Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Gazeteciye dava açan CHP’li Kadıköy Belediyesi’ne mahkeme tokadı

Yayınlanma:
ABONE OL

Gazeteciyi CHP’li Kadıköy Belediyesi mahkemeye verdi, Kadıköy Ak Parti İlçe Başkanı da avukat olarak savundu ve davayı kazandı.

Kadıköy’de Belediye hakkında yayınlanan bir haberden dolayı gazeteciyi mahkemeye veren CHP’li Kadıköy Belediyesine karşı savunmayı Ak Parti İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin yaptı.

 Anadolu Adalet Sarayı’nda gerçekleşen duruşmada hakime hanım, CHP’li Kadıköy Belediyesi kendi aleyhine yaptığı haberden dolayı mahkemeye verdiği İstanbul Takipte Haber Sitesi Genel Yönetmeni Hüseyin Adil Yelkenci’ye beraat kararı verdi.

kadikoy-belediyesi-huseyin-yelkenci-chp

Yelkenci tarafından yapılan açıklam da;  “İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak bir haberi siz okurlarımızla paylaşmak istedik. Sürekli ‘Basın Özgürlüğü’nü savunan CHP zihniyeti, iş kendine dönünce ne basını kalıyor, ne de özgürlüğü. Kadıköy Belediyesi, bir taraftan basın özgürlüğünden bahsedecek, diğer taraftan da İstanbul’un yerel gazetecisi, sitemizin Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Adil Yelkenci’yi belediyenin aleyhine olan bir haberden dolayı mahkemeye verecek.

Ayrıca haberde soru soruldu ve cevap hakkı da saklıdır dendiği halde, direk mahkemeye gitmeyi tercih eden Kadıköy Belediyesi, karşı görüşten gazeteci olunca basın özgürlüğünü rafa kaldırıyor. Birinci davayı reddeden mahkemeyi ısrarcı bir tutumla ikinci kez meşgul eden Kadıköy Belediyesi’nin avukatları o duruşmaya gelmediği gibi, bu duruşmada da görünmediler.

Genel Yayın Yönetmenimiz Yelkenci’yi savunan Av. İsa Mesih Şahin ise bütün duruşmalara katılıp, çok iyi hazırlanarak mahkemede mesleki tecrübesini konuşturdu. Aslında bir önceki celsede işi bitiren Avukat Şahin, hakime hanımın dosyayı bir kez daha incelemek istemesinden dolayı beraat kararının 22 Eylül’e kaldığını ifade etti. Mesleğindeki teknik ve ceza konularına çok iyi hakim olan Av. İsa Mesih Şahin, az ve öz konuşarak hakime hanıma karşı güven verdi.

Anadolu Adalet Sarayı’nda gerçekleşen duruşmanın Hakimi, ‘yapılan incelemeler sonunda her hangi bir suç unsuruna rastlanmamış, sanık Hüseyin Adil Yelkenci, bir gazeteci olarak haber yapmış ve bu haberde bir suç unsuru görülmemiş ve tüm incelemelerden yola çıkarak sanığın beraatine karar verilmiştir’ diye açıklama yaptı.

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak, öncelikle Av. İsa Mesih Şahin’e, adil bir kararla beraat kararı veren hakime hanıma, sosyal medyadan genel yayın yönetmenimize destek veren herkese teşekkür ederiz.

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]