelerini sentezleyerek moleküler bileşim, karışım, bileşik ve sıvı madde kavramlarını öğrenebiliyorlar.

STEM metodolojisinden bahseder misiniz? Farkı nedir?
Engineering for Kids’de eğitim, STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik ) felsefesini benimseyerek öğretmen merkezli sınıftan, problem çözme, keşif ve araştırmayla öğrenme merkezli bir sınıfa dönüşmektedir. STEM ile standart akademik kavramlar gerçek yaşamda karşılaşılan problemlerle harmanlanır ve öğrenciler çözümlerinde bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği uygulamaya teşvik edilir. Yapılan deneyler ve uygulamalar sayesinde çocuklar hem el becerilerini ve düşünce tarzını geliştirir hem de eğlenerek öğrenir. Böylece öğrenciler STEM bilgilerini geliştirirken okul, toplum ve gerçek yaşama ilişkin konu ve sorunlar arasında bağlantılar kurabilmektedir.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]